صفر تا صد روش ICT در فارکس
در بازار پر رقابت فارکس به روز بودن مهارت و جلوتر از حرکات قیمتی حرکت کردن، لازمه رسیدن به سود های مناسب در این بازار میباشد.در سال های اخیر تکنولوژی ها و سبک های معاملاتی جدید رونمایی شده است که هر معامله گر حرفه ای باید خودش را با این اطلاعات جدید آپدیت کند تا بتواند، در این رقابت شدید پیروز شود.بنابراین در این بازار اطلاعات حرف اول را میزند.حالا این اطلاعات میتواند در مورد سبک های جدید یا در مورد ظهور ابزار های جدید ترید باشد. روش ICT در فارکس با اینکه مدت هاست در بازار فارکس استفاده میشود اما وجود ابزار های جدید به نوعی آن را به یک سبک جدید و نوین تبدیل کرده به شکلی که در حال حاضر، معامله گران با استفاده از این ابزار ها به صورت بهینه تر میتوانند سبک ict فارکس را پیاده سازی کنند.
روش ICT فارکس چیست؟
روش ict فارکس بر پایه ابعاد مختلف تحلیل بنا شده است.یکی از این ابعاد تحلیل رفتار معامله گران کلان بازار میباشد.به نوعی میتوان گفت روش ICT در درون خود تحلیل اسمارت مانی پیشرفته را دارد با این تفاوت هایی نیز با روش اسمارت مانی معمولی دارد.از دیگر ابعاد مهم روش ICT تحلیل پیشرفته الگوهای قیمتی و استفاده از ابزارهای تکنیکالی میباشد که با ترکیب آن ها ستاپ های معاملاتی ICT ایجاد میشوند.در کنار این موارد این سبک معاملاتی توجه ویژه ای به اصول مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک دارد.جالب است بدانید که سال های بسیار است که این سبک ترید در بازار فارکس وجود داشته اما چند سالی است که به دلیل ظهور تکنولوژی و ابزار های جدید معاملاتی وین ریت این سبک معاملاتی بالاتر رفته و نحوه استفاده از این سبک ساده تر شده است. همین موضوع باعث شده تا تریدر ها در مورد این روش معاملاتی در فارکس بیشتر حرف بزنند.
چرا به روش ICT در فارکس معامله کنیم؟
اولین سوالی که در ذهن تریدر های بازار ممکن است به وجود آید این است که، چرا برای ترید در بازار فارکس باید روش ICT را انتخاب کنند؟برای پاسخ به این سوال بخشی از مهمترین میزیت های ترید به سبک ICT را در این بخش معرفی میکنیم:
1- وین ریت معاملاتی بالا
با توجه به این که، این سبک ترید از تحلیل های پیشرفته تکنیکالی در کنار اسمارت مانی پیشرفته و استفاده از سبک های مختلف پرایس اکشنی برای تحلیل نمودار استفاده میکند دقت این سبک معاملاتی بالاست.همین موضوع باعث شده تا وین ریت سبک ICT ، بالا باشد و معامله گران بازار فارکس میتوانند، با این روش معاملاتی با وین ریت معاملاتی مناسب در این بازار ترید کنند.
2- میزان ریسک به ریوارد مناسب
تریدر های حرفه ای سبک ترید ICT اعتقاد دارند با توجه به استفاده این سبک از روش های مدیریت ریسک پیشرفته ، میتوان با میزان ریسک به ریوارد مناسب 2 الی 3 وارد معاملات شد.البته این موضوع بسیار وابسته به رعایت اصول مرتبط با مدیریت ریسک در بازار فارکس با استفاده از روش معاملاتی ICT میباشد.
3- دقت بالای تحلیل
وقتی یک سبک معاملاتی فقط به داده های ابزار های فنی دقت نمیکند بلکه در کنار آن ، سایر روش های تحلیل چارت را نیز زیر نظر دارد این موضوع باعث میشود دقت تحلیل در آن سبک معاملاتی، بالاتر برود.به نوعی چون این سبک، ترکیبی از روش های مختلف اسمارت مانی،پرایس اکشن،الگوهای قیمتی و اصول پیشرفته مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه را در خود دارد، این موضوع دقت معاملاتی این سبک ترید را بالاتر میبرد.
چه زمان میتوانیم با روش ict در فارکس به سود برسیم؟
اگر به فکر این هستید که دقیقا ساختار استراتژی ICT را کپی کنید و آن را در بازار پیاده سازی کنید، این کار برای شما سودی ندارد. اما اگر در طول ماه ها روی این سبک معاملاتی مطالعه داشته باشید، آن را با تکنولوژی های جدید ترکیب کنید و دانش خود را نسبت به ابزار ها و روش های جدید در سبک ict به روز نگه دارید و ستاپ های معاملاتی آن را متناسب با ارزیابی و تست های گرفته شده در بازار بهینه سازی کنید ، بله میتوانید با این روش به سود مناسب در بازار فارکس دست پیدا کنید.پس اگر انتظار دارید فقط با کپی پیست کردن این روش یک شبه به سود بالا برسید این اتفاق برای شما نمی افتد!
5 ویژگی معامله سبک ICT فارکس
سبک ICT فارکس مانند سایر روش های معاملاتی ویژگی های کلیدی دارد .هر معامله گر که میخواهد این سبک ترید را برای معاملات خود انتخاب کند، باید نسبت به آن ها آگاه باشد.در این قسمت این ویژگی ها را معرفی میکنیم:
1- ترید در زمان های خاص
در روش معاملاتی ICT به این نکته اشاره شده که زمان بندی در معاملات از اهمیت بالایی برخوردار است .این موضوع به این معنی است که ،زمان هایی که اطمینان داریم که حجم معاملات در بازار به اندازه کافی بالا است تا قیمت را به سرعت جا به جا کند و الگوهای معتبر قیمتی در آن شکل بگیرد میتواند زمان مناسبی برای ترید به سبک ICT باشد.همچنین چون این روش معاملاتی از رفتار های نهاد های مالی برای تحلیل استفاده میکند، این نهاد ها نیز نیاز دارند تا پویایی و حجم معاملات در بازار بالا باشد تا بتوانند استاپ هانت ها و یا دستکاری های قیمتی خود را در بازار به خوبی اجرا نمایند.
2- ترکیب تحلیل به روش های مختلف
یکی از ویژگی های این سبک این است که روش های تحلیل متفاوت را ترکیب میکند تا هم دقت تحلیل ها در این روش بالاتر برود و هم در نتیجه آن وین ریت این سبک ترید افزایش داشته باشد.استفاده ترکیبی از ابزار های فیبوناچی و کلاسیک در کنار اصول پرایس اکشنی و توجه به شکل گیری الگوهای کندلی از تکنیک های ترکیبی است که در سبک ترید ICT استفاده میشود.یکی دیگر از رازهای معامله در بازار فارکس این است یک تریدر به اطلاعات نهادی و بنیادی و داده های لحظه ای که شکل میگیرند اشراف کامل داشته باشد.با تلفیق این موضوع و سبک ترید ict در فارکس میتواند ترید های موفقی در این بازار داشته باشد.
3- شناسایی رد پای نهاد های مالی در بازار
میتوان گفت یکی از اصلی ترین ستون های ترید به روش ict فارکس شناسایی رد پای معامله گران کلان در بازار میباشد.درواقع تریدر ها با استفاده از داده های تحلیل نهاد های بزرگ مالی همگام و همراه با آن ها ترید میکنند و این موضوع باعث میشود که روی موج بازار که همان نقدینگی کلانی است که توسط این نهاد ها تامین میشود سوار شوند و از زیان های ناشی از بازی های معاملاتی این موسسات در امان باشند.
4- استفاده از استاپ لاس های متحرک در معاملات
یکی از روش هایی که در مدیریت معاملات در حال اجرا در سبک ICT فارکس در نظر گرفته میشود این است که، زمانی که قیمت به تارگت های اولیه شما در معاملات دست پیدا کرد متناسب با سطوح همین تارگت ها،حد ضرر شما نیز جا به جا میشود تا به نوعی سیو سود هم برای شما شکل بگیرد.این روش یکی از اصلی ترین روش های مدیریت معامله در سبک ترید ICT در بازار فارکس میباشد.
5- مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه پیشرفته
روش ict در فارکس لایه های متفاوتی در مورد مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه در نظر میگیرد.از جمله اینکه معامله گرا باید با میزان ریسک به ریوارد مناسب حد سود و حد ضرر خود را تعیین کرده و بعد وارد معامله شوند.همچنین استفاده از روش های ورود مرحله ای و یا خروج پله ای از معامله نیز از نکاتی هست که در ترید به سبک ICT در بازار فارکس از آن استفاده میشود.
بهترین استراتژی ICT فارکس کدام است؟
در این بخش دو مورد از بهترین استراتژی هایی که در سبک ترید ICT از آن استفاده میشود توضیح داده شده اند:
1-استراتژی ترکیبی تکنیکال و بنیادی
این استراتژی ict فارکس بیان میکند که باید، در معاملات خود به صورت ترکیبی از ابزار های فنی و بنیادی استفاده کنید.این موضوع یعنی شما باید از ترکیبی از ابزار های پرایس اکشنی،فیبوناچی و اندیکاتور های فنی در کنار ابزار های کلاسیکی مانند خط روند در تحلیل نمودار قیمتی استفاده کنید.همچنین باید رفتار نهاد های مالی در بازار را نیز زیر نظر داشته باشید و جایی که سیگنال هم زمان صادر شده، و این تحلیل ها همپوشانی بالایی دارند میتوانید معاملات خود را شروع کنید.
2-استراتژی معاملات خودکار الگویتمی
همانطور که قبلا نیز گفته شد ظهور تکنولوژی ها و ابزار های پیشرفته معاملاتی باعث شده تا استفاده از سبک ترید ICT آسان تر از قبل باشد.در این استراتژی ict فارکس ، تریدر ها ابتدا قواعد مرتبط با ساختار کلی ترید به سبک ICT را در قالب یک الگوریتم نرم افزاری تدوین و برنامه نویسی میکنند سپس با دادن این دستور العمل به یک بستر نرم افزاری مطمئن در بازار فارکس به صورت خودکار به معامله میپردازند.این استراتژی باعث میشود تا سرعت و دقت معاملات مخصوصا برای ترید به سبک کوتاه مدت بسیار بالا برود.
ابزارهای ترید به روش ICT در فارکس
کاربردی ترین ابزارهای تحلیل به روش ICT در بازار فارکس را در این بخش معرفی میکنیم تا در اجرای معاملات خود، از آن ها استفاده کنید:
1-ابزار های فنی
میتوان گفت ابزار ها تحلیل تکنیکال و اندیکاتور ها بخشی از ساختار اصلی معامله به روش ict را تشکیل میدهند.چرا که میتوان با آن ها الگوهای قیمتی و حرکت قیمت روی نمودار را تحلیل کرد.اندیکاتور هایی مثل میانگین متحرک و یا خطوط کلاسیک همچون خط روند از ابزار های اصلی مورد استفاده در سبک ict میباشد.
2-اطلاعات بنیادی بازار
داده های مرتبط با اخبار و رویداد های بازار فارکس در کنار اطلاعاتی که نشان دهنده رد پای پول هوشمند و شکل گیری جریان های نقدینگی گسترده در بازار باشد به تریدر ها کمک میکنند تا از پشت پرده بازار فارکس اطلاع کافی داشته باشند و بتوانند نسبت به معاملات خود تصمیم گیری بهتری داشته باشند.
3-نرم افزارهای الگوریتمی و ربات های معامله گر
از دیگر ویژگی هایی که در بازار فارکس در مورد سبک ict استفاده میشود این است که با استفاده از اصول معاملات الگوریتمی ساختار استراتژی ict در فارکس در قالب الگوریتم نرم افزاری تعریف میشود و سپس این الگوریتم میتواند با استفاده از یک ربات ترید به صورت خودکار در بازار فارکس به معامله بپردازد البته با اینکه این روش سرعت و دقت را در معاملات برای تریدرها بالا میبرد اما باید بدانید که ریسک های نرم افزاری نیز در این روش وجود دارد و حتما یک ناظر انسانی باید روی عملکرد این ربات ها نطارت داشته باشد تا بتواند در صورت نیاز آن را بهینه سازی کند.
آموزش ICT فارکس با 9 گام کلیدی
نوبت آن رسیده تا اجرای روش ict در فارکس را در قالب یک مسیر اجرایی آموزش دهیم تا از آن به عنوان یک نقشه راه معاملاتی در بازار فارکس استفاده کنید. آموزش ICT فارکس به شما کمک میکند تا به سبک حرفه ای های بازار در فارکس معامله کنید.
1- شناسایی ساختار اصلی بازار
در مرحله اول ، شناسایی سطوح حمایتی و مقاومتی و نقاط پیوت اصلی به شما در شناخت کلی بازار کمک میکند.همچنین تشخیص انواع روند های حاکم بر بازار مانند روند های بازگشتی و یا رنج و یا روندهای ثابت صعودی و نزولی بودن قیمت باعث میشود تا درک درستی نسبت به کلیت شرایط حاکم بر بازار داشته باشید.
2- شناسایی ساختار میانی بازار
در مرحله دوم ، در تایم فریم های پایین تر این بار باید به دنبال محدوده مناسب برای ترید باشید.شناسایی محدوده های نوسانی و پیدا کردن سقف و کف این نوسان ها و همچنین نقاط احتمال شکست یا تغییر روند در بازار در این مرحله بررسی میشود.
3- تحلیل جریان بازار
در مرحله سوم، نوبت به تحلیل جریان بازار میرسد. جریان بازار در روند صعودی با استفاده از سایه های بالاترین قیمت با مشاهده توالی بالاترین بالاها (HH) و پایینترین پایینها (HL) برای روند صعودی و یا بالاترین پایینها (LH) و پایینترین پایینها (LL) برای روند نزولی تعیین میشود. این تحلیل به تایید جهت روند و نقاط ورود احتمالی کمک میکند.
4- شناسایی مناطق همگرایی
در مرحله چهارم، به دنبال مناطق همگرایی باشید که در آنها چندین ابزار تحلیل تکنیکال همگرا میشوند، مانند سطوح بازگشت فیبوناچی، میانگینهای متحرک یا خطوط روند. این مناطق به عنوان مناطق قوی حمایت یا مقاومت عمل کرده و احتمال موفقیت معاملات شما را افزایش میدهند.
5- شناسایی اوردربلاک های و استاپ هانت ها
در مرحله پنجم ، وقت آن است که مناطقی که حجم معاملاتی بالایی در مارکت دارند را بررسی کنید تا اوردر بلاک های مناسب را شناسایی کنید و همچنین محدوده هایی که حد ضرر سایر تریدر ها توسط نهاد های مالی قرار است زده شود تا بعد بازار رشد خوبی داشته باشد را روی نمودار پیدا کنید.
6- منتظر تایید بمانید
مرحله ششم، مرحله صبر معاملاتی شما میباشد. قبل از ورود به معامله، منتظر سیگنالهای تایید، مانند الگوهای شمعی، شکست خطوط روند یا اندیکاتورهای واگرایی بمانید. این مرحله اطمینان میدهد که در نقطهای بهینه با کاهش ریسک مناسب وارد معامله میشوید.
7- تنظیم سطوح حد ضرر و حد سود
در مرحله هفتم، متناسب با میزان ریسک به ریوارد که در سبک ترید ICT روی اعداد 2 یا 3 تنظیم میشود،سطوح مناسب حد ضرر و حد سود را بر اساس نوسانات بازار و تحمل ریسک تعیین کنید. این مرحله به مدیریت ضررهای احتمالی و تامین سود کمک میکند.
8- نظارت و تنظیم معاملاتی
در مرحله هشتم، معامله را به طور مداوم نظارت کرده ، و سطوح حد ضرر و کسب سود را با پیشرفت بازار تنظیم و جا به جا کنید. این مرحله اطمینان میدهد که سودها محافظت و به حداکثر میرسند و به نوعی با این کار سیو سود کرده اید.
9- ژورنال معاملاتی و بهینه سازی استراتژی
در پایان روز معاملاتی باید هر اقدامی که در بازار فارکس با این روش معاملاتی انجام داده اید با تصاویر مستند از نمودار و نحوه تحلیل توسط شما به عنوان یک گزارش جامع ثبت شود تا برای بهینه سازی استراتژی و استفاده از تجریبات گذشته بازار از آن استفاده کنید.
معایب روش ICT در فارکس چیست؟
با اینکه در این مقاله آموزشی بارها نسبت به مزیت های استفاده از روش معاملاتی ICT صحبت کردیم، بهتر است ، برخی از مهمترین معایب این روش معاملاتی را نیز معرفی کنیم تا دید کامل ترین نسبت به این سبک ترید داشته باشید:
-خطرات ناشی از معاملات الگوریتمی خودکار
با اینکه معامله به روش الگوریتمی سرعت و دقت بالایی دارد و میتواند برای معاملات کوتاه مدت استفاده شود اما همواره با خطرات ناشی از هک نرم افزاری و یا حملات سایبری رو به رو است. این موضوع باعث میشود تا همواره یک نیروی انسانی روی عملکرد این نرم افزار ها به صورت لحظه ای نظارت داشته باشد، تا در صورت بروز مشکلات احتمالی بتواند آن را مدیریت کند.
-نیاز به زمان برای تسلط و آموزش مداوم
اگر سبک ICT فارکس را برای معاملات خود انتخاب کرده اید باید بدانید که، نیاز است تا به صورت مداوم ستاپ های معاملاتی جدید و ابزار های جدیدی که در این سبک معاملاتی استفاده میشود را ، رصد کنید. چرا که تکنولوژی های جدید و اطلاعات جدید روی این سبک معاملاتی تاثیر میگذارد.
-پیچیدگی و ذهنی بودن برخی از استراتژی ها
یکی از مواردی که در روش ICT فارکس نیاز به تمرین زیاد دارد شناسایی رد پای نهاد های مالی میباشد.بسیاری از تریدر ها که از این روش معاملاتی استفاده میکنند اعتقاد دارند شناسایی برخی از رفتار های نهاد های مالی در بازار فارکس به صورت ذهنی و بدون قاعده خاصی تعیین میشود. این اما خب قواعد ثابت هم برای این موضوع وجود دارد که میتواند مورد استفاده تریدرهای مبتدی قرار بگیرد.
دوره ICT فارکس چیست ؟
شاید از خود بپرسید که دوره ICT فارکس چیست و کجا میتوانید این سبک معاملاتی را یاد بگیرید؟ بهترین راه این است که این سبک را از خالق اصلی آن یعنی مایکل بیاموزید و ویدئو های آموزشی این شخص را تماشا کنید.البته این کار به دلیل نا مفهوم بودن و پیچیده بودن معاملات بیشتر برای ترید های حرفه ای پیشنهاد میشود و برای ترید های مبتدی این سبک آموزش، یادگیری را برای آن ها سخت میکند. دومین روش این است که از دانشجوهای موفق مایکل که توان ارائه مطلب بهتری دارند و میتوانند از پایه این سبم معاملاتی را آموزش دهند استفاده کنید. اما باید بدانید که روند یادگیری نیاز به تمرین دارد و سریع اتفاق نمی افتد.شما میتوانید با دانلود کتاب معامله گری به سبک ICT ، روند یادگیری خود را تکمیل کنید.
نتیجه گیری و جمع بندی
به عنوان جمع بندی آموزش روش ICT در فارکس باید بدانید که نیاز هست که با پیشرفت تکنولوژی آپدیت باشید. این سبک با توجه به اینکه وابسته به رفتار های نهاد های مالی میباشد، رفتار این موسسات میتواند تغییر کند و با تکنیک های جدید ، معامله گران معمولی را دور بزند در نتیجه ستاپ های جدید این سبک را همواره رصد کنید.به عنوان گام بعدی پیشنهاد میکنیم مقاله بهترین ستاپ های معاملاتی ICT را مطالعه کنید.