آموزش اسمارت مانی پیشرفته در 5 گام کلیدی
فوت کوزه گری اسمارت مانی را اینجا یاد بگیرید.در این مطلب آموزشی میخواهیم رمز و راز و نحوه معامله به سبک اسمارت مانی پیشرفته را به صورت کامل آموزش دهیم.قبل از اینکه این مقاله آموزشی را مطالعه کنید، مفاهیم مقدماتی مرتبط با اسمارت مانی که در آموزش های قبلی مرتبط با این سبک معاملاتی در سایت قرار داده شده، مطالعه کنید و سپس، مطالعه مفاهیم این مقاله را شروع کنید.چرا که نیاز است شما حتما با مفاهیمی همچون اینگلف، BOS ، CHOCH و یا اصول اولیه مرتبط با سبک اسمارت مانی آشنایی داشته باشید.
آموزش اسمارت مانی پیشرفته در 5 گام
برای اینکه سبک اسمارت مانی پیشرفته را به صورت کامل یاد بگیرید در این بخش به صورت گام به گام نحوه معامله و روش های معاملاتی مختلف اسمارت مانی پیشرفته را آموزش میدهیم تا از این مفاهیم بتوانید در استراتژی اسمارت مانی خود استفاده کنید.
گام اول : تعیین ساختار بازار در اسمارت مانی پیشرفته
در اولین گام شما نیاز دارید تا ساختار یک بازار را به صورت پیشرفته ارزیابی و بررسی کنید.شاید بپرسید منظور از بررسی پیشرفته ساختار بازار چیست؟ این موضوع به این معنی است که شما نیاز دارید ابتدا روند کلی بازار را شناسایی کنید و قدرت آن را اندازه گیری کنید.یک روند کلی ممکن است از چندین روند کوچک تر در خودش تشکیل شده باشد. در نتیجه هم روند های بزرگ و هم روندهای کوچک را برای خود روی نمودار مشخص کنید.این کار را میتوانید هم با رسم خطوط روند و هم با اندیکاتور های تشخیص روند مانند ADX یا میانگین متحرک نیز انجام دهید.
بعد از این کار باید سقف ها و کف های مهم بازار را شناسایی کنید و آنها را روی نمودار علامت گذاری کنید.حالا نوبت به آن میرسد که نواحی و سطوح BOS یا ساختار شکست بازار را روی نمودار ترسیم کنید.سطوحی که در ناحیه قله ها و دره های یک روند قرار دارند، و قیمت آن ها را به صورت کامل شکسته است.همیشه در نظر داشته باشید تشکیل BOS های پشت سر هم نشانه ادامه روند میباشد.اما نکته طلایی در مورد سطوح BOS این است که قیمت تمایل دارد به سمت این سطوح پولبک داشته باشد در نتیجه شما باید منتظر بازگشت قیمت به این سطوح برای شکار معامله خود باشید.
گام دوم : ترسیم بلوک های عرضه و تقاضا
شناسایی نواحی عرضه و تقاضا در اسمارت مانی پیشرفته اهمیت زیادی دارد.به زبان ساده ناحیه تقاضا، آخرین کندل نزولی قبل از شکست ساختار فرعی و ناحیه عرضه، آخرین کندل صعودی قبل از شکست ساختار فرعی میباشد.البته نکته طلایی این مفهوم معاملاتی این است که بهتر است ،کندل بعدی در سمت راست اینگلف شود یعنی باید بالای شدوی یک کندل صعودی و یا زیر شدوی یک کندل نزولی بسته شود.
مطابق تصویر مشاهده میکنید که در حالت اول شکست ساختار فرعی اینگلف نشده است اما در حالت دوم این شکست با اینگلف قیمتی رخ داده است.
حالا باید در ادامه منتظر باشیم تا قیمت به این ناحیه بازگردد تا موقعیت مناسب برای ورود به یک معامله خرید ایجاد شود.البته برای اینکه بتوانید با سرعت بالایی این نواحی را شناسایی کنید پیشنهاد میکنیم از اندیکاتور smart money concept استفاده کنید.
گام سوم: استادی در اسمارت مانی با شناسایی نقدینگی
بازار برای حرکت های دارای روند، به نقدینگی نیاز دارد، و این موضوع مانند سوخت یک ماشین ، میتواند قیمت را روی نمودار حرکت دهد.پس در نظر داشته باشید که بازار بدون سوخت کار نمیکند اما اگر هم فقط سوخت روی قیمت حاکم باشد،باز هم روندی ایجاد نمیشود.در نتیجه باید در کنار تزریق نقدینگی، نشانه هایی از ادامه یا بازگشت روند نیز مشاهده کنید.در ادامه مهم ترین نواحی نقدینگی را معرفی میکنیم:
-سقف ها یا کف های برابر
در سبک اسمارت مانی پیشرفته، رایج ترین نواحی دارای نقدینگی سقف های برابر و کف های برابر هستند.اگر اطلاعاتی در مورد این نواحی ندارید پیشنهادمیکنیم مقاله اصطلاحات اسمارت مانی را که در باره اصطلاح EQH و EQL توضیح داده است، مطالعه کنید.به عنوان مثال مطابق شکل، معامله گران خرد تصور میکنند، این سقف های برابر که روی نمودار ایجاد شده است به عنوان یک مقاومت مهم و معتبر میتواند عمل کند.درنتیجه حد ضرر خود را کمی بالاتر از این سقف ها در نظر میگیرند.
اما معامله گران نهادی بازار از این موضوع آگاه هستند و با دستکاری قیمتی و توان نقدینگی که در اختیار دارند، قیمت ها را به سمت این ناحیه حرکت میدهند چرا که میدانند در ناحیه مورد نظر نقدینگی مناسبی جمع شده و اگر قیمت را به این ناحیه هدایت کنند با فعال شدن حد ضرر سایر معامله گران خرد، میتوانند نقدینگی مناسبی برای خود تامین کنند. حالا که حد ضرر ها شکار شد و نقدینگی مورد نیاز تامین شد ،قیمت رو به بالا حرکت میکند.
-برخورد سوم با خط روند
معامله گران خرد تصور میکنند که قیمت بعد از برخورد سوم با خط روند میتواند از همان ناحیه برگشت بزند.به عنوان مثال مطابق شکل در یک خط روند نزولی تصور میکنند که قیمت بعد از برخود سوم با این خط روند، نزولی میشود و در نتیجه وارد معامله سل شده و حد ضرر خود را نیز روی نقطه دوم برخورد، قرار میدهند.
حالا معامله گران نهادی از این موضوع مطلع هستند و سعی میکنند قیمت را به ناحیه نقدینگی مرتبط با حد ضرر این معامله گران خرد هدایت کنند و استاپ لاس آن ها را شکار کنند.در نتیجه ، این تامین نقدینگی باعث میشود قیمت رشد کند. برای معامله گران آگاه از مفاهیم اسمات مانی پیشرفته، برخورد یک با خط روند میتواند به عنوان هدف معاملاتی، معامله خرید در برخورد سوم در نظر گرفته شود.
گام چهارم: نحوه ورود به معامله
همانطور که قبلا توضیح دادیم فقط شناسایی نواحی نقدینگی و عرضه و تقاضا نمیتواند دلیل محکمی برای ورود به معامله باشد و شما باید از نشانه های معاملاتی دیگر نیز تایید ورود به معامله دریافت کنید که در این بخش، مهم ترین آن ها را معرفی میکنیم:
1-شکست سطح CHOCH
بعد از پیدا کردن نواحی عرضه و تقاضا و همچنین نواحی نقدینگی در تایم فریم بالاتر ، در تایم فریم پایین تر به دنبال CHOCH یا نشانه تغییر ماهیت روند هستیم.مفهوم CHOCH در مرحله اول به این معنی است که قیمت نقدینگی را شکار کرده و ساختار فرعی را هم شکسته و در مرحله دوم به این معنی است که بعد از شکست سطح CHOCH، قیمت به ناحیه عرضه و تقاضای قبلی باز میگردد تا به نوعی تله ترغیب یا پولبک دوگانه شکل بگیرد و بعد از آن قیمت در جهت شکست سطح CHOCH حرکت میکند.
پس سطح ورود به معامله در شروع ناحیه عرضه و تقاضا میباشد و حد ضرر شما در دورترین نقطه ناحیه عرضه و تقاضا قرار دارد.
2-فیلیپ ناحیه عرضه و تقاضا
فیلیپ یک ناحیه به این معنی است که ناحیه ای که قبلا نقش حمایتی روی نمودار داشته، حالا با شکسته شدن این سطح به نقش مقاومتی تبدیل میشود.البته این تعریفی ساده از مفهوم فیلیپ در سبک اسمارت مانی میباشد.به صورت دقیق تر مطابق شکل همانطور که میبیند ابتدا ما یک سطح حمایتی روی نمودار داریم که قیمت بعد اینکه دوباره به این سطح نزدیک میشود در ادامه نمیتواند سقفی به اندازه سقف قبلی ایجاد کند و با تشکیل یک سقف پایین تر این بار سطح تقاضا را میشکند. در این حالت گفته میشود ناحیه تقاضا فیلیپ شده و انتظار داریم قیمت دوباره به ناحیه سقف کوچک برگردد. اما این بار نقش مقاومتی و عرضه دارد و ناحیه مناسبی برای ورود به معامله فروش میباشد.نقطه ورود این معامله، شروع ناحیه عرضه و استاپ لاس را درست در بالای این ناحیه قرار دهید.
3- ستاپ اسمارت مانی پیشرفته CHOCH+flip+liquidity
همانطور که در تصویر مشاهده میکنید، قیمت ابتدا یا ایجاد ساختار سقف های برابر، ناحیه نقدینگی را به شما نشان میدهد. همچنین با شکست سطح CHOCH ، آخرین سیگنال برای تغییر ماهیت روند نیز تشکیل میشود.همچنین به نوعی ناحیه تقاضا با شکست سطح CHOCH فیلیپ شده است.پس باید صبر کنید تا قیمت به ناحیه نقدینگی و یا عرضه فیلیپ شده بازگردد تا برای ورود به معامله فروش تصمیم گیری کنید.
4-ستاپ اسمارت مانی پیشرفته BOS+FLIP+CHOCH+RSI
در این مثال معاملاتی مطابق شکل مشاهده میکنید که در تایم فریم بالاتر قیمت بعد از شکست BOS تشکیل الگوی فیلیپ داده در نتیجه باید منتظر بمانیم تا قیمت به ناحیه عرضه قرمز رنگ بازگردد.
حالا به تایم فریم پایین تر میرویم و سعی میکنیم در این تایم فریم نقطه مناسب برای ورود به معامله را پیدا کنیم.
همانطور که در شکل تایم فریم پایین تر مشاهده میکنید، قیمت بعد از بازگشت از ناحیه عرضه، سطح CHOCH را میشکند و واگرایی در اندیکاتور RSI نیز مشاهده میشود.در نتیجه میتوان در این ناحیه برای ورود به یک معامله فروش تصمیم گیری کنید.به شکلی که نقطه ورود زیر سطح CHOCH و استاپ لاس روی سقف این ناحیه تنظیم میشود.
5- VSR یا بازگشت V شکل قیمت
به زبان ساده VSR به این معنی است که وقتی ما وارد ناحیه عرضه و تقاضا میشویم انتظار داریم قیمت با یک حرکت V شکل از این ناحیه برگردد.
مطابق تصویر این موضوع هم میتواند برای ناحیه عرضه و هم برای ناحیه تقاضا رخ بدهد.
6- واگرایی RSI در اسمارت مانی پیشرفته
همانطور که میدانید در اندیکاتور RSI قاعده ای وجود دارد که میگوید، زمانی که قیمت در زیر سطح 30 هست بخرید و زمانی که در بالای سطح 70 است،بفروشید که البته این قاعده در بیشتر مواقع کار نمیکند! اما میتوانیم از این اندیکاتور برای سیگنال های واگرایی استفاده کنیم. به زبان ساده و به صورت کلی زمانی که RSI در خلاف جهت قیمت حرکت میکند و قله ها و دره ها را خلاف قله ها و دره های نمودار قیمتی تشکیل میدهد، واگرایی رخ میدهد که این واگرایی هم میتواند صعودی و هم میتواند نزولی باشد.
به عنوان مثال زمانی که در یک روند صعودی، قیمت قله هایی بالاتر از قله های قبلی تشکیل میدهد اما وقتی RSI را چک میکنید قله هایی پاییی تر روی اندیکاتور شکل گرفته است که این موضوع به معنی کاهش قدرت خریداران میباشد و به عنوان یک واگرایی نزولی شناخته شده و سیگنالی برای تغییر روند صعودی به نزولی در نظر گرفته میشود.
7- ستاپ اسمارت مانی پیشرفته واگرایی RSI + CHOCH
مطابق شکل مشاهده میکنید که در تایم فریم پایین تر از تایم فریم تحلیل ساختار بازار ، نمودار بعد از شکست سطح CHOCH و تشکیل یک واگرایی نزولی روی RSI بعد از بازگشت به زیر سطح CHOCH تشکیل یک روند نزولی قدرتمند میدهد.
8- Premium & Discountفیبوناچی
استفاده از همپوشانی سطوح در ابزار کلاسیک فیبوناچی میتواند نواحی حمایتی و مقاومتی را بهتر به معامله گران سبک اسمارت مانی نشان دهد. به این معنی که به عنوان مثال مطابق شکل ، بعد از یک BOS انتظار پولبک داریم .حالا اگر قیمت در ناحیه قرمز بود میفروشیم و اگر در ناحیه آبی بود میخریم چرا که در عمیق ترین بخش دیسکانت قیمتی هستیم.
9- ستاپ اسمارت مانی پیشرفته RSI+CHOCH+VSR+filip+Fibo+BOS
در تایم فریم تحلیل ساختار بازار مشاهده میکنیم که قیمت بعد از شکست BOS و بازگشت به آن یک پولبک شکل داده که با ترسیم سطوح فیبو، حرکات قیمت در ناحیه آبی را در تایم فریم پایین تر بررسی میکنیم.
در این تایم فریم مطابق شکل مشاهده میکنیم که قیمت یک سطح CHOCH را شکسته و سپس یک ناحیه فیلیپ عرضه و تقاضا تشکیل داده است . همچنین یک حرکت VSR و واگرایی در RSI را نیز مشاهده میکنیم. بر اساس این موارد و همچنین ناحیه دیسکانت آبی فیبوناچی میتوانیم وارد معامله لانگ شویم.
گام پنجم: نحوه مدیریت معامله
اکنون در یک معامله هستید.حالا باید بدانید چطور باید آن را مدیریت کنید؟ چرا که مدیریت معامله مهم تر از ورود به آن است.درواقع مدیریت معامله به شما کمک میکند تا زیان های خود را کاهش دهید و در موقعیت معاملاتی درست و در تایم مناسب پول خود را از مارکت خارج کنید.در این بخش مهم ترین راهکار های مدیریت معامله در اسمارت مانی پیشرفته را معرفی میکنیم:
1- ریسک 0.5% برای حد ضرر
همواره بعد از تعیین نقطه ورود خود سعی کنید، استاپ لاس شما با ریسک 0.5 درصد روی موقعیت معاملاتی شما تنظیم شود.این موضوع شاخص ریسک به ریوارد مناسبی را برای شما ایجاد میکند و از زیان های زیاد ناشی از حرکات شدید قیمت ،جلوگیری میکند.
2- ریسک فیری کردن معامله
این ترفند به این معنی است که، زمانی که در حین معامله قیمت به تارگت های اولیه شما رسید، شما میتوانید با جا به جایی استاپ لاس خود روی تارگت اول به نوعی معامله خود را ریسک فیری کنید تا در صورت کاهش قیمت، این معامله برای شما ریسکی نداشته باشد.البته حتما در نظر داشته باشید در نواحی نقدینگی مرتبط با شکار استاپ لاس ها ، ریسک فیری نکنید چرا که نواحی مناسبی برای تامین نقدینگی و حرکت دوباره قیمت میباشد.
3- سیو سود 20% از حجم معامله تارگت اول
سیو سود به این معنی است که شما بخشی از حجم معامله خود را در مسیر رسیدن قیمت به تارگت اصلی به صورت پله پله از بازار خارج میکنید.پیشنهاد میکنیم برای تارگت اول 20 درصد از حجم معامله را از مارکت خارج کنید.
4- سیو سود 50% حجم معامله در تارگت دوم
در ادامه مدیریت معامله در حین اجرای خود بعد از اینکه قیمت به تارگت دوم رسیده میتوانید 50 درصد حجم معامله خود را خارج کنید و هم زمان ریسک فیری را نیز انجام دهید.این موضوع میتواند در نگهداشت سود معاملات به شما کمک بسیاری کند.
نتیجه گیری و جمع بندی
بعد از آموزش اسمارت مانی پیشرفته حالا به عنوان جمع بندی این موضوع بهتر است بدانید که استفاده از هرکدام از این نکات معاملاتی نیاز به تمرین و اندازه گیری وین ریت معاملاتی در حساب های دمو یا نمودار گذشته قیمتی دارد.در نتیجه پیشنهاد میکنیم مفاهیم یپشرفته اسمارت مانی را حتما قبل از استفاده در حساب واقعی به عنوان تمرین و اندازه گیری شاخص های معاملاتی، روی نمودرا بک تست بگیرید.همچنین قبل از استفاده از این مفاهیم پیشرفته باید درک درستی از سبک معاملاتی اسمارت مانی داشته باشید و مبانی اولیه آن را بشناسید، که در این مورد مقاله اسمارت مانی چیست میتواند به شما کمک کند.