آموزش POI در اسمارت مانی صفر تا صد

آموزش POI در اسمارت مانی صفر تا صد
در این پست می‌خوانید:

یکی از مهم ترین مفاهیمی که در سبک ترید SMC مورد استفاده معامله گران حرفه ای بازار قرار میگیرد، مفهوم Poi در اسمارت مانی است.در این مقاله آموزشی ،ابتدا به این سوال پاسخ میدهیم که POI در اسمارت مانی چیست؟ سپس به صورت کامل مفهوم معاملاتی Poi در سبک ترید Smart money ، شرح داده شده و همچنین ویژگی های این ناحیه معاملاتی نیز بیان شده است.همچنین در ادامه نحوه معامله با POI و مزیت های استفاده از آن در سبک ترید SMC معرفی شده است.

POI در اسمارت مانی چیست؟

Poi در اسمارت مانی چیست؟

POI مخفف عبارت Point of Interest به معنی نقطه مورد علاقه یا نقطه عطف معاملاتی میباشد.این ناحیه به عنوان یکی از نواحی معاملاتی مهم در استراتژی اسمارت مانی محسوب میشود که در آن احتمال بازگشت یا ادامه روند وجود دارد و میتواند، سطح مناسبی برای ورود یا خروج از معاملات درنظر گرفته شود.درواقع در این سطوح معاملاتی تغییرات قابل توجه در حرکت قیمت رخ میدهد و معامله گران فرصت های مناسب معاملاتی برای خرید یا فروش در آن شناسایی میکنند.به زبان ساده تر، POI بخش مهمی از استراتژی‌های معاملاتی پول هوشمند است، جایی که معامله‌گران تلاش می‌کنند از سطوح قیمتی کلیدی که پتانسیل حرکت‌های بزرگ را دارند، بهره‌مند شوند.

 به عنوان مثال سطوح کلیدی حمایت و مقاومت میتواند نمونه ای از نواحی POI در نظر گرفته شود. اما برخلاف سطوح ساده حمایت یا مقاومت، POIها دینامیک‌تر هستند و نیاز به درک عمیق‌تری از بافت بازار و نقدینگی دارند. برای استفاده مؤثر از Poi، معامله‌گران نیاز به درک خوبی از تحلیل تکنیکال و مهارت‌های خواندن نمودار دارند.در واقع POI معمولاً به منطقه‌ای در بازار اشاره دارد که در آن یک هم‌گرایی از عوامل و نشانه های مختلف در بازار بیانگر این هستند که قیمت ممکن است تغییر جهت دهد. این عوامل اغلب شامل تامین نقدینگی بالا، تشکیل بلوک‌های سفارش، و الگوهای بازگشتی مانند CHOCH در عملکرد قیمت هستند که نشان‌دهنده حضور بازیگران بزرگ نهادی می‌باشند.

ویژگی های Poi در اسمارت مانی چیست؟

هر یک از نواحی POI ویژگی های شاخصی دارند که معامله گران با اطلاع داشتند این مشخصات میتوانند، این نواحی را شناسایی کنند و از آن در ستاپ اسمارت مانی استفاده کنند.در ادامه  به مهمترین ویژگی هایی که نواحی POI دارند اشاره میکنیم:

1- جمع آوری نقدینگی بالا

برای اینکه یک بلوک سفارش یک POI معتبر باشد، باید با یک جمع آوری نقدینگی همراه باشد. این سناریو به طور قابل توجهی احتمال وقوع  یک بازگشت یا ادامه روند از آن منطقه را افزایش می دهد. وابستگی بازار به نقدینگی به این معنی است که مناطقی که نقدینگی ،قبل از رسیدن به بلوک سفارش جمع شده است، بیشترین فرصت های معاملاتی را ارائه میدهند. جمع  کردن نقدینگی در بازار یک عامل حیاتی در تأیید اعتبار یک POI است. اچرا که این نقدینگی مانند یک سوخت معاملاتی منتجر به حرکت ناگهانی قیمت خواهد شد.معامله گران نهادی با تکنیک هایی مثل استاپ هانت و یا شکست های فیک و همچنین دستکاری های قیمتی نقدینگی مورد نیاز این حرکت های شارپی را تامین میکنند.

2- نشانه های اوردر بلک

بلوک سفارش یک محدوده قیمتی است که در آن گمان می‌رود سفارشات بزرگ نهادی قرار داده شده‌اند و منجر به حرکت‌های قابل توجه قیمتی می‌شوند. با این حال، همه بلوک‌های سفارش POI نیستند. یک POI معتبر به چیزی بیش از صرف حضور یک بلوک سفارش نیاز دارد؛ درواقع نیاز به تأییدیه‌های اضافی مانند جمع آوری نقدینگی بازار دارد.اگر قیمت قبل از رسیدن به یک بلوک سفارش، یک منطقه نقدینگی را جمع کند، آن بلوک احتمالاً به عنوان یک POI شناخته میشود. برعکس، اگر قیمت قبل از رسیدن به یک بلوک سفارش، نقدینگی را جمع نکند، اغلب به عنوان یک منبع نقدینگی در بازار شناخته میشود  و احتمال یک بازگشت روند موفقیت آمیز از آن منطقه را کاهش میدهد.مثلاً در یک سناریوی صعودی، اگر بازار نقدینگی را زیر یک کف اخیر جمع کند و سپس بلافاصله به سمت بالا معکوس شود، یک POI صعودی معتبر ایجاد می کند. معامله گران باید قبل از در نظر گرفتن ورود، به دنبال این الگو باشند، زیرا نشان می دهد که بازار نقدینگی کافی برای یک حرکت صعودی قوی، جمع آوری کرده است.

3- نشانه های ادامه یا بازگشت روند

معامله‌گران باید به دنبال عملکرد قیمتی باشند که نشان‌دهنده یک تغییر جهت قوی در بازار است.

آموزش واگرایی RSI در ناحیه Poi در اسمارت مانی

مانند یک واگرایی در اندیکاتور RSI که میتواند در ناحیه POI و در تایم فریم پایین تر مشاهده شود.همچنین شکست ساختار یا BOS و یا تغییر ماهیت روند که با نام CHOCH در سبک اسمارت مانی شناخته میشود این الگوها به تأیید اینکه آیا یک POI احتمالاً منجر به یک معامله موفق خواهد شد یا نه، کمک می‌کنند.

4- تایید مولتی تایم فریم

POI ها زمانی قابل‌اعتمادتر هستند که در بازه‌های زمانی بالاتر، (مانند نمودارهای روزانه یا هفتگی) شناسایی شده و سپس با تحلیل بازه‌های زمانی پایین‌تر ،(مانند نمودارهای ساعتی یا دقیقه‌ای) تأیید شوند. این رویکرد مولتی تایم فریم به معامله‌گران اجازه می‌دهد دید واضح‌تری از جهت کلی بازار داشته باشند و احتمال موفقیت معاملات را افزایش می‌دهد.

انواع Poi در اسمارت مانی

معرفی انواع Poi در اسمارت مانی

معامله گران سبک اسمارت مانی باید انواع POI روی نمودار را بشناسند تا بتوانند در انواع ساختار های معاملاتی، آن ها را پیاده سازی کنند.در این بخش انواع POI در اسمارت مانی را معرفی میکنیم.

 1- POI افقی در اسمارت مانی

به معنی شناسایی سطوح حمایتی  و مقاومتی روی نمودار هستند. زمانی که قیمت به این سطوح نزدیک می‌شود، معامله‌گران به دنبال نشانه‌هایی از بازگشت یا ادامه روند احتمالی هستند. POI های افقی به ویژه در بازارهای رنج که قیمت به طور مکرر بین سطوح حمایت و مقاومت ، نوسان می‌کند، مفید هستند. البته باید حتما در نظر داشته باشید این سطوح در نواحی نقدینگی و با تامین نقدینگی بالا تایید اولیه میشوند و با شناسایی الگوهای ادامه دهنده یا بازگشتی تایید نهایی میشوند.

2- POI خط روند در اسمارت مانی

POIهای خط روند شامل رسم خطوط روندی است که یک سری کف‌های بالاتر در روند صعودی یا سقف‌های پایین‌تر در روند نزولی را به هم متصل می‌کنند. زمانی که قیمت به این خطوط روند برخورد می‌کند، ممکن است نشان‌دهنده یک POI باشد که بازگشت یا ادامه روند در آن رخ دهد.البته به شرطی که در نواحی نقدینگی و همراه با حجم آوری نقدینگی در این ناحیه باشند. معامله‌گران اغلب از این نقاط برای ورود به معاملات در جهت روند غالب استفاده می‌کنند.

3- POI فیبوناچی در اسمارت مانی

استفاده از ابزار فیبوناچی برای رسم سطوح فیبوناچی با هدف پیدا کردن نواحی عرضه و تقاضا کلیدی میتواند منجر به شناسایی نواحی POI شود.این‌ها شامل استفاده از سطوح بازگشتی فیبوناچی برای شناسایی POIهای بالقوه هستند. معامله‌گران به دنبال عملکرد قیمت در اطراف سطوح کلیدی فیبوناچی مانند بازگشت‌های 38.2%، 50%، یا 61.8% هستند، جایی که انتظار می‌رود قیمت واکنش نشان دهد. این سطوح معمولاً برای یافتن مناطق بازگشت احتمالی در بازارهای روندی استفاده می‌شوند.

4- POI داینامیک در اسمارت مانی

برخلاف سطوح افقی ثابت، POIهای پویا با قیمت تغییر می‌کنند و بر اساس میانگین‌های متحرک یا نوارهای نوسان شناسایی میشوند. برای مثال، یک معامله‌گر ممکن است از میانگین متحرک 200 دوره‌ای به عنوان یک POI پویا استفاده کند، انتظار دارد که قیمت هر زمان که به این سطح برسد واکنش نشان دهد.حالا با بررسی وضعیت نقدینگی در این نواحی به دنبال سطوح POI میگردد.

5- POI ترکیبی در اسمارت مانی

این نوع نواحی POI که از اعتبار بالاتری نیز برخوردار هستند، از تلاقی و ترکیب روش های بالا شناسایی میشوند.به این صورت که با در کنار هم قرار دادن نشانه های مختلف و در نواحی که این قواعد و نشانه ها با هم همپوشانی دارند به دنبال تحلیل نقدینگی در آن نواحی برای پیدا کردن سطوح POI هستیم.

تفاوت اوردر بلاک و POI در اسمارت مانی چیست؟

تفاوت اوردر بلاک و Poi در اسمارت مانی چیست؟

یک ناحیه POI به یک منطقه خاص بازار اشاره دارد که نقدینگی را جذب کرده است، اغلب به عنوان منطقه ای دیده می شود که معامله گران به دلیل احتمال بالای حرکت ناگهانی قیمت،معاملات را در آنجا آغاز می کنند. یک بلوک سفارش، از سوی دیگر، یک ساختار بازار است که پس از یک شکست در بازار تشکیل می شود و نشان دهنده منطقه ای است که پول هوشمند سفارشات خرید یا فروش قابل توجهی را در آنجا قرار داده است. در حالی که شناسایی نواحی POI و Order Blocks هر دو در استراتژی معاملات پول هوشمند ضروری هستند، درک این نکته مهم است که همه بلوک های سفارش، POI نیستند.در حالی که بلوک های سفارش و POI اغلب همپوشانی دارند، تفاوت اصلی در شکل گیری و ارتباط آنها در زمینه بازار است.

یک POI معمولاً با جذب نقدینگی شناخته می شود.حالا سوال اینجاست که چه نشانه هایی نشان دهنده جذب نقدینگی در بازار میباشند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت مواردی همچون شکار استاپ لاس ها یا تکنیک سفارشات معلق که توسط معامله گران نهادی انجام میگیرد باعث جذب نقدینگی از انواحی نقدینگی در بازار میشود. در مقابل، یک بلوک سفارش یک اصطلاح گسترده تر است که به محدوده ای از قیمت ها یا یک شمع خاص کندلی اشاره دارد که خرید یا فروش قابل توجهی در آن رخ داده است. هر بلوک سفارش یک POI در نظر گرفته نمی شود و معامله گران باید یاد بگیرند که مهمترین آنها را برای ورود موثر به بازار تشخیص دهند.

نحوه معامله با Poi در اسمارت مانی

معامله با Poi در اسمارت مانی

حالا که با نواحی POI آشنا شدید سوال اصلی این است که نحوه معامله با نواحی POI در اسمارت مانی چگونه است؟در ادامه به این سوال مهم پاسخ خواهیم داد.

1- شناسایی POI در اسمارت مانی

در تایم فریم بالاتر،تصور کنید قیمت در یک روند نزولی بوده است و به طور مداوم کف‌های پایین‌تر و سقف‌های پایین‌تر ایجاد کرده است. ناگهان، یک حرکت شدید صعودی رخ می‌دهد که ساختار اخیر را می‌شکند و نشان‌دهنده تغییر در احساسات بازار است. قبل از این حرکت صعودی، یک کندل نزولی بلند وجود داشت که نقدینگی زیر یک کف قبلی را جذب کرده است. این موضوع، یک POI صعودی معتبر ایجاد می‌کند.برای شناسایی موثر POI با احتمال بالا، معامله گران ابتدا باید الگوهای خاص اقدام قیمت مرتبط با آنها را تشخیص دهند. در نظر داشته باشید اندیکاتور smart money concept هم میتواند در شناسایی این نواحی به شما کمک کند.دو سناریوی اصلی برای شناسایی این نواحی وجود دارد که در ادامه آن ها را معرفی میکنیم.

 POI  نزولی در اسمارت مانی

یک POI نزولی زمانی تشکیل می شود که بازار پس از یک جذب نقدینگی بالای یک نقطه قبلی، احتمال حرکت نزولی بالایی ایجاد کند. این الگو شامل یک معکوس قیمت شدید، با یک سایه یا بدنه طولانی کندلی که نقدینگی را جمع می کند، به دنبال آن یک حرکت قیمت نزولی قابل توجه است. یک POI نزولی معتبر نیاز دارد که قیمت با بدنه یا سایه یک شمع، نقدینگی را بالای بالاترین نقطه ساختار قبلی جذب کند. شمع های بعدی نباید از بدنه یا سایه این شمع اولیه بالاتر بروند یا بسته شوند، که نشان دهنده یک معکوس فوری در جهت قیمت است.

 POI صعودی در اسمارت مانی

یک POI صعودی زمانی تشکیل می شود که بازار پس از یک جارو کردن نقدینگی زیر یک نقطه قبلی، احتمال حرکت صعودی بالایی ایجاد کند. این الگو شامل یک معکوس قیمت سریع، با یک سایه یا بدنه طولانی که نقدینگی را جمع می کند، به دنبال آن یک حرکت قیمت صعودی قابل توجه است. یک POI صعودی معتبر زمانی ایجاد می شود که قیمت با استفاده از فقط بدنه یا سایه یک شمع، نقدینگی را زیر پایین ترین نقطه ساختار قبلی جارو کند. مشابه POI نزولی، شمع های بعدی نباید از بدنه یا سایه شمع اول پایین تر تشکیل یا بسته شوند.

2- تایید POI در اسمارت مانی

حالا در یک تایم فریم پایین تر نواحی شناسایی شده POI را با جزییات بیشتر بررسی میکنیم. به عنوان مثال مشاهده می‌کنید که پس از جذب کردن نقدینگی زیر کف قبلی، قیمت یک الگوی قوی شمعی صعودی (مانند الگوی پوشای صعودی) ایجاد می‌کند که تأیید یک بازگشت روند است.یا الگوی تغییر ماهیت روند مشاهده میشود که میتواند نشانه دیگری از بازگشت روند باشد.

3- تعیین نقطه ورود

تصمیم می‌گیرید که یک موقعیت خرید را زمانی باز کنید که قیمت به POI صعودی شناسایی‌شده در بازه زمانی پایین‌تر بازگشت کند. نقطه ورود شما کمی بالاتر از کف POI قرار دارد تا اطمینان حاصل کنید که حرکت صعودی را به دست می‌آورید.

4- تعیین سطوح حد ضرر و حد سود

برای مدیریت ریسک، یک دستور حد ضرر را دقیقاً زیر پایین‌ترین نقطه جمع کردن نقدینگی در کف ناحیه POI قرار میدهید. سطح کسب سود خود را در یک سقف مهم قبلی در نمودار روزانه تعیین می‌کنید، که یک نسبت ریسک به ریوارد مطلوب فراهم می‌کند.

5- نظارت در معامله

همانطور که معامله پیش می‌رود، به دنبال هر نشانه‌ای از تغییر شخصیت یا شکست ساختار که ممکن است نشان‌دهنده تغییر در احساسات بازار باشد، در معاملات خود نظارت می‌کنید. اگر قیمت طبق انتظار حرکت کند، حد ضرر خود را به نقطه سربه‌سر تنظیم می‌کنید تا به نوعی ریسک فیری کرده باشید یا آن را برای قفل کردن سود دنبال می‌کنید. در این سناریو، قیمت به POI صعودی واکنش میدهد و به حرکت خود به سمت بالا ادامه می‌دهد و به سطح کسب سود شما می‌رسد.

مزیت های استفاده از Poi در اسمارت مانی

معامله با استفاده از نواحی POI ،مزیت های زیادی برای معامله گران به همراه دارد که در ادامه، به مهم ترین آن ها اشاره میکنیم.

1- کاهش تصمیمات احساسی

سطوح POI به معامله گران کمک میکند تا به صورت دقیق، نواحی ورود و خروج معاملاتی خود را تعیین کنند و این موضوع به آن ها کمک میکند تا گرفتار تصمیمات احساسی و عجولانه نشوند.در نتیجه آن ها میتوانند با دقت بیشتری روی استراتژی های معاملتی خود تمرکز داشته باشند.

2- مدیریت ریسک بهینه

معامله گران با استفاده از نواحی و مفاهیم مرتبط با POI میتوانند از انواع ابزار ها و سطوح فنی استفاده کنند، که این کار اعتبار سیگنال های آن ها را بالاتر میبرد. همچنین نواحی POI به معامله گران کمک میکند، سطوح حد ضرر خود را به درستی تعیین کنند در نتیجه به صورت کلی  باعث میشود ریسک ها معاملاتی ان ها کاهش یابد.

3- کمک به شناسایی پول هوشمند

نواحی POI به معامله‌گران کمک می‌کنند تا استراتژی‌های خود را با اقدامات پول هوشمند یا معامله‌گران نهادی که مسئول اکثر حرکت‌های بزرگ بازار هستند، هماهنگ کنند. با درک جایی که این بازیگران بزرگ احتمالاً وارد یا خارج از معاملات می‌شوند، معامله‌گران خرده می‌توانند خود را بهتر برای موفقیت آماده کنند.

نتیجه گیری و جمع بندی

مفهوم POI در اسمارت مانی ، یک استراتژی معاملاتی پیشرفته است که شامل شناسایی مناطق کلیدی در بازار می‌شود که در آن احتمال بالایی برای بازگشت یا ادامه روند قیمت وجود دارد. با تمرکز بر POIها، معامله‌گران می‌توانند تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرند، تأثیر معامله‌گری احساسی را کاهش دهند و استراتژی‌های خود را با استراتژی‌های بازیگران نهادی هماهنگ کنند. با استفاده از ابزارهایی مانند جذب کردن نقدینگی، بلوک‌های سفارش، خطوط روند، و سطوح فیبوناچی، معامله‌گران می‌توانند شانس موفقیت خود را با شناسایی دقیق این نقاط حیاتی در بازار افزایش دهند.البته با این که  POI  یک مزیت قابل‌توجه فراهم می‌کنند، لازم است هر ستاپ اسمارت مانی را به طور کامل آزمایش کنید و برای استفاده مؤثر از آن‌ها، سبک ترید اسمارت مانی را درک کنید. ترکیب POIها با سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال و حفظ شیوه‌های دقیق مدیریت ریسک به معامله‌گران کمک می‌کند تا عملکرد خود را بهبود بخشند و در بلندمدت به سودآوری پایدار دست یابند.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید