5 مورد از بهترین استراتژی اسمارت مانی
اگر میخواهید با لیستی از بهترین استراتژی اسمارت مانی در سال 2024 آشنا شوید، در این مقاله آموزشی آن ها را معرفی میکنیم و هرکدام را به زبان ساده توضیح میدهیم.همچنین مراحل اجرای یک استراتژی اسمارت مانی را ، از صفر تا صد آموزش میدهیم.
استراتژی smc چیست؟
مفهوم استراتژی اسمارت مانی یا استراتژی SMC به این معنی این است که شما، از قواعدی در سبک معاملاتی خود استفاده میکنید که بر پایه شناسایی پول هوشمند در بازار جریان دارد. این موضوع یعنی در ستاپ اسمارت مانی خود یا الگوهای قیمتی مرتبط با استراتژی معاملاتی خود، مبانی و اصول مرتبط با شناسایی ردپای پول هوشمند را لحاظ میکنید.قواعدی که در آن سعی شده تا جریان های عظیم نقدینگی که منجر به تغییرات شدید قیمت میشوند، شناسایی شوند تا شما بتوانید، پشت دست معامله گران کلان بازار ، به معامله بپردازید.
مبانی استراتژی اسمارت مانی
در این بخش میخواهیم مهم ترین مبانی و اصولی که در یک استراتژی اسمارت مانی مورد بررسی قرار میگیرد را معرفی کنیم.فهم درست از هرکدام از فاکتور های زیر میتواند، درک شما را نسبت به سبک معاملاتی SMC بالاتر ببرد.
1–حجم معاملات
حجم معاملات در بازار های مالی به این معنی است که در یک دوره زمانی مشخص، چه میزان واحد از یک دارایی معامله شده است.بررسی این پارامتر مخصوصا در گلوگاه های بازار مانند، نزدیک شدن قیمت به سطوح مهم حمایتی و مقامتی و یا لحظه شکست یک سطح معتبر، باید مورد بررسی قرار بگیرد.این کار هم با اطلاعات موجود در یک بازار مالی، و هم با انواع اندیکاتور های تکنیکال مرتبط با اندازه گیری حجم معاملات، قابل بررسی میباشد.
2-سطوح حمایت و مقاومت
این سطوح همواره یکی از شاخص های اصلی در بازار مورد استفاده قرار میگیرد.اما باید در نظر داشته باشید که در استراتژی اسمارت مانی بررسی سطح های حمایتی و مقاومتی تفاوت هایی با استراتژی های معمولی دارد. به این معنی که بانک ها و موسسات مالی در بسیاری از این مواقع با استفاده از شکست این سطوح حمایتی و مقاومتی سعی میکنند، تا معامله گران خرد را شکار کنند و با ایجاد شکست های فیک و غیر واقعی آن ها را فریب میدهند.
3-گزارش تعهد معامله گران COT
این گزارش شامل اطلاعاتی مثل داده های معاملاتی افراد و صندوق های سرمایه گذاری و همچنین شرکت های فعال در بازار میباشد، که در واقع اطلاعاتی از حجم معاملات ارائه میدهد که در نتیجه معامله گران با استفاده از این اطلاعات میتوانند جهت گیری آینده بازار را پیش بینی کنند. چرا که رفتار معاملاتی سایر فعالان بازار برای آن ها روشن میشود.
4-جریان سفارشات
جریان سفارشات یا Order Flow درواقع میزان عرضه و تقاضا را در بازار برای شما روشن میسازد. این موضوع به این معنی است که شما با بررسی اطلاعات مرتبط با میزان جریان سفارشات حاکم بر بازار میتوانید، نشانه هایی درباره حرکت آینده قیمت، نواحی مهم حمایت و مقاومت، نقاط دقیق ورود و خروج معامله و نواحی با لیکوئیدیتی بالا یا پایین را شناسایی کنید.برای داشتن اطلاعات بیشتر دراین مورد پیشنهاد میکنیم مقاله اصطلاحات اسمارت مانی را مطالعه کنید.
5-الگوهای قیمتی
بسیاری از الگوهای قیمتی مانند BOS یا الگوی تغییر ماهیت روند، در استراتژی اسمارت مانی مورد استفاده معامله گران این سبک معاملاتی قرار میگیرد.گاهی این الگوهای قیمتی به صورت ترکیبی روی نمودار پیاده سازی میشوند.به عنوان مثال سطوح BOS در نواحی مرتبط با اوردربلاک ها مورد بررسی قرار میگیرد تا در صورتی که الگوی مرتبط با تغییر ماهیت روند یا CHOCH روی نمودار مشاهده شد، این ناحیه برای ورود به معامله خلاف روند قبلی انتخاب میشود.
6-اخبار و رویداد های بنیادی
یکی از عواملی که میتواند پول هوشمند را در بازار هدایت کند، اخبار و شاخص های بنیادی بازار هستند که میتوانند در کنار سایر شاخص های تحلیلی به عنوان مکمل، اعتبار سیگنال شما را بالاتر ببرد.بنابراین در استراتژی اسمارت مانی زیر نظر گرفتن شاخص های بنیادی بازار به عنوان یک اصل مهم معاملاتی در نظر گرفته میشود.
معرفی بهترین استراتژی اسمارت مانی در 2024
شناخت بهترین استراتژی های اسمارت مانی به شما کمک میکند تا مانند معامله گران حرفه ای با این سبک معاملاتی،معامله کنید.در این بخش 5 مورد از بهترین استراتژی اسمارت مانی در سال 2024 را معرفی میکنیم.
1-استراتژی Order Block در اسمارت مانی
اوردربلاک یا مناطق سفارش گذاری به مناطقی گفته میشود که بانک ها و موسسات مالی در این نواحی به تعداد بالا سفارش گذاری انجام میدهند.این موضوع باعث میشود تا قیمت به صورت ناگهانی تغییرات زیادی داشته باشد و به شکل شارپی حرکت صعودی یا نزولی داشته باشد.به زبان ساده اگر بخواهید این نواحی را روی نمودار شناسایی کنید ابتدا باید سطوح حمایت و مقاومت را علامت گذاری کنید سپس، دقت کنید که کدام نواحی دارای حرکت های شارپ قیمتی یا به صورت نزولی یا به صورت صعودی هستند.
چرا که اوردربلاک ها هم به صورت صعودی و هم به صورت نزولی روی نمودار شکل میگیرند.بعد از پیدا کردن این نواحی باید به دنبال نشانه های تغیر ماهیت روند و یا الگوهای ادامه دهنده باشید تا بتوانید برای معاملات خود تصمیم گیری کنید.
2-استراتژی BOS+POI + Engulfing
BOS مخفف عبارت Break of Structure به معنی شکست ساختار میباشد.تصور کنید بازار دارای یک روند صعودی است.سپس در ادامه قیمت خط روند و یا سطح حمایتی از این روند را میشکند.این موضوع به این معنی است که قیمت کندل در پایین یک سطح حمایتی یا خط روند صعودی قرار میگیرد. در این شرایط سطح شکسته شده به عنوان BOS شناخته میشود.اما برای تغییر روند علاوه بر شکست سطح BOS سطح POI نیز که حمایت یا مقاومت بعدی پیش روی قیمت هست هم، باید شکسته شود تا سیگنال نهایی برای تغییر روند در نظر گرفته شود.حالا اگر این شکست ها با انواع الگوهای اینگلف همراه باشد، این موضوع اعتبار سیگنال تغییر روند را بالاتر میبرد.البته باید در نظر داشته باشید که اینگلفی معتبر است که در جهت روند اصلی رخ میدهد به شکلی که به عنوان مثال اگر در یک روند نزولی و در یک سطح POI الگوی اینگلف داشته باشیم حتی اگر قیمت در ادامه صعودی شود، انتظار داریم قیمت به این سطح بازگردد و این سطح را نیز بشکند.
3-استرتژی CHoCH یا تغییر ماهیت روند
این استراتژی یکی از محبوب ترین استراتژی هایی است که معامله گران سبک اسمارت مانی از آن استفاده میکنند.CHOCH به معنی نشانه هایی از تغییر روند میباشد که معامله گران با تشخیص آن میتوانند تایید کنند که روند آینده قیمت تغییر خواهد کرد.مهم ترین راه تشخیص یکی CHOCH این است که در نظر بگیرید در یک روند صعودی، قیمت باید از آخرین سقف تشکیل شده حرکت کند و با بدنه خود به صورت کامل از آخرین کف ساخته شده عبور کند و آن را بشکند.در این صورت گفته میشود که سطح CHOCH شکسته شده و روند تغییر میکند. به بیان دیگر درواقع هم خط روند صعودی شکسته میشود و هم آخرین کف تشکیل شده در روند صعودی قبلی، و این موضوع میتواند نشانه ای مهم از تغییر روند چارت باشد.
4-استراتژی استاپ هانت یا شکار استاپ لاس دو مرحله ای
بانک ها با دستکاری قیمتی که انجام میدهند سعی میکنند، در مناطق معاملاتی حساس حد ضرر سایر معامله گران خرد را فعال کنند تا آن ها را از بازار خارج کنند، تا بعد از آن قیمت خلاف جهت شکست، روند جدید ایجاد کند.به این حالت شکار استاپ لاس یا استاپ هانت گفته میشود.
حالا در نظر بگیرید که شما دو الگوی استاپ هانت پشت سرهم روی نمودار شناسایی کردید. این موضوع میتواند سیگنالی معتبر برای تغییر روند در نظر گرفته شود که به آن استاپ هانت دو مرحله ای میگویند.
5-استراتژی Inducement در اسمارت مانی
بازارسازها برای اینکه بتوانند در بازار تامین نقدینگی داشته باشند از استراتژی تله رغیب یا Inducement استفاده مکینند.به عنوان مثال تصور کنید در یک روند صعودی سطح CHOCH شکسته میشود و انتظار داریم روندی خلاف آن شکل بگیرد.در این مواقع معامله گران عجول بلافاصله بعد از شکست سطح CHOCH وارد معامله فروش شده و استاپ لاس خود را نیز روی سطح CHOCH قرار میدهند، در حالی که بانک ها با دستکاری قیمت حد ضرر آن ها را فعال میکنند و بعد از خارج کردن آن ها از بازار تغییر روند، کامل میشود و روند نزولی شدت میگیرد.اما معامله گران حرفه ای بعد از شکست CHOCH منتظر میمانند تا قیمت با یک پولبک به قله یا دره قبلی CHOCH برگردد سپس ورود میزنند و حد ضرر خود را نیز روی این قله یا دره قرار میدهند.
در نظر داشته باشید استراتژی Inducement که با نام پولبک دو گانه نیز در اسمارت مانی شناخته میشود به صورت برعکس مطابق شکل در روند های صعودی نیز ممکن است رخ دهد.
آموزش استراتژی اسمارت مانی در 10 گام
حالا که با مفاهیم کلی استراتژی اسمارت مانی و بهترین استراتژی های اسمارت مانی آشنا شدید میخواهیم، آموزش استراتژی اسمارت مانی را در قالب یک نقشه راه، به صورت گام به گام بیان کنیم.
گام اول:تحلیل ساختار بازار
در گام اول اجرای استراتژی اسمارت مانی ابتدا به تایم فریم بالاتر از تایم فریم ترید بروید.این موضوع به این معنی است که اگر به صورت روزانه ترید میکنید بهتر است برای تشخیص نقاط ورود و خروج از تایم فریم های دقیقه ای و برای تحلیل ساختار بازار به تایم فریم های ساعتی و یا روزانه بروید.بعد از آن باید سطوح معتبر حمایت و مقاومت را در لایو بازار علامت گذاری کنید.
گام دوم: شناسایی روندهای بازار
در همان تایم فریم مرحله قبل روند ها و جهت های بازار را شناسایی کنید.این کار میتواند با استفاده از اندیکاتور های تشخیص روند مانند ADX و یا استفاده از ابزار های کلاسیک مانند خط روند انجام گیرد.درواقع در این مرحله شما روند کنونی لایو بازار را تشخیص میدهید و قدرت آن را اندازه گیری میکنید.توجه داشته باشید سه روند کلی در بازار وجود دارد که به شکل صعودی،رنج و یا نزولی در بازار رخ میدهند.
گام سوم: شناسایی الگوهای اسمارت مانی
در گام سوم نوبت به آن رسیده که الگوهای اسمارت مانی که قبلا درمورد آن ها توضیح داده شد را شناسایی کنید.الگوهایی مانند شکست BOSو یا استاپ هانت هایی که روی نمودار رخ داده است.همچنین یکی از مهمترین نواحی که باید شناسایی شوند، نواحی مرتبط با اوردربلاک ها در اسمارت مانی میباشند.بعد از پیدا کردن اوردر بلاک ها باید بررسی کنید که آیا CHOCH یا تغییر ماهیت روند رخ داده است یا نه، تا بتوانید برای ورود به معامله تصمیم گیری کنید.
گام چهارم: بررسی تغییر روندها
وقت آن رسیده تا بعد از اینکه نواحی اوردربلاک را شناسایی کردید به تایم فریم پایین تر یا همان تایم فریم اصلی ترید بیایید تا برای ورود به معامله تصمیمی دقیق بگیرید.برای این کار در نواحی اوردر بلاک که در تایم فریم بالاتر شناسایی شده بود، حالا باید در تایم فریم پایین تر نشانه هایی از تغییر ماهیت روند یا CHOCH را شناسایی کنید.یکی از این نشانه ها شکست سطح اصلی CHOCH میباشد که میتواند نشانگر تغییر روند موجود باشد.همچنین شناسایی الگوهای ادامه دهنده و یا فیلیپ نیز میتواند در تصمیم گیری معامله در نواحی اوردربلاک به شما کمک کند.
گام پنجم: تحلیل جریان سفارشات
بعد از تصمیم گیری در مورد ورود به معامله جریان سفارشات و اطلاعات مرتبط به آن رو مورد ارزیابی قرار دهید.این کار باعث میشود تا متوجه شوید حجم نقدینگی به چه سمتی در حال ورود و یا خروج از معامله میباشد.برای این کار هم از اطلاعات چارت بازار و هم از اندیکاتور های جریان سفارش کمک بگیرید.این موضوع میتواند به عنوان یک ابزار کمکی اعتبار تصمیم گیری های شما را بالاتر ببرد.
گام ششم: بررسی حجم معاملات
افزایش ناگهانی حجم معاملات میتواند مانند سوخت یک جنگنده که با عث پرواز آن میشود قیمت ها را نیز به صورت ناگهانی رشد دهد.قبل تر گفته شد که حجم معاملات در نواحی حساس معاملاتی که تصمیم به ورود دارید، باید بررسی شود.بنابراین در نواحی شکست سطح CHOCH نیز باید حجم معاملات کنونی نسبت به قبل بررسی شوند.
گام هفتم: تعیین دقیق نقطه ورود
همچنان در تایم فریم پایین تر هستیم و در این مرحله نوبت آن رسیده تا نقطه دقیق ورود را مشخص کنید.به عنوان مثال زمانی که کندل قیمتی با شکست سطح CHOCH در ناحیه اوردربلاک در سمت دیگر این سطح بسته شد، این سطح قیمتی میتواند نقطه مناسبی برای ورورد به معامله در خلاف روند شکسته شده باشد.با این حال معامله گران حرفه ای برای اینکه شکار استراتژی Inducement بانک ها نشوند صبر میکنند تا قیمت با یک پولبک به زیر سطح CHOCH بیاید و سپس به معاملات ورود میزنند.این کار میتواند وین ریت معاملاتی شما را افزایش دهد.
گام هشتم: تعیین حد سود و حد ضرر
حالا باید اهداف معاملاتی و حد ضرر خود را در تایم فریم بالاتر تعیین کنید.همانطور که قبلا توضیح داده شد، نقطه ورود شما زمانی است که قیمت بعد از شکست سطح CHOCH با یک پولبک به زیر این سطح بیاید.حالا برای تعیین حد ضرر شما میتوانید حمایت یا مقاومت قبل از سطح CHOCH را به عنوان استاپ لاس در نظر بگیرید و برای تعیین حد سود نیز میتوانید از سطوح حمایت و مقاومت پیش روی قیمت استفاده کنید.همیشه در نظر داشته باشید بهتر است برای اینکه شکار استراتژی Inducement بانکها نشوید، حد ضرر خود را در قله با دره قبلی سطح CHOCH قرار دهید و ورود خود را نیز روی پولبک قیمت روی همین قله یا دره تنظیم کنید.
گام نهم: تعیین میزان ریسک به ریوارد
بعد از تعیین اهداف معاملاتی و استاپ لاس باید آن را با میزان ریسک به ریوارد مناسب چک و بررسی کنید.گاهی معامله گران برای تعیین اهداف معاملاتی خود بعد از مشخص کردن استاپ لاس متناسب با میزان ریسک به ریوارد مناسب که میتواند عددی بین 1.5 تا 2 باشد، اهداف معاملاتی خود را تعیین میکنند.
گام دهم: اجرا و نظارت و بهینه سازی
در گام آخر شما باید معامله خود را اجرا و در حین اجرای معامله روی آن نظارت داشته باشید تا بتوانید تکنیک هایی مثل خروج مرحله ای متناسب با اصول مدیریت سرمایه و میریت ریسک و یا تکنیک ریسک فیری را روی معاملات خود اجرا کنید.بعد از انجام معاملات به صورت دوره ای باید با ژورنال نویسی معاملاتی، استراتژی معاملاتی خود را متناسب با نتایج کسب شده بهینه سازی کنید. این کار باعث میشود وین ریت معاملاتی شما نیز افزایش پیدا کند.
-مثال معاملاتی به همراه تصویر
به عنوان یک مثال معاملاتی کاربردی برای اجرای یک استراتژی اسمارت مانی همانطور که در شکل مشاهده میکنید، ابتدا در تایم فریم یک ساعته تحلیل ساختار بازار انجام شده و جهت روند، سطوح حمایت و مقاومت و نواحی اودر بلاک روی نمودار شناسایی شده، سپس در تایم فریم 5 دقیقه شکست سطح CHOCH که معنی تغییر ماهیت روند است شناسایی شده است.در آخر به تایم فریم یک ساعته بر میگردیم و قله قبلی سطح CHOCH را به عنوان استاپ لاس،پولبک به زیر سطح CHOCH را به عنوان نقطه ورود و سطوح حمایتی پیش رو را به عنوان اهداف معاملاتی در نظر میگیریم.
نتیجه گیری و جمع بندی
حالا که با بهترین استراتژی اسمارت مانی آشنا شدید و با آموزش گام به گام استراتژی اسمارت مانی از مراحل اجرایی آن مطلع شدید، پیشنهاد مکینیم در نمودار گذشته قیمتی و یا در حساب دمو ، یک بازه زمانی را برای تست و افزایش مهارت خود روی این استراتژی ها در نظر بگیرید، تا علاوه بر اندازه گیری بازدهی و وین ریت معاملاتی این استراتژی ها،مهارت خود را نیز در شناسایی سطوح و الگوهای مختلف اسمارت مانی بالا ببرید.