فرق ستاپ معاملاتی با استراتژی + جدول مقایسه

فرق ستاپ معاملاتی با استراتژی + جدول مقایسه
در این پست می‌خوانید:

در دنیای بازارهای مالی، ممکن است با مفاهیم متعددی مواجه شوید که ممکن است به اشتباه به جای یکدیگر به کار بروند. یکی از رایج ترین این موضوعات ندانستن فرق ستاپ معاملاتی با استراتژی است. هرچند این دو واژه در ظاهر به هم نزدیک اند و در عمل نیز ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند، اما از نظر مفهومی، ساختاری و کاربردی تفاوت هایی بنیادین بین آن ها وجود دارد که آگاهی از آن ها برای هر معامله گر ضروری است. در این مطلب، با نگاهی دقیق و موشکافانه به بررسی تفاوت ستاپ و استراتژی می پردازیم، پس با ما همراه باشید.

معنا استراتژی و ستاپ چیست؟

پیش از صحبت در مورد تفاوت ستاپ و استراتژی، شما را باید با مفهوم استراتژی و ستاپ آشنا کنیم. در ادامه به بررسی آن می پردازیم:

– استراتژی چیست؟

فرق ستاپ معاملاتی با استراتژی

استراتژی (Strategy) معاملاتی مانند نقشه راهی است که معامله گر بر اساس آن تصمیم می گیرد چه زمانی وارد معامله شود و چه زمانی از آن خارج شود. این نقشه بر پایه مجموعه ای از قوانین و معیارهای از پیش تعریف شده طراحی می شود. استراتژی معمولاً منعطف نیست، اگر شرایط از پیش تعیین شده آن فراهم نباشد، معامله گر نباید وارد معامله شود. به صورت کلی استراتژی مفهوم وسیع تری نسبت به ستاپ دارد. استراتژی، چارچوب کلی و ذهنی برای انجام معاملات است. در واقع، استراتژی بیان می کند که شما به طور کلی از چه نوع فرصت هایی در بازار استفاده می کنید و چه رویکردهایی را ترجیح می دهید. از مهم ترین نمونه های استراتژی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استراتژی شکست سطوح (Breakout)
  • استراتژی بازگشت به میانگین (Mean Reversion)
  • استراتژی دنبال کننده روند (Trend Following)

هر استراتژی می تواند شامل چندین ستاپ معاملاتی باشد که در شرایط مختلف بازار فعال می شوند. برای مثال، یک معامله گر بازگشت به میانگین ممکن است سه ستاپ متفاوت برای شرایط مختلف بازاری داشته باشد. در صورتی که قصد دارید تا ستاپ معاملاتی نقدینگی را یاد بگیرید، می توانید مطلب ستاپ نقدینگی را در سایت آقای ترید مطالعه کنید.

– ستاپ معاملاتی چیست؟

تفاوت ستاپ و استراتژی

ستاپ (Setup) در واقع وضعیت یا شرایطی است که نشان می دهد آیا وضعیت یک دارایی با یکی از سیستم های معاملاتی ما هماهنگ است یا خیر. ستاپ به ما کمک می کند بفهمیم یک سهم در کدام دسته بندی یا سبد معاملاتی قرار می گیرد. در واقع ستاپ معمولاً در چارچوب یک سیستم معاملاتی تعریف می شود و به ما می گوید که آیا شرایط برای اجرای استراتژی فراهم است یا خیر. از مهم ترین انواع ستاپ ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شکست یک سطح مقاومت
  • الگوی بازگشتی مشخص مانند سقف دو قلو
  • عبور حجم معاملات از میانگین چند روزه

ستاپ ها عموماً سطحی، بصری و خاص هستند و به عنوان نقطه ورود یا شرط اجرای یک معامله عمل می کنند. البته ستاپ یک استراتژی نبوده، بلکه فقط شرایط ورود را تعریف می کند. اگر به دنبال یادگیری ستاپ های معاملاتی متفاوت و مقایسه آن ها هستید، می توانید مطلب انواع ستاپ های معاملاتی را در سایت آقای ترید مطالعه کنید.

– تفاوت ستاپ و استراتژی

فرق ستاپ معاملاتی با استراتژی

اگر بخواهیم در مورد فرق ستاپ معاملاتی با استراتژی صحبت کنیم، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ویژگیاستراتژیستاپ
تعریفسیستم قانون‌مند برای تریدتطابق شرایط بازار با استراتژی معاملاتی
نقشمبنای اصلی و چارچوب کلی در معاملاتپیش‌نیاز اجرای استراتژی
سطح تحلیلکلی و مفهومیجزئی و نقطه‌ای
انعطاف‌پذیریمتوسطبالا

یکی از ستاپ های معاملاتی که می توانید از آن برای ترید استفاده کنید، ftb است. در مطلب ستاپ ftb در سایت آقای ترید می توانید این مفهوم را یاد بگیرید.

حرف آخر

در این مطلب شما را با فرق ستاپ معاملاتی با استراتژی آشنا کردیم. درک تفاوت میان ستاپ معاملاتی و استراتژی معاملاتی برای هر معامله گری که به دنبال معاملات هدفمند و ساختارمند است، ضروری است. در حالی که استراتژی نقش نقشه راه کلی و چارچوب ذهنی معاملات را ایفا می کند و نوع فرصت هایی که معامله گر به دنبال آن ها است را مشخص می سازد، ستاپ در سطحی جزئی تر قرار دارد و شرایط دقیق و لحظه ای ورود به معامله را تعیین می کند. به بیان ساده تر، ستاپ پیش نیاز اجرای یک استراتژی است یعنی بدون فراهم بودن ستاپ، اجرای استراتژی ممکن نیست. آشنایی با این تمایز، به معامله گر کمک می کند تا سیستم معاملاتی منسجم تری طراحی کرده و از تصمیم گیری های هیجانی دور بماند.

منبع: stockstotrade

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید