صفر تا صد نقشه راه RTM

اگر میخواهید همه مباحث مرتبط با سبک ترید RTM از مبتدی تا پیشرفته را ، در قالب یک نقشه راه داشته باشید،در این مطلب میخواهیم نقشه راه RTM را با بیان کنیم و به صورت گام به گام مراحل اجرایی آن را معرفی کنیم.پیشنهاد میکنیم ابتدا با مفاهیم مرتبط با الگوهای پرایس اکشن RTM و ستاپ های RTM و نواحی RTM آشنا شوید سپس از این نقشه راه برای پیاده سازی سبک ترید RTM در بازارهای مالی استفاده کنید.
نقشه راه RTM چیست؟
نقشه راه RTM در واقع شامل تمامی مراحل اجرایی است که یک معامله گر باید قدم به قدم آن را طی کند تا بتواند، در بازار به روش RTM ترید داشته باشد.به نوعی میتوان گفت یک نقشه اجرایی برای این سبک معاملاتی میباشد که تریدر های سبک RTM ، با رعایت ترتیب این مراحل، مطمئن میشوند، که همه فاکتورهای این سبک معاملاتی را بررسی کرده اند.بنابراین حتی میتواند به عنوان یه چک لیست، برای روش معاملاتی RTM مورد استفاده قرار بگیرد.
چرا نقشه راه RTM ؟
داشتن یک نقشه راه RTM به شما کمک میکند تا اولا مطمئن باشید که همه فاکتورهای مرتبط با این روش معاملاتی را در بررسی و تحلیل قیمت، در نظر گرفته اید. دوما میتواند، مانند یک چراغ مسیر تاریک ترید به روش RTM را برای شما روشن کند. چرا که بسیاری از معامله گران بعد از یادگیری سبک RTM ، وقتی میخواهند از این سبک استفاده کنند، نمیدانند از کجا باید شروع کنند و چه مسیر تحلیلی را باید طی کنند.سوما این نقشه راه میتواند بخشی از استراتژی معاملاتی شما نیز باشد، و به عنوان یک برنامه اجرایی مورد استفاده معامله گران قرار بگیرد.
اهداف نقشه راه RTM
یکی از مهمترین اهداف نقشه راه RTM دست یابی به وین ریت معاملاتی مناسب میباشد.هر چه میزان وین ریت معاملاتی شما بالاتر از میانگین وین ریت سبک RTM باشد این موضوع میتواند این پیام را به شما بدهد که مراحل اجرایی مرتبط با نقشه راه RTM شما، بهینه است. اما اگر این شاخص پایین تر از این میانگین باشد، نشان میدهد که این مراحل اجرایی نیاز به بهینه سازی دارد. بازدهی مثبت برآیند سود های معاملات شما نیز، از دیگر اهداف مرتبط با نقشه راه RTM است که با داشتن میزان ریسک به ریوارد مناسب در کنار وین ریت معاملاتی بالا ، محقق میشود.
مراحل نقشه راه RTM
آماده ورود به مسیر معاملاتی RTM باشید! در این بخش به صورت گام به گام صفر تا صد اجرای سبک ترید RTM را در 10 گام کلیدی بیان میکنیم:
1-علامت گذاری سطوح معتبر عرضه و تقاضا
اولین مرحله اجرایی این است که شما به صورت مولتی تایم فریم سطوح مهم عرضه و تقاضا یا همان حمایت و مقاومت بازار را روی نمودار قیمتی مشخص کنید.مولتی تایم فریم به این معنی است که شما در تایم فریم بالاتر از تایم فریم ترید هم، سطوح عرضه و تقاضای بلند مدت را مشخص میکنید. چرا که این سطوح، اعتبار بالاتر و قدرت بالاتری خواهند داشت. توجه داشته باشید که در تمامی تایم فریم ها برای تعیین این سطوح، از ناحیه لایو بازار استفاده کنید.این موضوع به این معنی است که نیازی نیست به گذشته دور قیمت بروید و همه سطوح حمایت و مقاومت را علامت گذاری کنید. این کار باعث شلوغ شدن نمودار و همچنین خطا در تحلیل شما خواهد شد.
2-پیدا کردن الگوهای قیمتی و کندلی
حالا وقت آن است که در مرحله دوم اجرایی به دنبال الگوهای کندلی مهم در RTM و همچنین الگوهای قیمتی پیشرفته در RTM باشید.از مهمترین الگوهای کندلی در RTM میتوان به انواع کندل های اینگلف و همچنین کندل های مومنتوم اشاره کرد که میتواند، مفاهیم مهمی که در بازار رخ میدهد را به شما گزارش کند.همچنین مهم ترین الگوهای قیمتی در RTM مانند الگوهای QM ، CP و یا 3D میتوانند نشانه های تقویت و یا برگشت روند را قبل از این اتفاق برای شما آشکار کنند. اگر با این الگوها آشنایی ندارید پیشنهاد میکنیم مطلب الگوهای پرایس اکشن RTM را مطالعه کنید.
3-مشخص کردن نواحی مهم RTM
در مرحله سوم اجرایی از نقشه راه RTM شما باید نواحی که این الگوهای قیمتی در آن قرار گرفته اند مشخص کنید.ما در روش ترید RTM ، 3 ناحیه یا زون مهم داریم که به نام های ناحیه اصلی، ناحیه واکنشی و ناحیه تازه یا دست نخورده هستند که هرکدام میتواند بیان گر مفهومی از بازگشت روند باشند.همچنین شناسایی ناحیه های RS یا SR در بازار میتواند در پیدا کردن الگوهای اصلی قیمتی به شما کمک کنند.
4-تنظیم ستاپ معاملاتی
میتوان گفت یکی از مهم ترین مراحل اجرایی نقشه راه RTM این مرحله است.مرحله ای که شما هرچه در بازار پیدا کردید و تحلیل کرده اید، مثل تکه های پازل باید کنار هم بگذارید تا این پازل معاملاتی خود را تکمیل کنید.مانند یک کاراگاه که بعد از پیدا کردن سرنخ های مختلف، حالا با کنار هم گذاشتن آن ها سعی میکند، مجرم را شناسایی کند.این دقیقا مفهوم ستاپ معاملاتی میباشد.مفهومی که بسیاری از افراد، آن را با استراتژی معاملاتی اشتباه میگیرند.
تمام الگوهای کندلی و قیمتی و همچنین ناحیه های مهمی که در سبک RTM وجود دارد و آن ها را روی نمودار پیدا کردید و همچنین سطوح عرضه و تقاضای معتبر بازار را کنار هم بچینید و به آن نگاه کنید.حالا سوال اینجاست، چیزی که مشاهده میکنید با ستاپ های معاملاتی RTM که از قبل از آن اگاه هستید،همخوانی دارد یا خیر؟ از مهم ترین ستاپ های RTM ستاپ کن کن میباشد که میتواند، مسیر آینده حرکت قیمت را به شما نشان دهد.اگر با ستاپ های RTM آشنایی ندارید مطالب مرتبط با ستاپ های RTM و استراتژی RTM را مطالعه کنید.
5-تحلیل جریان سفارشات
وقت آن است که به دنبال رفتارهای نهادی در بازار باشید.در مرحله پنجم از نقشه راه RTM باید در نقاط گلوگاه مرتبط با ستاپ معاملاتی خود، جریان سفارشات و حجم معاملات را بررسی کنید.یکی از مهمترین اهداف این کار تشخیص نواحی اوردربلاک یا همان ناحیه هایی است که نهاد های مالی به تعداد بالا در آن سطوح شروع به سفارش گذاری میکنند.این کار باعث میشود تا هم گام با جریان سفارشات بالا در بازار، معامله کنید تا در امواج این جریانات، شکار نشوید.
6-تعیین نقطه دقیق ورود به معامله
حالا که سطح مناسب برای ورود به معامله در ستاپ معاملاتی شما مشخص شده، باید در همان سطح معاملاتی به تایم فریم پایین تر از تایم فریم ترید بروید و در این دوره زمانی به دنبال بهترین اصلاح یا بهترین کندل مومنتوم بازگشتی یا یک کندل اینگلف مناسب روی این سطح معاملاتی باشید، تا نقطه دقیق ورود به معامله برای شما مشخص شود.
7-تعیین قواعد مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک
در این مرحله باید مشخص کنید که، چه میزان سرمایه به معامله خود اختصاص میدهید؟ این میزان چند درصد از کل سرمایه شما میباشد؟ چطور میخواهید سرمایه خود را در حین معامله مدیریت کنید؟ این موضوعات مرتبط با مفاهیم مدیریت سرمایه میباشد که با مشخص کردن گام های ورود و خروج از معامله و تعیین درصد هرکدام میتواند به عنوان یک استراتژی مدیریت سرمایه، در نظر گرفته شود.همچنین شاخص ریسک به ریوارد شما قرار است چه میزان باشد؟ برای معامله پیش رو چقدر تحمل ریسک دارید؟ شاخص ریسک به ریوارد در سبک ترید RTM معمولا عددی بین 2 الی 3 میباشد. پس در نظر بگیرید که تعیین سطوع اهداف و استاپ لاس های شما که در مرحله بعد رخ میدهد، باید متناسب با این شاخص در نظر گرفته شود.
8-تعیین حد سود و حد ضرر مناسب
در مرحله هشتم نقشه راه RTM باید اهداف معاملاتی خود را به همراه حد ضرر مناسب مشخص کنید.برای این کار ستاپ معاملاتی خود را نگاه کنید و سطوحی که به عنوان تارگت بازگشتی روی آن مشخص شده را به عنوان اهداف در نظر بگیرید. همچنین آخرین ناحیه های حمایتی و مقاومتی نزدیک به نقطه ورود خود را هم میتوانید به عنوان استاپ لاس تعیین کنید .روش دوم این است که بعد از تعیین دقیق نقطه ورود و استاپ لاس خود روی نمودار، متناسب با میزان ریسک به ریوارد اهداف معاملاتی خود را تعیین کنید.
9-نظارت و اجرای معامله
در مرحله نهم نقشه راه RTM ،وقت آن است که، معامله خود را اجرا کنید و در حین اجرا، روی آن نظارت داشته باشید.اما سوال اینجاست که، برای نظارت روی معامله چه اقداماتی باید انجام شود؟ یکی از مهمترین اقدامات، انجام موارد مرتبط با سیو سود میباشد این موضوع به این معنی است که در صورتی که هدف معاملاتی اول شما زده شد بخشی از سرمایه خود را خارج کنید تا به نحوی سیو سود انجام داده باشید، و همچنین میتوانید قواعد مرتبط با ریسک فیری را اجرا کنید به این معنی که اگر هدف اول معاملاتی شما زده شد ، استاپ لاس خود را روی اولین هدف یا محدوده جدید RS یا SR شکل گرفته روی نمودار جا به جا کنید.
10-بازبینی و اصلاح استراتژی
آخرین مرحله اجرای نقشه راه RTM این است که شما متناسب با وین ریت به دست آمده در کنار میزان بازدهی و برآیند سود دهی، استراتژی ها و ستاپ های معاملاتی خود را بهینه سازی کنید.همچنین گاهی میتوانید مراحل این نقشه راه اجرایی را نیز متناسب با سبک معامله خود تغییر دهید، تا بهترین خروجی را از معاملات خود داشته باشید.
چالش های مسیر نقشه راه RTM
در اجرای نقشه راه RTM مهم ترین چالش هایی که معامله گران این سبک معاملاتی با آن برخورد میکنند را در ادامه معرفی میکنیم و راهکار مقابله با هرکدام را بیان میکنیم.
1-تشخیص نادرست الگوها
میتوان گفت چالش اصلی اجرای نقشه راه RTM این است که شما نتوانید به درستی الگوهای قیمتی و کندلی را روی نمودار تشخیص دهید.بهترین راهکار برای مقابله این چالش این است که شما بعد از یادگیری الگوهای مقدماتی و پیشرفته پرایس اکشن RTM ، بار ها و بار ها در نمودار گذشته قیمتی و در حساب های دمو به دنبال این الگوها باشید و عملکرد قیمت را بعد از تشخیص این الگوها ، زیر نظر بگیرید. این تمرین های معاملاتی باعث میشوند ، مهارت شما در پیدا کردن دقیق این الگوها بالاتر برود.
2-نوسانات شدید قیمتی
RTM یک سبک پیشرفته پرایس اکشن است، و این یعنی ستون این سبک معاملاتی، روی خواندن حرکت قیمت بنا شده است. حالا در نظر بگیرید که حرکت قیمت در بازار شدیدا نوسانی شود. در این صورت سبک RTM کارایی خود را از دست میدهد.راهکار مقابله با این چالش این است که یا در بازار هایی که نوسانات بسیار شدید قیمتی دارند معامله نکنید، یا در تایم فریم های بالاتر که نوسانات قیمتی کمتر هستند، به معامله بپردازید.
3-اخبار و رویدادهای بنیادی
با توجه به این که سبک ترید RTM توجه ای به مفاهیم مرتبط با تحلیل بنیادی ندارد، این موضوع به یکی از چالش های اصلی مرتبط با اجرای نقشه راه RTM تبدیل شده است.حالا راهکاری که میتوان برای مقابله با این چالش انجام داد این است که در بازار هایی که به عنوان بازار های بنیادی یا سهم هایی که به عنوان سهم های شدیدا بنیادی و تاثیر پذیر از اخبار و رویداد های بنیادی شناخته میشوند، معامله به سبک RTM نداشته باشید، و یا اگر میخواهید معامله کنید، سبک تحلیل بنیادی را به عنوان یک روش مکمل در استراتژی معاملاتی خود قرار دهید تا از تغییرات قیمتی ناشی از شاخص های بنیادی در امان باشید.
کلام آخر
مسیر نقشه راه RTM برای شما روشن شد.حالا بهترین کاری که میتوانید انجام دهید اجرای فرایند بک تست از این نقشه راه میباشد تا هم روی اجرای مراحل مختلف این نقشه راه تسلط بیشتری کسب کنید، و هم با بهینه سازی ساختار های اجرایی آن بهترین خروجی را از معاملات خود داشته باشید.در انتها نظرات خود را در مورد این نقشه راه اجرایی در بخش دیدگاه های این مطلب عنوان کنید، تا ساختار این نقشه معاملاتی را در کنار هم بهینه کنیم.