آموزش ترید فیوچرز + معرفی بهترین استراتژی

آموزش ترید فیوچرز + معرفی بهترین استراتژی
در این پست می‌خوانید:

در سال های اخیر، با گسترش بازارهای مالی دیجیتال، معاملات فیوچرز به عنوان یکی از ابزارهای جذاب و پرپتانسیل برای کسب سود، مورد توجه بسیاری از سرمایه گذاران و معامله گران قرار گرفته است. این نوع معاملات، که مبتنی بر پیش بینی قیمت دارایی ها در آینده هستند، فرصت هایی را برای کسب سود در هر دو روند صعودی و نزولی بازار فراهم می کنند. با این حال، به دلیل ماهیت پرریسک آن ها، ورود بدون آگاهی و دانش کافی می تواند منجر به زیان های قابل توجهی شود. در این مطلب از وب سایت آقای ترید قصد داریم تا به آموزش ترید فیوچرز پرداخته و شما را با این مفهوم آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.

معنی ترید فیوچرز و معاملات futures چیست؟

اگر بخواهیم شما را با معنی ترید فیوچرز آشنا کنیم باید گفت ترید فیوچرز نوعی معامله است که در آن دو طرف قرارداد می بندند تا یک دارایی را در تاریخی مشخص در آینده و با قیمتی از پیش تعیین شده خرید و فروش کنند. چند ویژگی بسیار مهم باعث شده تا ترید فیوچرز محبوبیت بسیار زیادی پیدا کند و بسیاری از افراد نحوه ترید فیوچرز را یاد بگیرند. از مهم ترین این ویژگی ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– معاملات دوطرفه

آموزش ترید در فیوچرز

در فیوچرز، شما می توانید هم از افزایش قیمت  و هم از کاهش قیمت سود ببرید. در این بازار اگر فکر می کنید قیمت بالا می رود پوزیشن Long باز می کنید. از طرف دیگر اگر فکر می کنید قیمت پایین می آید، پوزیشن Short باز می کنید. اگر بخواهیم یک مثال در مورد نحوه کارکرد معاملات دوطرفه بزنیم و مفهوم Short را آموزش دهیم باید گفت که فرض کنید قیمت آیفون امروز ۱۰۰ میلیون تومان است. شما تحلیل کرده اید که فردا قیمت آن ۸۰ میلیون می شود. بدون این که آیفون را داشته باشید، آن را از دوستتان قرض می گیرید، الان می فروشید و فردا که قیمت پایین آمد، آیفون جدید را ارزان تر می خرید و قرض را پس می دهید. در این بین سود کرده اید.

– تسویه نقدی به جای دریافت دارایی

در معامله معمولی، شما واقعاً دارایی را خرید و فروش می کنید و مالک آن می شوید. این در حالی است که در معاملات فیوچرز، شما مالک ارز نیستید، بلکه فقط روی تغییرات قیمت آن معامله می کنید.

– استفاده از اهرم

در معاملات معمولی وقتی شما برای خرید دارایی اقدام می کنید، شما تنها به اندازه سرمایه ای که دارید خرید می کنید. این در حالی است که در معاملات فیوچرز، می توانید چند برابر سرمایه تان وارد معامله شوید. به این ابزار اهرم (Leverage) یا لوریج گفته می شود.

مزایا و معایب ترید فیوچرز

پس از آن که بیان کردیم که ترید فیوچرز چیست، حالا نیز است تا دید کاملی در مورد مزایا و معایب ترید فیوچرز داشته باشید. از مهم ترین مزایا ترید فیوچرز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان سود در بازار نزولی
  • استفاده از لوریج برای چند برابر کردن سرمایه
  • داشتن ابزارهای حرفه ای برای کنترل ریسک مثل حد ضرر

از مهم ترین معایب ترید فیوچرز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ریسک لیکوئید شدن و از دست رفتن کل سرمایه
  • کارمزد بیشتر در لوریج های بالا
  • بازار بسیار پرنوسان و حساس به اخبار

اصطلاحات ترید فیوچرز

برای این که بتوانید در مورد آموزش ترید فیوچرز صحبت کنیم، باید دانش خود را در مورد اصطلاحات ترید فیوچرز افزایش دهید. از مهم ترین این اطلاعات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- Leverage یا اهرم

Leverage یا اهرم ابزاری است که به شما اجازه می دهد با چند برابر موجودی واقعی خود وارد معامله شود. استفاده از اهرم باعث افزایش پتانسیل سود و هم زمان افزایش ریسک زیان می شود.

2- Margin یا مارجین

مارجین مقدار سرمایه ای که معامله گر باید برای باز کردن یا حفظ یک موقعیت (پوزیشن) در حساب خود نگه دارد. مارجین می تواند به دو صورت مجزا (Isolated) یا مشترک (Cross) تنظیم شود.

3- Liquidation یا لیکوئیدیشن

لیکوئیدیشن فرآیندی که طی آن، در صورت کاهش سرمایه در حساب مارجین به زیر حد مجاز، صرافی به طور خودکار موقعیت معاملاتی را می بندد تا از زیان بیشتر جلوگیری شود. همچنین قیمت لیکوئیدیشن یا Liquidation Price قیمتی است که در صورت رسیدن بازار به آن، موقعیت معاملاتی معامله گر بسته می شود تا از ضرر بیشتر جلوگیری گردد.

4- Isolated Margin and Cross Margin یا مارجین مجزا و مشترک

در حالت Isolated ، تنها مارجینی که به آن موقعیت اختصاص داده شده در معرض ریسک است، در حالی که در حالت Cross ، کل موجودی حساب در معرض ریسک قرار دارد و می تواند برای حفظ موقعیت استفاده شود.

5- کپی ترید فیوچرز

کپی ترید فیوچرز به فرآیندی اطلاق می شود که در آن یک معامله گر استراتژی های معاملاتی خود را با دیگران به اشتراک می گذارد تا آن ها بتوانند به طور خودکار معاملات مشابه را در حساب خود انجام دهند. در این نوع ترید، فردی که به عنوان کپی کننده شناخته می شود، به طور خودکار معاملات یک تریدر حرفه ای یا موفق را در بازار فیوچرز کپی می کند. این سیستم به افراد مبتدی یا کسانی که زمان کافی برای تحقیق و تحلیل بازار ندارند، این امکان را می دهد که از استراتژی ها و تجربیات تریدرهای حرفه ای بهره برداری کنند.

چگونه در فیوچرز ترید کنیم؟

چگونه در فیوچرز ترید کنیم

یکی از سوالات مهمی که افراد مطرح می کنند این است که چگونه در فیوچرز ترید کنیم؟ به منظور صحبت در مورد آموزش ترید فیوچرز نیاز است تا مراحل زیر را طی کنید:

گام اول: ثبت نام در یک صرافی و ورود به بخش فیوچرز

برای شروع ترید فیوچرز باید در یک صرافی که ویژگی فیوچرز را دارد، ثبت نام کنید. در مرحله بعدی باید پس از ثبت نام و واریز وجه، وارد بخش Futures صرافی شوید. در این بخش شما می توانید مشخص کنید که حساب شما به صورت Isolated یا Cross باشد. اگر نمی دانید که در چه صرافی ترید کنید، می توانید مطلب کجا ترید کنیم در سایت آقای ترید را مطالعه کنید.

گام دوم: انتخاب دارایی

در مرحله بعدی باید دارایی که قصد باز کردن معامله در آن را دارید انتخاب کنید. در صرافی ها طیف قابل توجهی از دارایی ها در بخش فیوچرز وجود دارند تا بتوانید بر روی آن معامله کنید.

گام سوم: انتخاب بهترین زمان برای ترید فیوچرز

در این مرحله باید بهترین زمان برای ترید فیوچرز و تایم فریم مناسب را انتخاب کنید. به صورت کلی برای ترید فیوچرز بهتر است تا در تایم فریم های 1 دقیقه تا 15 دقیقه برای دوره کوتاه مدت، 30 دقیقه تا 1 ساعت برای ترید میان مدت و 4 ساعت تا 1 روز برای تایم فریم بلند مدت اقدام به تحلیل کنید.

همچنین سشن های معاملاتی آسیایی،اروپایی و آمریکا میتواند انتخاب مناسبی برای زمان ترید فیوچرز باشد.به عنوان مثال ساعت 16:30 تا 1:30 به وقت ایران ،به عنوان سشن معاملاتی نیویورک شناخته میشود که در ساعت 16:30 الی 19:30 به وقت ایران این سشن با سشن معاملاتی لندن هم پوشانی دارد و میتواند زمان مناسبی برای ترید در فیوچرز باشد.

گام چهارم: آموزش ترید در فیوچرز به صورت Long و Short

همان طوری که بیان شد، در معاملات فیوچرز، شما می توانید از دو نوع موقعیت استفاده کنید. در موقعیت Long شما پیش بینی می کنید که قیمت دارایی افزایش خواهد یافت. در این حالت، خرید می کنید. از سوی دیگر در موقعیت Short، شما پیش بینی می کنید که قیمت دارایی کاهش خواهد یافت. در این حالت، دارایی را قرض گرفته و می فروشید.

گام پنجم: تنظیم حجم معامله

در این مرحله، شما باید حجم معاملاتی را که می خواهید باز کنید انتخاب کنید. حجم معامله به مقدار واحد دارایی که می خواهید خرید یا فروش کنید اشاره دارد. این حجم می تواند با توجه به موجودی حساب و استراتژی شما متفاوت باشد. اگر قصد دارید ترید کردن را تمرین کنید، در مطلب برنامه تمرین ترید در سایت آقای ترید به آموزش روش های آن پرداختیم.

گام ششم: نحوه ترید فیوچرز با اهرم

همان طوری که بیان شد، یکی از ویژگی های معاملات فیوچرز، امکان استفاده از اهرم است. در زمان باز کردن پوزیشن ترید فیوچرز در بخش Leverage می توانید اهرم خود را مشخص کنید. به عنوان مثال، با اهرم 10x، می توانید 10 برابر موجودی خود را در معامله استفاده کنید. با این حال، باید مراقب باشید که اهرم می تواند هم سود و هم ضرر شما را بزرگتر کند.

گام هفتم: تنظیم حد ضرر و حد سود

برای مدیریت ریسک، مهم است که حد ضرر (Stop Loss) و حد سود (Take Profit) را تنظیم کنید. این ها به طور خودکار موقعیت شما را بسته یا تعدیل می کنند هنگامی که قیمت به سطح خاصی برسد.

گام هشتم: باز کردن و بستن پوزیشن

پس از انتخاب تمامی تنظیمات و انتخاب نوع موقعیت، روی گزینه Open Position کلیک کنید تا موقعیت شما باز شود. از این پس، موقعیت شما در بازار فعال است و طبق تغییرات قیمت، سود یا ضرر خواهید کرد. همچنین زمانی که به هدف سود خود رسیدید یا تصمیم به بستن موقعیت گرفتید، باید آن را ببندید. با بستن موقعیت، سود یا ضرر حاصل از معامله به موجودی حساب شما اضافه یا کسر می شود.

بهترین استراتژی ترید در فیوچرز

اگر قصد دارید تا برای ترید فیوچرز اقدام کنید، باید از بهترین استراتژی ترید در فیوچرز استفاده کنید. در ادامه شما را با بهترین استراتژی ترید فیوچرز آشنا می کنیم:

1- استراتژی پیروی از روند، بهترین استراتژی ترید فیوچرز

بهترین استراتژی ترید در فیوچرز

یکی از استراتژی های معروف و پرکاربرد در معاملات فیوچرز، پیروی از روند بازار است. اصل اصلی این استراتژی ساده است. زمانی که یک روند مشخص ایجاد می شود، احتمال ادامه آن برای مدتی وجود دارد و می توان از آن سود برد. در این استراتژی روند صعودی است زمانی که قیمت ها به طور مداوم قله ها و دره های بالاتری ایجاد می کنند. همچنین روند نزولی می شود زمانی که قیمت ها قله ها و دره های کمتری می سازند.

2- استراتژی ترید با مومنتوم

ترید با مومنتوم مبتنی بر این ایده است که دارایی هایی که به شدت در یک جهت حرکت می کنند، احتمالاً به حرکت خود ادامه می دهند. این استراتژی معمولاً در بازارهای فیوچرز به دلیل استفاده از اهرم به شدت محبوب است. در این استراتژی معامله گران به دنبال دوره هایی از حرکت قوی قیمت هستند و هدف آن ها این است که وارد معامله شوند و تا زمانی که شتاب همچنان قوی است، از آن بهره ببرند. در مطلب مومنتوم در ترید چیست به صورت کامل این استراتژی را آموزش دادیم.

3- استراتژی بازگشت به میانگین

استراتژی بازگشت به میانگین بر این اصل استوار است که قیمت ها در نهایت به میانگین تاریخی خود بازمی گردند. این استراتژی زمانی مؤثر است که قیمت ها به طور غیرعادی از میانگین خود فاصله بگیرند. در این استراتژی معامله گران به دنبال دارایی هایی هستند که قیمت آن ها به طور چشمگیری از میانگین تاریخی شان منحرف شده است و سپس پیش بینی می کنند که قیمت ها به سمت میانگین باز خواهند گشت.

تفاوت ترید اسپات با ترید فیوچرز چیست؟

پیش از آن که بخواهیم به آموزش ترید در فیوچرز بپردازیم، باید به این سوال پاسخ دهیم که تفاوت ترید اسپات با ترید فیوچرز چیست؟ در جدول زیر به بررسی این تفاوت می پردازیم:

ویژگیاسپاتفیوچرز
مالکیت داراییشما مالک واقعی دارایی هستیدشما مالک دارایی نیستید، فقط روی قیمت معامله می‌کنید.
اهرمندارددارد
سود از نزول قیمتندارددارد
ریسکریسک محدودریسک زیاد
کارمزد معاملاتکمزیاد
مناسب برایسرمایه‌گذاری بلندمدت و هولدرهاترید روزانه و نوسان‌گیران کوتاه‌مدت

حرف آخر

در این مطلب به آموزش ترید فیوچرز پرداختیم. ترید فیوچرز یک نوع معامله است که در آن معامله گران می توانند بر اساس پیش بینی قیمت دارایی ها در آینده، در بازارهای صعودی یا نزولی سود کسب کنند. ویژگی های مهم این نوع ترید شامل معاملات دوطرفه، استفاده از اهرم  برای افزایش میزان سرمایه در معامله، و تسویه نقدی به جای مالکیت واقعی دارایی است. از مزایای آن می توان به امکان کسب سود در بازار نزولی، استفاده از لوریج، و ابزارهای حرفه ای برای کنترل ریسک مثل حد ضرر اشاره کرد، در حالی که معایب آن شامل ریسک بالای لیکوئید شدن و کارمزد بیشتر در لوریج های بالا است.

منبع: jainam

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید