معرفی انواع پیوت در پرایس اکشن

معرفی انواع پیوت در پرایس اکشن
در این پست می‌خوانید:

برای اینکه بتوانید با استفاده از سبک ترید پرایس اکشن، بهترین معاملات را در بازار های مالی داشته باشید ، نیاز دارید تا انواع پیوت در پرایس اکشن را بشناسید و طریقه معامله با آن ها را یاد بگیرید.در این مقاله آموزشی انواع پیوت ها در روش معاملاتی پرایس اکشن را معرفی میکنیم و هرکدام را به صورت جداگانه شرح میدهیم.

پیوت در پرایس اکشن چیست؟

پیوت ها در پرایس اکشن درواقع الگوهای کندلی یا نموداری هستند که قیمت میتواند در آن نواحی برگشت داشته باشد. این الگوها نشانه‌هایی از تغییرات عرضه و تقاضا به معامله‌گران می‌دهند و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا جهت‌گیری‌های آینده بازار را پیش‌بینی کنند. سیگنال های انواع پیوت ها در پرایس اکشن به‌تنهایی قوی هستند، اما ترکیب آن با اندیکاتورهای دیگر مانند اندیکاتور های تشخیص روند، می‌تواند اعتبار معاملات را بالاتر ببرد. این نقاط از بررسی قیمت‌های بالا، پایین و بسته‌شدن در تایم فریم های قبلی پیدا می‌شوند. نقاط پیوت به دلیل سادگی و قابلیت اعتماد بالا محبوب هستند، چرا که به معامله‌گران کمک می‌کنند نقاط احتمالی چرخش قیمت را شناسایی کرده و روندهای بازگشتی یا ادامه‌دار را پیش‌بینی کنند.

لیست انواع پیوت در پرایس اکشن

لیست انواع پیوت در پرایس اکشن

در ادامه انواع پیوت در پرایس اکشن را معرفی میکنیم و نحوه محاسبه و پیدا کردن هرکدام را جداگانه توضیح میدهیم.

1 – پیوت های استاندارد در پرایس اکشن

نقاط پیوت استاندارد با استفاده از فرمولی ساده که میانگین قیمت‌های بالا، پایین و بسته‌شدن دوره‌ی قبلی را محاسبه می‌کند، تعیین می‌شوند. با استفاده از این میانگین، سطوح بیشتری به عنوان حمایت و مقاومت محاسبه می‌شوند. این سطوح به معامله‌گران کمک می‌کنند مناطق احتمالی برگشت یا توقف قیمت را شناسایی کنند.

– نحوه محاسبه پیوت استاندارد

پیوت استاندارد مطابق فرمول زیر از میانگین قیمت بالا،پایین و قیمت بسته شدن محاسبه میشود.

 Pivot Point (standard) = (High + Low + Close) / 3

2- پیوت‌های وودی در پرایس اکشن

نقاط پیوت وودی بیشتر روی قیمت بسته‌شدن دوره قبلی تأکید می‌کند و همین مورد، آن را از نقاط پیوت استاندارد متمایز می‌کند. این روش طوری طراحی شده است که وزن بیشتری به حرکت اخیر قیمت بدهد. در نتیجه نقاط پیوت وودی نسبت به جهت فعلی قیمت حساس‌تر هستند. زیرا وزن بیشتری به قیمت بسته‌شدن میدهند.همچنین این روش معمولاً توسط معامله‌گران کوتاه‌مدت که به دنبال واکنش سریع به تغییرات بازار هستند، استفاده می‌شود زیرا بیشتر بر روی احساسات بازار تکیه دارد.

-نحوه محاسبه پیوت وودی

همانطور که مطابق فرمول زیر مشاهده میکنید، قیمت بسته شدن ضریب گرفته و این موضوع در نسبت میانگین گیری لحاظ شده است:

Pivot Point (Woodie) = (2 × Close + High + Low) / 4

Resistance 1 (R1): PP + (High – Low) / 2

Support 1 (S1): PP – (High – Low) / 2

Resistance 2 (R2): PP + (High + Close – 2 * Low) / 2

Support 2 (S2): PP – (High + Close – 2 * Low) / 2

Resistance 3 (R3): PP + 2 * (High – Low)

Support 3 (S3): PP – 2 * (High – Low)

3- پیوت‌های کاماریلا در پرایس اکشن

انواع پیوت در پرایس اکشن کدام است؟

نقاط پیوت کاماریلا بر دامنه‌های قیمتی کوچک تر تمرکز دارند و برای شناسایی بازگشت‌های کوتاه‌مدت طراحی شده‌اند. این روش چندین سطح حمایت و مقاومت ایجاد می‌کند، اما برخلاف نقاط پیوت استاندارد، کاماریلا بر بازگشت قیمت به میانگین تأکید زیادی دارد. نقاط پیوت کاماریلا سطوح فشرده‌تری ارائه می‌دهند که به قیمت فعلی نزدیک‌تر هستند، و این آن‌ها را برای معامله‌گران کوتاه‌مدت مناسب می‌سازد.تمرکز این روش بر شناسایی بازگشت‌های قیمت است و فرصت‌های ورود به معامله در دامنه‌های کوچک را فراهم می‌کند.

– نحوه محاسبه پیوت کاماریلا

محاسبه پیوت های کاماریلا مطابق فرمول های زیر میباشد.معمولاً سطوح R3 و S3 به عنوان سطوح مهم‌تر شناخته می‌شوند، زیرا این سطوح غالباً نشان‌دهنده نقاط حیاتی مقاومت و حمایت هستند که احتمالاً برگشت قیمت در آن‌ها رخ می‌دهد. اگر قیمت از R4 یا S4 عبور کند، ممکن است نشانه‌ای از شکست قوی و ادامه روند باشد. معامله‌گران معمولاً از سطوح R3/S3 برای پیش‌بینی بازگشت و از R4/S4  برای شناسایی فرصت‌های شکست استفاده می‌کنند.

Pivot Point (Camarilla) = Close

Pivot Point (PP): (High + Low + Close) / 3

Resistance 1 (R1): PP + 0.382 * (High – Low)

Support 1 (S1): PP – 0.382 * (High – Low)

Resistance 2 (R2): PP + 0.618 * (High – Low)

Support 2 (S2): PP – 0.618 * (High – Low)

Resistance 3 (R3): PP + 1.618 * (High – Low)

Support 3 (S3): PP – 1.618 * (High – Low)

Resistance 4 (R4): PP + 2.618 * (High – Low)

Support 4 (S4): PP – 2.618 * (High – Low)

4- پیوت های فیبوناچی در پرایس اکشن

نقاط پیوت فیبوناچی برای شناسایی سطوح احتمالی اصلاح قیمت‌ها مفید هستند، درواقع نقاطی هستند که قیمت ممکن است در طول یک برگشت به آن‌ها بازگردد یا متوقف شود.این نقاط پیوت برای معامله‌گرانی که معتقدند بازارها به طور قابل پیش‌بینی بخشی از یک حرکت را قبل از ادامه در جهت اصلی اصلاح می‌کنند، محبوب هستند.

– نحوه محاسبه پیوت های فیبوناچی

نقاط پیوت فیبوناچی با ترکیب سطوح اصلاح فیبوناچی و محاسبه پیوت های دیگر به دست می‌آیند. برای این کار ، نسبت‌های فیبوناچی مانند ۳۸.۲٪، ۶۱.۸٪ و ۱۰۰٪ برای تعیین سطوح حمایت و مقاومت در اطراف نقطه پیوت استاندارد استفاده می‌شوند.

5- پیوت دمارک در پرایس اکشن

نقاط پیوت دمارک بیشتر بر قیمت بسته‌شدن دوره قبلی تمرکز دارند و روش محاسبه سطوح حمایت و مقاومت بسته به رابطه‌ی بین قیمت باز و بسته‌شدن تغییر می‌کند. نقاط پیوت دمارک بسیار انعطاف‌پذیر هستند و به جهت بازار وزن بیشتری می‌دهند.این نقاط در میان معامله‌گرانی که به دنبال شناسایی ادامه یا برگشت روند بر اساس قیمت باز هستند، محبوب میباشند.

– نحوه محاسبه نقطه پیوت دمارک

همانطور که در فرمول های محاسباتی زیر مشاهده میکنید با توجه به شرط های بالاتر یا پایین تر بودن قیمت باز و بسته نحوه محاسبه این پیوت ها متفاوت است.

 If Close > Open: Pivot = High + 2 × Low + Close

 If Close < Open: Pivot = High + 2 × Close + Low

 If Close = Open: Pivot = High + Low + 2 × Close

تفاوت‌های کلیدی بین پیوت‌های وودی و کاماریلا

دو مورد از مهم ترین انواع پیوت در پرایس اکشن پیوت وودی و پیوت کاماریلا میباشد که در ادامه تفاوت های این دو پیوت را بیان میکنیم.

1-تفاوت در روش محاسبه

پیوت‌های وودی فقط بر اساس قیمت‌های بالا، پایین و بسته‌شدن روز قبل محاسبه می‌شوند، در حالی که پیوت‌های کاماریلا دامنه روز قبل را نیز در نظر می‌گیرند.

2- تفاوت در تعداد سطوح

پیوت‌های کاماریلا چهار سطح حمایت و مقاومت دارند، در حالی که پیوت‌های وودی سه سطح دارند.

3- تفاوت در ضریب‌های محاسباتی

پیوت‌های کاماریلا از نسبت‌های فیبوناچی (۰.۳۸۲، ۰.۶۱۸، ۱.۶۱۸، ۲.۶۱۸) برای محاسبه سطوح حمایت و مقاومت استفاده می‌کنند، در حالی که پیوت‌های وودی از محاسبات ساده‌تر استفاده می‌کنند.

نحوه معامله با انواع پیوت در پرایس اکشن

نحوه معامله با انواع پیوت در پرایس اکشن

در این بخش به صورت گام به گام نحوه معامله با انواع پیوت در پرایس اکشن را شرح میدهیم:

1-شناسایی پیوت های بازار

در گام اول پیوت ها را روی نمودار محاسبه و شناسایی کنید.نقاط پیوت می‌توانند به معامله‌گران کمک کنند تا سطوح حمایتی و مقاومتی اصلی و معتبر بازار را نیز شناسایی کنند.

2-تعیین دستورات حد ضرر و سود

معامله‌گران می‌توانند از نقاط پیوت برای تعیین دستورات حد ضرر و سود استفاده کنند تا ریسک را مدیریت کرده و سود خود را حفظ کنند.

3-تأیید با سایر اندیکاتورهای تکنیکال

 نقاط پیوت می‌توانند در کنار سایر اندیکاتورهای تکنیکال مانند میانگین‌های متحرک یا شاخص قدرت نسبی (RSI) استفاده شوند تا دقت سیگنال‌های معاملاتی افزایش یابد.

4- ورود، استاپ لاس و سطح‌های سود

نقطه ورود خود را در اولین کندل مومنتوم بعد از پیوت قرار دهید و استاپ لاس خود را نیز روی پایین ترین یا بالاترین قیمت کندل پیوت متناسب با نوع معامله ، قرار دهید. این استراتژی حدس و گمان را از بین می‌برد و نقاط دقیق ورود، حد ضرر و اهداف سود را تعیین می‌کند، و اعتماد به نفس معامله‌گران را در مدیریت معاملات افزایش می‌دهد.

5- خارج شدن از بازار

یکی از موضوعات مهم ، اهمیت دانستن زمان خروج از بازار است. استراتژی پیوت‌های پرایس اکشن به معامله‌گران کمک می‌کند تا از شرایط نامساعد بازار دوری کنند.برای خروج از معامله به صورت پله ای روی سطوح حمایت و مقاومت پیوت شناسایی شده، اقدام کنید.

مزایای معامله با انواع پیوت در پرایس اکشن

یکی از مزایای اصلی استفاده از انواع پیوت در پرایس اکشن، آینده‌نگری و سرعت تحلیل آن است. برخلاف اندیکاتورهای تأخیری که به داده‌های گذشته تکیه می‌کنند، این روش به معامله‌گران امکان می‌دهد تا پیش‌بینی‌های دقیقی درباره حرکات آینده بازار انجام دهند. این استراتژی به‌طور یکسان در شرایط زنده بازار و همچنین در بررسی گذشته‌ بازارها کار می‌کند.

سخن پایانی

استراتژی استفاده از انواع پیوت‌ در پرایس اکشن ، به‌عنوان ابزاری اساسی برای پیش‌بینی روندها و برگشت‌های بازار میباشد.انعطاف‌پذیری این استراتژی در انواع بازارها و بازه‌های زمانی از مزیت های این روش معاملاتی میباشد و میتواند وین ریت معاملاتی مناسبی برای معامله گران سبک پرایس اکشن به همراه داشته باشد. توجه به این نکته مهم است که نقاط پیوت در پرایس اکشن همیشه بدون نقص نیستند و قیمت‌ها ممکن است به این سطوح واکنش نشان ندهند. پس معامله‌گران باید از نقاط پیوت به عنوان یک ابزار در میان بسیاری از ابزارهای خود استفاده کنند و آن‌ها را با سایر روش‌های تحلیل ترکیب کنند.

 

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید