معرفی اصطلاحات سبک RTM

معرفی اصطلاحات سبک RTM
در این پست می‌خوانید:

اگر میخواهید به طور کامل با اصطلاحات سبک RTM آشنا شوید، در این مطلب آموزشی به طور کامل این اصطلاحات را معرفی میکنیم و هر کدام را به صورت جداگانه شرح میدهیم. یادگیری اصطلاحات سبک ترید RTM به شما کمک میکند که بهتر و دقیق تر مفاهیم مرتبط با این سبک معاملاتی را درک کنید و اگر از منابع مطالعاتی مختلف، آموزش های مرتبط با سبک ترید RTM را دنبال میکنید، این موضوع به شما کمک میکند تا این مفاهیم را با سرعت بیشتری یاد بگیرید.

لیست اصطلاحات سبک RTM

معرفی اصطلاحات سبک rtm

در این بخش مهم ترین اطلاحات سبک ترید RTM را در قالب یک لیست معرفی میکنیم:

1- Qm در پرایس اکشن RTM     

Qm در پرایس اکشن rtm

QM در سبک ترید RTM همان الگوی کازیمودو میباشد. این اصطلاح درواقع یک الگوی قیمتی است که روی نمودار تشکیل میشود و معامله گران با شناسایی آن میتوانند، حرکات آینده قیمت را پیش بینی کنند.البته به نوعی به عنوان یک ستاپ معاملاتی نیز شناخته میشود و به صورت کلی به دونوع QM صعودی و QM نزولی روی نمودار قیمتی ظاهر میشود.اما سوال اینجاست این الگو به چه شکل روی نمودار ظاهر میشود؟ برای پاسخ به این سوال باید گفت یکی از مهم ترین الگوهای QM الگوی QM صعودی میباشد. این الگو شباهت زیادی با الگوی سر و شانه دارد.برای تشکیل الگوی QM صعودی ابتدا باید سر و شانه معکوس سمت چپ روی نمودار ظاهر شود و در ادامه نمودار قیمتی، باید سقفی بالاتر از سقف اول را تشکیل دهد. در این صورت انتظار داریم تا قیمت به سمت خط گردن اصلاح و بعد از آن صعودی باشد.این موضوع باعث میشود تا سطح خط گردن بهترین فرصت برای ورود به یک معامله خرید باشد.

2- Ftc در RTM 

این اصطلاح در واقع یک سطح معاملاتی در سبک ترید RTM میباشد که به آن، سطح FTC میگویند.برای شناسایی این سطح یکی از بهترین روش ها توجه به کلوز کندل یا قیمت بسته شدن یک کندل در سطوح حمایتی و مقاومتی مهم بازار میباشد.به عنوان مثال تصور کنید در یک روند صعودی قیمت به یک سطح مقاومتی معتبر میرسد در این سطح ، قیمت با یک کندل نزولی قدرتمند مانند پین بار بعد از یک کندل صعودی که سقف قیمتی را شکسته بود، بسته میشود که در این مواقع سطح بالای کندل نزولی به عنوان سطح FTC و نقطه ای مناسب برای معامله فروش میباشد. چرا که انتظار میرود قیمت نسبت به این مقاومت واکنش نشان داده و یک روند نزولی شروع شود.البته این موضوع نباید به تنهایی مبنای تصمیم گیری باشد و باید سیگنال های دیگر نیز شروع یک روند نزولی را نشان دهند.

3- Pa در RTM

اصطلاح PA که در واقع مخفف عبارت price Approaching میباشد به معنی بازگشت قیمت به محدوده عرضه و تقاضا است.محدوده عرضه تقاضا نیز به محدوده هایی گفته میشود که سطوح حمایتی و مقاومتی قدرتمندی دارند.یکی دیگر از راه های پیدا کردن این محدوده ها زمانی است که قیمت دچار یک روند رنج و نوسانی میشود در این حالت انتظار میرود که قیمت بعد از خارج شدن از محدوده رنج به این محدوده عرضه و تقاضا بازگشت داشته باشد که این موضوع به عنوان PA یا بازگشت قیمت به محدوده عرضه و تقاضا در سبک ترید RTM شناخته میشود.

4- FTR در RTM

FTR مخفف عبارت Failure To Return به معنی ناتوان از بازگشت میباشد.این الگو زمانی روی نمودار رخ میدهد که به عنوان مثال در یک روند صعودی سقف قیمت توسط یک کندل قدرتمند که به آن مومنتوم میگوییم شکسته شود و بعد از آن یک کندل نزولی ایجاد شود که نتواند سقف اول را بشکند و شروع به ایجاد کندل های بیس در ادامه داشته باشد و بعد با ایجاد یک کندل قدرتمند سقف دوم این ناحیه رنج را نیز بشکند. دراین صورت به محدوده رنج ایجاد شده با کندل های بیس محدوده یا سطح FTR گفته میشود و بیان میشود که یک الگوی FTR شکل گرفته است. این سطح میتواند به عنوان سطحی مناسب برای ورود به معامله خرید باشد چرا که به عنوان یک سطح حمایتی جدید قدرتمند شناخته میشود.

5- DP در RTM

اصطلاح یا بهتر است بگوییم گره DP مخفف عبارت Decision Poin به معنای نقطه تصمیم گیری میباشد.این الگو معمولا قبل از الگوی FTR شکل میگیرد به این شکل که قبل از این که قیمت بخواهد سقف خود را بشکند و یک الگوی FTR تشکیل دهد وارد یه محدوده نوسانی کوتاه میشود که به آن محدوده یا گره DP میگویند که میتواند نشانه ای از تشکیل FTR در ادامه نمودار قیمتی باشد.

6- Mpl در RTM

Mpl در rtm

یکی از جذاب ترین الگوهای معاملاتی RTM الگوی MPL میباشد.این الگو به خاطر بازی بانک ها و موسسات مالی برای فعال کردن حدضرر و یا خارج کردن معامله گران از روند واقعی قیمت اتفاق می افتد. ماهیت کلی این الگو به این شکل است که قیمت سطح مقاومتی و یا حمایتی مهم را ابتدا به آن واکنش نشان میدهد و بعد با شکستن آن از این سطح حمایتی یا مقاومتی عبور میکند، اما نکته جالب این است که این شکست یک شکست فیک میباشد و این طور نیست که روند جدیدی در جهت شکست شکل بگیرد. بلکه گفته میشود یک الگوی MPL رخ داده و دانستن این موضوع باعث میشود معامله گران خرد در دام معامله گران کلان بازار قرار نگیرند.نکته دیگر اینکه این الگو معمولا در الگوی QM و در نواحی حساس تصمیم گیری مانند شکل گیری خط گردن اتفاق می افتد.بنابراین این موضوع نباید شما را از روند معامله با QM خارج کند.

7- Fo در RTM

Fo در rtm

FO به معنی فیک اوت یا شکست فیک یا غیر واقعی میباشد. برای شناسایی این الگو ابتدا باید یک MPL یا یک DP روی نمودار شناسایی کنید بعد در ادامهT قیمت با تشکیل یک روند نزولی و سپس صعودی دو سقف قدرتمند در پایین محدوده MPL روی نمودار تشکیل میدهد و در ادامه این دو سقف را نیز کامل میشکند این موضوع باعث میشود که معامله گران خرد تصور کنند که قیمت سقف مهمی را شکسته و در نتیجه وارد یک روند صعودی معتبر میشود و شروع به خرید میکنند. اما جالب این جاست که قیمت بعد از رسیدن به محدوه MPL که بازی بانک ها و موسسات مالی بوده،  برگشت میخورد و وارد یک روند نزولی قدرتمند میشود.

8- تریگر ورود در RTM

تریگر ورود در RTM به این معنی است که شما در تحلیل خود سیگنالی معتبر برای ورود به معامله پیدا کرده اید.درواقع زمانی که یک معامله پتانسیل مناسب برای ورود معامله گران به آن را دارد، گفته میشود تریگر ورود فعال شده است. تریگر ورود در RTM به چهار نوع کلی در بازار وجود دارد. تریگر کندلی، تریگر الگویی، تریگر شکست و تریگر پولبک که هرکدام از این موارد میتواند به عنوان سیگنالی برای ورود تریدرها به معاملات در نظر گرفته شوند.

9- Bsz در RTM

اصطلاح BSZ مخفف عبارت Break And Stop Zone به معنی نواحی شکست و استاپ میباشد. همانطور که قبلا توضیح داده شد یکی از نشانه های تشکیل الگوی FO یا همان فیک اوت این است که قیمت دو سقف مهم یا دو مقاومت مهم زیر محدوده MPL تشکیل دهد. در این حالت به محدوده بالای این دو مقاومت BSZ گفته میشود و معمولا معامله گران این طور بیان میکنند که BSZ تمایل دارد FO تشکیل دهد یعنی محدوده مقاومتی با تشکیل یک الگوی فیک اوت ابتدا شکسته میشود اما در ادامه دوباره بازار نزولی خواهد شد.

10- Rs در RTM

RS یا SR در RTM در واقع قرار گیری قیمت در یک محدوده حمایتی و مقاومتی معتبر میباشد.این موضوع به این معنی است که قیمت چندین بار به سطح مقاومتی بالای خود و سطح حمایتی پایین خود واکنش نشان داده است و یک محدوده RS در سبک ترید RTM تشکیل داده است.

11- گره در RTM

گره در سبک ترید RTM به این معنی است که قیمت بعد از یک روند نزولی و یا صعودی وارد مرحله استراحت میشود.این مرحله به صورت رنج و نوسانی در بازار رخ میدهد اما نکته مهم در گره معاملاتی اینجاست که ، محدوده های نوسانی، سقف و کف های نزدیک به هم دارند. در این صورت گفته میشود یک گره معاملاتی رخ داده است.

12- جریان سفارشات RTM

جریان سفارشات در RTM به معنی میزان عرضه و تقاضا در بازار میباشد.بسیاری از معامله گران حرفه ای در انجام معاملات خود به بررسی میزان حجم معاملات میپردازند تا به نوعی تمایل و یا عدم تمایل بازار را نسبت به یک سهم یا ارز مورد نظر بررسی کنند.این موضوع باعث میشود تا اعتبار تحلیل های شما بالاتر برود چرا که با بررسی حجم معاملات و میزان عرضه یا تقاضای بازار میتوانید حرکت های آینده قیمت را پیش بینی کنید.

13- انتقال سفارشات در RTM    

این اصطلاح بیشتر به این معنی است که بازارسازان با هدایت سفارش های معامله گران خرد به محدوده مورد نظر خود آن ها را شکار میکنند. یکی از  مهمترین این ترفندها ، تکنیک استاپ هانت میباشد که این بازیگران نهادی بازار ، با انتقال سفارشات به این محدوده ، حد ضرر سایر معامله گران خرد را فعال میکنند تا بعد با ایجاد سفارشات خود روی سفارشات معامله گران کلان به اهداف معاملاتی خود برسند. در این حالت گفته میشود انتقال سفارشات در RTM توسط نهاد های مالی رخ داده است.

14- تایم فریم در RTM

تایم فریم در سبک ترید RTM مشابه سایر سبک های معاملاتی به بازه های زمانی که نمودار روی آن ها تنظیم میشود تا شما تغییرات قیمت را مشاهده کنید، گفته میشود.در سبک ترید RTM اگر شما میخواهید به صورت بلند مدت سرمایه گذاری داشته باشید بهتر است از تایم فریم های ماهانه، هفتگی و روزانه استفاده کنید و اگر میخواهید به صورت میان مدت در بازار فعالیت داشته باشید بهتر است از تایم فریم های هفتگی، روزانه و یک ساعته در بازار استفاده کنید و اگر میخواهید به صورت کوتاه مدت با سبک ترید RTM معامله کنید بهتر است از تایم فریم های روزانه، یک ساعته و 15 دقیقه برای ترید استفاده کنید.

15- PAZ در پرایس اکشن RTM

PAZ در RTM مخفف عبارت price action zone به معنی ناحیه حرکت قیمت میباشد.چه زمانی تشکیل میشود؟ زمانی که قیمت بین دو الگوی FTR یا FL قرار داشته باشد.در این صورت اگر قیمت به سمت ناحیه FTR یا FL برود و آن را در خلاف روند بشکند انتظار تشکیل چندین محدوده PAZ داریم که این محدوده ها تا تشکیل مجدد الگوی FTR یا FL جدید ادامه خواهند داشت.

نتیجه گیری و جمع بندی

به عنوان کلام آخر بیان میکنیم که در حال حاضر شما با مهم ترین اصطلاحات سبک RTM آشنا شده اید. بسیاری از این اصطلاحات در قالب الگوهای پرایس اکشن RTM  یا حتی ستاپ های RTM مطرح میشوند.همچنین در ادامه راه خود، اگر قصد مطالعات موردی روی سبک ترید RTM داشته باشید با مشاهده این اصطلاحات سردرگم نمیشوید و میتوانید مسیر آموزش خود را با سرعت بیشتری ادامه دهید.بسیاری از این اصطلاحات جزو مباحث پیشرفته RTM میباشد به عنوان مثال اصطلاح QM در RTM یکی از الگوهای پیشرفته این سبک معاملاتی محسوب میشود.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید