بهترین ستاپ های RTM در سال 2024

بهترین ستاپ های RTM در سال 2024
در این پست می‌خوانید:

در این مطلب آموزشی میخواهیم بهترین ستاپ های RTM را معرفی کنیم تا شما با تنظیم آن ها روی استراتژی ترید خود بتوانید، با یک سبک مناسب در بازار معامله کنید. ستاپ های معاملاتی RTM به شما کمک میکند تا بدون نیاز به استفاده از اندیکاتور های مختلف بتوانید، روند قیمتی بازار را پیش بینی کنید و بهترین نقاط ورود و خروج در بازار را شناسایی کنید.همچنین در این مقاله به توضیح تفاوت ستاپ معاملاتی RTM و استراتژی RTM میپردازیم تا شما با شناخت درست این مفاهیم معاملاتی بتوانید درک درستی از تدوین برنامه معاملاتی برای خود داشته باشید.

ستاپ معاملاتی RTM چیست؟

ستاپ معاملاتی RTM یک سری تنظیمات مشخص معاملاتی روی چارت بازار با استفاده از ابزار های مختلف و الگوهای پرایس اکشن RTM میباشد که شما با استفاده از قواعد و مفاهیم مرتبط با سبک RTM ، این ساختار ها را روی نمودار قیمتی پیاده سازی میکنید.سبک معامله RTM نوعی سبک پرایس اکشن است که در آن، با شناسایی الگوهای پیشرفته قیمتی و کندلی، حرکات قیمت در بازار پیش بینی میشود.بنابراین در سبک RTM تمرکز معامله گران روی خواندن قیمت بازار و حرکت آن میباشد. حالا اگر شما با در کنار هم قرار دادن الگوها و مفاهیم مرتبط با سبک RTM برای خود روی نمودار ساختار کلی تحلیل قیمت را تنظیم کنید به این موضوع ستاپ معاملاتی RTM گفته میشود.

تفاوت ستاپ معاملاتی RTM با استراتژی RTM

بسیاری از معامله گران در درک این دو مفهوم معاملاتی اشتباه میکنند و گاهی این دو عبارت را یک مفهوم یکسان فرض میکنند.درحالی که باید بدانید زمانی که شما روی نمودار، الگوها و ابزار های مختلف RTM را یا به تنهایی یا به صورت ترکیبی با انجام درست تنظیمات آن ها ، پیاده سازی میکنید به آن ستاپ معاملاتی RTM گفته میشود و زمانی که شما برای مواردی همچون قواعد الگوهای قیمتی، نحوه شناسایی جریان سفارشات،مشخص کردن سطح ورود به معامله و تعیین حد سود و حد ضرر به همراه میزان ریسک به ریوارد و همچنین برای نحوه مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه و مدیریت معاملات در حال اجرای خود، برنامه ریزی میکنید به آن استراتژی RTM گفته میشود.

الگوهای ستاپ های معاملاتی RTM

قبل از آن که با ستاپ های معاملاتی RTM آشنا شوید بهتر است ابتدا الگوهای معاملاتی که در ستاپ های این سبک استفاده میشود را بسناسید، تا بتوانید راحت تر این ستاپ های معاملاتی را روی نمودار پیاده سازی کنید.

1-الگوی CP در سبک RTM

Cp از الگوهای ستاپ های rtm

برای شناسایی این الگو روی نمودار که مخفف عبارت compression  به معنی فشردگی میباشد، ابتدا نیاز دارید تا سطوح یا نواحی مهم و قدرتمند عرضه و تقاضا را در ناحیه لایو بازار مشخص کنید.سپس مشاهده میکنید که قیمت بعد از بازگشت از ناحیه عرضه با ایجاد یک روند صعودی، به سمت این ناحیه حرکت میکند اما در طول مسیر با ایجاد نواحی تقاضا یا کف های متعدد یک فشردگی ایجاد میکند که این کف ها میتوانند، پشت سر هم در محدوده های کوچک ایجاد شود که نشانه ای از ضعیف شدن روند میباشد.سپس با رسیدن به ناحیه عرضه با قدرت شدید فروشندگان مواجه میشود و روند شدید نزولی بعد از آن شکل میگیرد.

2-الگوی قیمتی 3Drive

ابتدا روی نمودار ناحیه عرضه و تقاضا معتبر را مشخص کنید.سپس مشاهده میکنید که قیمت قبل از رسیدن به این نواحی سه سقف یا سه کف را پشت سر هم تشکیل میدهد. این موضوع نشان دهنده ضعیف شدن روند حاضر میباشد و به معنی این است که قیمت نمیتواند ناحیه عرضه و تقاضا را بشکند و از همان جا برگشت میخورد و روند معکوس با روند قبلی را ایجاد میکند.

3-الگوی Liquidity در RTM

به زبان ساده این الگو معمولا بعد یا قبل از یک الگوی CP شکل میگیرد به این صورت که قبل یا بعد از یک ناحیه عرضه و تقاضا با یک حرکت شارپی رو به رو خواهید بود. به عنوان مثال قیمت بعد از برگشت از یک سطح حمایتی ناگهان حرکت شارپی دارد و بعد از آن CP آغاز میشود و بعد در ادامه دوباره میتوانیم یک حرکت شارپی داشته باشیم.به این نواحی شارپی Liquidity در RTM گفته میشود.اما باید بدانیم که قیمت نمیتواند در این حالت سطح مقاومتی پیش رو را بشکند و با توجه به CP شکل گرفته روند نزولی در ادامه شکل خواهد گرفت.

4-الگوی پولبک قیمتی در RTM

پولبک در ستاپ های معاملاتی rtm

زمانی که یک سطح حمایتی و مقاومتی معتبر روی نمودار شکسته میشود این الگو میتواند شکل بگیرد. به عنوان مثال فرض کنید یک سطح مقاومتی شکسته شده و قیمت با کندل های شکست معتبر از این سطوح عبور میکند. انتظار داریم با توجه به این که حد سود تعدادی از معامله گران فعال شده و میخواهند از معامله خود خارج شوند ،با ایجاد یک فشار فروش از طرف آن ها بازار دچار یک اصلاح تا سطح شکسته شده میشود. اما با توجه به اینکه این سطح به صورت کامل شکسته شده بود در نتیجه در ادامه انتظار داریم قیمت روندی در جهت روند شکست سطح مورد نظر داشته باشد. برای همین ناحیه پولبکی معمولا یکی از نواحی مناسب برای ورود به معاملات میباشد.

5-الگوی FTR در سبک RTM

انواع FTR در ستاپ های rtm

تصور کنید قیمت ابتدا یک سطح مقاومتی را میشکند. سپس در ادامه یک سقف دیگر تشکیل میدهد و وارد یک روند نزولی میشود اما بعد از نزدیک شدن به سطح مقاومتی که شکسته شده بود، که حالا تبدیل به یک سطح حمایتی شده، در بالای آن تشکیل یک محدوده رنج یا محدوده تقاضا میدهد که به آن ناحیه FTR گفته میشود و سپس از همان جا صعودی شده و شکسته شدن سقف دوم به عنوان سیگنال نهایی ورود به یک روند صعودی قدرتمند در نظر گرفته میشود.

بهترین ستاپ های RTM

لیستی از بهترین ستاپ های RTM را در این بخش معرفی میکنیم که میتواند برای هر معامله گر این سبک معاملاتی به عنوان یک مسیر راهنما مورد استفاده قرار بگیرد.

1-ستاپ معاملاتی QM یا کازیمودو

QM بهترین ستاپ معاملاتی rtm

ابتدا بدانید که ما دو نوع ستاپ معاملاتی QM داریم یکی QM صعودی و دیگری QM نزولی میباشد. توضیح ستاپ معاملاتی QM صعودی به این شکل میباشد که قیمت ابتدا با تشکیل یک سقف در ادامه حرکت خود سقفی بالاتر از سقف اول تشکیل میدهد.درواقع به نوعی میتوان گفت بعد از تشکیل سر و شانه سمت چپ ، قیمت سقفی بالاتر از سقف ابتدایی تشکیل خواهد داد. در ادامه با بازگشت به سطح خط گردن که در واقع اولین سطح حمایتی است که این الگو تشکیل داده بود، روند صعودی خود را شروع میکند.نکته مهم در مورد این ستاپ معاملاتی این است که، این ساختار را معمولا در انتهای روندها میتوانید پیاده سازی کنید چرا که نشان گر پایان روند موجود و تشکیل یک روند جدید در خلاف آن میباشد.امروزه تریدر های حرفه ای سبک ترید RTM با استفاده از اسکنر های الگوی QM آن ها را روی نمودار قیمتی تنظیم میکنند و با انجام تنظیمات اصولی این الگوها را روی نمودار پیدا میکنند. سپس با ترکیب آن ها با سطوح فیبوناچی معتبر و الگوهای کندلی بهترین نقطه را برای ورود شناسایی میکنند.

2-ستاپ الماس RTM

معرفی ستاپ الماس از ستاپ های معاملاتی rtm

جالب است بدانید که زمانی که نمودار قیمتی در تشکیل ستاپ معاملاتی QM شکست میخورد ما انتظار داریم ستاپ الماس روی نمودار قابل پیاده سازی باشد. این ستاپ معاملاتی نیز به دو نوع الماس صعودی و الماس نزولی روی نمودار ظاهر میشود. به طوری که شما الماس صعودی را معمولا در انتهای روند نزولی و الماس نزولی را در انتهای روند صعودی میتوانید روی نمودار پیاده سازی کنید. چرا که این ستاپ نیز مانند ستاپ QM نشان دهنده بازگشت روند میباشد.این ستاپ به شکل یک فشردگی همانند لوزی است که شما با اتصال HH ها،  به معنی سقف های بالاتر از سقف قبل ، و LL ها ، به معنی کف های پایین تر از کف قبل ، و در ادامه برعکس این قاعده یعنی اتصال LH ها و HL ها میتوانید، این ستاپ را روی نمودار تنظیم کنید.البته به دلیل پیچیده بودن ساختار این ستاپ ممکن است در ابتدا شناسایی و پیاده سازی آن برای معامله گران مبتدی سخت باشد اما با تمرین و مشاهده نمونه های مشابه روی نمودار میتوانید به مهارت کافی دست پیدا کنید.

3-ستاپ معاملاتی کن کن (can can)

ستاپ معاملاتی کن کن در rtm

برای پیاده سازی این ستاپ روی نمودار ابتدا باید یک ناحیه RBR رو نمودار شکل بگیرد. به این معنی که قیمت ابتدا صعودی و سپس یک ناحیه رنج و یا بیس تشکیل میدهد و سپس دوباره ساختار صعودی به خود میگیرد تا به سطح عرضه اصلی روی نمودار برسد.سپس از این سطح بازگشت میزند و با تشکیل یک الگوی CP یا فشردگی که نشانه ای از ضعیف بودن روند شکل گرفته دارد به سمت سطح عرضه حرکت میکند و در انتها قادر به شکست آن نیست و شدیدا وارد یک روند نزولی میشود.

4-ستاپ ترکیبی FO و MPL

آموزش ستاپ های ترکیبی معاملاتی rtm

MPL به این معنی است که بعد از تشکیل یک ناحیه نوسانی به همراه سقف های متعدد یک شکست رخ میدهد اما در ادامه مشاهده میکنید که قیمت با اینکه سقف را شکسته اما وارد یک روند نزولی میشود و به زیر سقف شکسته شده نفوذ میکند. این موضوع اولین گام در استفاده از این ستاپ معاملاتی میباشد.یعنی شما در اولین گام توانسته اید یک ساختار MPL که توسط معامله گران کلان بازار شکل گرفته روی نمودار شناسایی کنید. بعد از آن دوباره قیمت با تشکیل سقف هایی نزدیک به ناحیه MPL نزولی شده و سپس با یک روند صعودی این سقف را هم با قدرت میشکند. اما باید در نظر داشته باشید با توجه به شناسایی MPL این شکست یک شکست فیک خواهد بود و مجددا قیمت بعد از ورود به ناحیه MPL ، وارد یک روند نزولی خواهد شد. این ستاپ معاملاتی با استفاده از ساختار ترکیبی MPL و FO که به معنی شکست کاذب میباشد روی نمودار قابل پیاده سازی میباشد.

5-ستاپ ترکیبی کندل ها

یکی دیگر از ستاپ های RTM این است که شما با پیدا کردن انواع الگوهای کندلی روی نمودار مثل کندل مومنتوم، کندل بیس، کندل ERC، کندل NRC و کندل گپ و در ادامه ترکیب مفاهیم این کندل ها با یک دیگر یک ستاپ مناسب برای خود روی نمودار ایجاد کنید.این ستاپ ساختار و قاعده خاصی ندارد و متناسب با الگوهای کندلی شکل گرفته روی نمودار میتوان از آن برای تشخیص نقاط مناسب برای ورود به معامله استفاده کرد.

نتیجه گیری و جمع بندی

به عنوان جمع بندی پیشنهاد میکنیم برای استفاده از ستاپ های RTM ابتدا الگوهای معاملاتی آن را به خوبی بشناسید تا بتوانید با ترکیب یا تنظیم هر کدام از آن ها روی نمودار، ستاپ معاملاتی RTM خود را پیاده سازی کنید.در نظر داشته باشید که بعد از تنظیم ستاپ های معاملاتی RTM روی نمودار شما نیاز دارید تا یک استراتژی مناسب برای این ستاپ معاملاتی تدوین کنید.این موضوع به این معنی است که شما برنامه ای مشخص برای تعیین نحوه ورود و مدیریت ریسک و سرمایه برای معاملات خود در نظر گرفته اید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید