پرایس اکشن پیشرفته RTM برای حرفه ای ها
حالا که با مطالعه آموزش های قبلی تا حدی با مباحث مرتبط با پرایس اکشن مقدماتی RTM آشنا شدید، وقت آن رسیده تا مباحث مرتبط با پرایس اکشن پیشرفته RTM را بیان کنیم.در این مطلب با آموزش پیشرفته RTM در 3 گام کلیدی شما با پیشرفته ترین الگوهای RTM و همچنین مفهوم جریان سفارشات پیشرفته در RTM آشنا خواهید شد.همچنین در ادامه ستاپ های معاملاتی از این سبک ترید معرفی میکنیم که جزو ستاپ های RTM پیشرفته میباشند، و هرکدام را توضیح میدهیم.
پرایس اکشن پیشرفته RTM چیست؟
پرایس اکشن پیشرفته RTM شامل مباحثی پیچیده تر از مقاهیم اولیه RTM میباشد.به عنوان مثال الگوهای قیمتی در این سطح از تحلیل پیچیده تر و اغلب به صورت ترکیبی روی نمودار شناسایی میشوند.همچنین ستاپ های RTM نیز به صورت ترکیبی از چندین مفهوم و الگوی پیشرفته و همچنین نواحی و سطوح RS و SR، روی نمودار پیاده سازی میشوند.پس برای یادگیری پرایس اکشن پیشرفته RTM نیاز دارید تا با مباحث مقدماتی مثل الگوهای پرایس اکشن RTM و ستاپ های RTM مانند FO و یا QM آشنایی اولیه داشته باشید.
اهمیت آموزش پیشرفته RTM
آموزش پیشرفته RTM به شما کمک میکند تا، با جدید ترین و به روز ترین متدهای سبک RTM بتوانید در بازار های مالی ترید کنید.همچنین باعث میشود مهارت شما در درک مفهوم سبک ترید RTM بالاتر برود و شما را نسبت به تحلیل های پیشرفته معامله گران RTM ، آگاه میسازد.پیشنهاد میکنیم اگر با سبک ترید RTM به صورت مقدماتی آشنایی دارید برای افزایش بیشتر مهارت خود آموزش پیشرفته RTM را شروع کنید.
آموزش پیشرفته RTM در 3 گام
برای آموزش پیشرفته RTM سه گام مهم در نظر گرفته ایم.درواقع شما با تسلط روی این سه مفهوم میتوانید، تا حد زیادی نسبت به مفاهیم مرتبط با RTM پیشرفته مسلط شوید.باز هم تاکید میکنیم، حتما مطالب پایه سبک RTM را مطالعه کنید و با اصطلاحات سبک RTM آشنا باشید و بعد این بخش را مورد بررسی قرار دهید.
گام اول : الگوهای پرایس اکشن پیشرفته RTM
در گام اول قصد داریم الگوهای پیشرفته RTM را توضیح دهیم.این کار باعث میشود تا شما انواع الگوهای ترکیبی RTM را بشناسید و به نوعی با پیدا کردن بخشی از یک الگوها که مانند تکه ای از یک پازل میباشد، قسمت های دیگر آن را هم پیدا کنید تا این پازل معاملاتی را ،تکمیل کنید.
-الگوی پیشرفته FTR
برای تشکیل این الگو 5 مرحله باید روی نمودار قیمتی رخ دهد.اول اینکه قیمت یک SR تشکیل دهد که میتواند minor یا major باشد.در مرحله دوم این SR تشکیل شده با یک کندل مومنتوم با قدرت شکسته میشود.در مرحله سوم SR دوم تشکیل میشود که این SR هم میتواند از نوع minor یا major باشد و در مرحله چهارم قیمت از این SR برگشت میزند و تشکیل کندهای بیس میدهد. و در مرحله آخر SR دوم هم توسط قیمت اینگلف میشود و با قدرت بالا ،قیمت این سطح معاملاتی را نیز میشکند.
-الگوی پیشرفته FTR + SWAP
مفهوم کلی swap به معنی شکست و عبور از یک سطح حمایتی و مقاومتی معتبر میباشد.این موضوع به این معنی است که ما در الگوی FTR در واقع swap هم داریم و میتوانیم آن را شناسایی کنیم.پس با مشاهده SWAP روی نمودار میتوانیم به دنبال الگوی FTR باشیم.
-انواع الگوهای پیشرفته QM
الگوی QM به دو نوع QM صعودی و QM نزولی در سبک ترید RTM وجود دارد.این الگو شباهت زیادی به الگوی سر و شانه دارد اما، نباید با این الگو اشتباه گرفته شود.برای تشکیل الگوی QM صعودی ابتدا قیمت یک قله میسازد، سپس یک کف میسازد تا اینکه دوباره بالا میرود و قله بالاتر میسازد، و در نهایت بر میگردد و یک کف پایین تر از قبل میسازد.در این صورت به محدوده تشکیل شده بین دو قله، ناحیه QM گفته میشود.
در QM نزولی نیز مشابه حالت قبل، ابتدا قیمت یک کف میسازد و سپس برمیگردد و یک قله میسازد و دوباره پایین میرود و یک کف پایین تر از کف قبلی تشکیل میدهد و سپس برمیگردد و یک سقف بالاتر از سقف قبلی شکل میدهد.یعنی ابتدا قیمت کف خود را میشکند، و در حالی که انتظار میرود روند نزولی شروع شود برمیگردد و قله قبلی خودش را هم میشکند. در این حالت محدوده دو کف پایینی را QM تقاضا یا QM نزولی در نظر میگیریم.
-انواع الگوهای پیشرفته MPL
به طور کلی MPL به الگویی گفته میشود که قیمت بعد از تشکیل SR یا RS این محدوده های را بشکند اما با این حال، در خلاف روند شکست، حرکت خود را آغاز کند.MPL انواع مختلفی دارد که میتواند بخشی از پازل یک الگوی ترکیبی، یا یک ستاپ ترکیبی را تشکیل دهد.در MPL ها جریان نقدینگی نهفته شده است و معمولا، بعد از تشکیل آن ها ، حرکت های شارپی در بازار رخ میدهد.پس شناسایی این الگو روی نمودار اهمیت بالایی دارد.
-الگوهای پیشرفته MPL + DM + DJ
DM و DJ الگوهای کندلی هستند که میتوانند نشانه ای مستقیم از تشکیل یک الگوی MPL و همچنین به صورت ترکیبی با الگوی MPL روی چارت نموداری ظاهر شوند.هر کدام از این الگوهای کندلی انواع مختلفی دارد که میتواند در دو نوع کلی صعودی و نزولی در بازار رخ دهد.نکته مهم این است که این الگوها میتوانند بخشی از الگوی QM نیز باشند.
-الگوی پیشرفته QM + MPL
در بسیاری از مواقع الگوی MPL بخش از الگوی QM میباشد.وقتی شما درک درستی از هردوی این الگو ها داشته باشید میتوانید پازل معاملاتی خود را تکمیل کنید. در این شکل همانطور که مشاهده میکنید دو سطح MPL در دل یک الگوی QM ظاهر شده که میتواند نشانه ای آشکار از بازگشت روند از روند قبلی باشد.
-الگوی پیشرفته QM + CP
همانطور که در مطالب مقدماتی RTM گفته شد CP یک الگوی خستگی بازار روی نمودار میباشد و همواره نزدیک به یک سطح عرضه و یا تقاضا شکل میدهد، به نحوی که وقتی قیمت به سمت این سطوح حرکت میکند، تشکیل نواحی عرضه و تقاضای پشت سرهم میدهد که به نوعی نشان از ضعف روند شکل گرفته دارد و به این معنی است که گویی به معامله گران میگوید ، نمیتواند سطح حمایتی و مقاومتی پیش رو را بشکند و این به عنوان یک سیگنال مهم برگشت روند میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.حالا در بسیاری از حالات الگوی CP به همراه الگوی QM رخ میدهد که میتواند سیگنال برگشت روند را با قدرت بیشتری برای معامله گران تایید کند.
-الگوی پیشرفته QM + FO
میرسیم به یکی دیگر از الگوهای جذاب بازگشت روند که به صورت ترکیبی از شناسایی دو الگوی پیشرفته روی نمودار تشکیل میشود.FO در سبک ترید RTM به این معنی است که یک شکست فیک رخ میدهد.درواقع قیمت قبل از این شکست با تشکیل دو یا چند حمایت یا مقاومت این سطح را با قدرت میشکند و بسیاری از معامله گران تصور میکنند که روند جدیدی در جهت روند شکست سطح حمایتی و یا مقاومتی رخ خواهد داد. اما روند برگشت میزند و حتی به زیر سطوح حمایتی و مقاومتی تشکیل شده نفوذ میکند.حالا سوال اینجاست که چطور باید متوجه این اتفاق شویم؟ یکی از مهم ترین نشانه های این موضوع تشکیل یک الگوی بازگشتی QM قبل از FO میباشد که میتواند نشان از رخ دادن یک شکست فیک در آینده قیمت دهد.
-الگوی پیشرفته QM + 3D
خب تا اینجا متوجه شدید که الگوی QM میتواند به عنوان یک الگوی بازگشتی معتبر در نظر گرفته شود.حالا یکی دیگر از نشانه هایی که میتواند سیگنال الگوی QM را تقویت کند معرفی میکنیم.در بسیاری از حالات الگوی QM به همراه الگوی 3Drive یا 3D رخ میدهد. این الگو به این معنی است که در نزدیکی سطح حمایت و مقاومت سه یا دو قله یا کف پشت سرهم روی نمودار ظاهر شوند. در این مواقع در صورتی که شما از قبل، نشانه هایی از الگوی QM را شناسایی کرده باشید، میتوانید سیگنال جدیدی که نشان میدهد، روند بازگشتی خواهد بود را دریافت کنید.
گام دوم : جریان سفارشات پیشرفته در RTM
شناسایی جریان سفارشات به این معنی است که شما پشت دست بانک ها و نهاد های مالی بزرگ ترید کنید و شکار این معامله گران کلان بازار نشوید.یکی از مهم ترین نشانه های شناسایی جریان سفارشات در RTM پیدا کردن FL ها هستند.FL ها دارای دو شرط میباشند که هر دوی این ها توسط جریان سفارشات قابل اثبات است.اول اینکه FL نوعی FTR است که قیمت را به سمت بالا یا پایین نگه میدارد.دوم اینکه FL نوعی FTR است که پس از اینگلف FL دیگری تشکیل میشود.درواقع به نوعی سفارشاتی که قیمت را به سمت پایین نگه داشته اند،وقتی مصرف میشوند برای غلبه بر سفارشات قبلی، چندین برابر ، جریان نقدینگی وارد بازار میشود.برا درک بهتر این موضوع پیشنهاد میکنیم کتاب پرایس اکشن RTM را از سایت تهیه و فصل مرتبط با جریان سفارشات را مطالعه کنید.
گام سوم : ستاپ های پرایس اکشن پیشرفته RTM
میرسیم به گام آخر آموزش پیشرفته RTM که آن هم تنظیم ستاپ نهایی روی نمودار قیمتی میباشد.برای این کار حرفه ای ترین ستاپ های معاملاتی RTM را در ادامه معرفی میکنیم که با پیاده سازی آن ها روی نمودار میتوانید یک ستاپ پیشرفته معاملاتی در سبک ترید RTM داشته باشید.
1-ستاپ پیشرفته QM + MPL + Bearish
الگوی کندلی Bearish یا اینگلف نزولی، از دو کندل تشکیل شده که کندل اولی صعودی با بدنه کوتاه و کندل دومی نزولی با بدنه بلند میباشد به طوریکه، بیشترین قیمت کندل دومی از بالاترین قیمت کندل اولی ، بالاتر برود اما در نهایت از پایین کندل اول را با سایه و بدنه کامل بشکند .این تنها یکی از الگو های مرتبط با الگوی کندلی Bearish است که انواع دیگر آن را روی تصویر مشاهده میکنید.
حالا در نظر بگیرید این الگوی کندلی را روی نمودار قیمتی به همراه الگوی QM و MPL شناسایی کرده اید.همانطور که روی تصویر مشاهده میکنید این ستاپ معاملاتی بعد از اینکه به صورت کامل روی نمودار شکل گرفت میتواند به عنوان یک الگوی بازگشتی معتبر، نقاط مناسبی را برای ورود به معامله به شما معرفی کند.
2-ستاپ پیشرفته QM + MPL + Bullish
الگوی کندلی Bullish یا اینگلف صعودی از دو کندل تشکیل شده که کندل اولی نزولی با بدنه کوتاه و کندل دومی صعودی با بدنه بلند میباشد به طوریکه کمترین قمیت کندل دومی از کمترین قیمت کندل اولی ، پایین تر برود اما در نهایت کندل اول را کامل از بالا با سایه و بدنه بشکند.این تنها یکی از الگو های مرتبط با الگوی کندلی Bullish یا اینگلف صعودی است که انواع دیگر آن را روی تصویر مشاهده میکنید. حالا در نظر بگیرید این الگوی کندلی را روی نمودار قیمتی به همراه الگوی QM و MPL شناسایی شده است.همانطور که روی تصویر مشاهده میکنید این ستاپ معاملاتی بعد از اینکه به صورت کامل روی نمودار شکل گرفت میتواند به عنوان یک الگوی بازگشتی معتبر، نقاط مناسبی را برای ورود به معامله به شما معرفی کند.
3-ستاپ پیشرفته QM + MPL + FO
میرسیم به یکی از پر تکرار ترین ستاپ هایی که معمولا معامله گران RTM از آن استفاده میکنند.در این ستاپ ابتدا یک الگوی QM شناسایی میشود، سپس در ادامه نمودار چندین ناحیه مرتبط با MPL تشکیل میدهد که به عنوان اولین سیگنال های بازگشت روند، برداشت میشود.بعد از آن با تشکیل دو یا سه قله یا کف معتبر ، نمودار خبر از تشکیل یک FO میدهد که میتواند، به عنوان سیگنال نهایی برای بازگشت روند مورد استفاده قرار بگیرد.
4-ستاپ پیشرفته QM+MPL+CP+FO
مشابه ستاپ قبلی در صورتی که شما در سطح نهایی MPL مشاهده کنید که قیمت در حال تشکیل یک ناحیه فشردگی و یا الگوی CP است، این موضوع میتواند اعتبار سیگنال بازگشت روند را افزایش دهد.حالا شما روی نمودار چندین تکه پازل را شناسایی کردید و توانستید پازل نمودار قیمتی خود را کامل کنید.با تشخیص دقیق QM ، MPL ، CP و درنهایت FO در دام شکست فیک نمودار قیمتی نمی افتید و میتوانید پشت دست نهاد های مالی ترید کنید.
مسیر اجرای پرایس اکشن پیشرفته RTM
تریدر های حرفه ای در سبک ترید RTM با طی کردن مراحل زیر بازار را متناسب با سبک معاملاتی خود تحلیل و بررسی میکنند.در این بخش این مراحل را به طور کامل شرح میدهیم.
1-بررسی ساختار بازار به صورت مولتی تایم فریم
یک معامله گر حرفه ای RTM همواره به صورت مولتی تایم فریم ساختار بازار را بررسی میکند. این موضوع به این معنی است که چه در شناسایی سطوح و نواحی مهم RTM و چه در شناسایی الگوهای قیمتی، الگویی در دل یک الگوی تایم فریم بالاتر شناسایی میکنند و این موضوع باعث میشود تا اعتبار تصمیم نهایی آن ها بالاتر برود.
2-شناسایی سطوح و مناطق عرضه و تقاضا
وقت آن است که سطوح حمایتی و مقاومتی معتبر را برای خود تعیین کنید.سطوح حمایتی و مقاومتی و یا مناطق عرضه و تقاضا در سبک ترید RTM اهمیت بالایی دارد.اما همانطور که احتمالا تا به الان متوجه شدید این موضوع با حمایت و مقاومت ساده که همه جا درباره آن صحبت میکنند کاملا متفاوت است و درواقع روی شکست های کاذب که توسط نهاد های مالی اتفاق می افتد، تمرکز بالایی در این سبک معاملاتی شکل میگیرد.
3-مشخص کردن نواحی مهم RTM
در گام بعدی باید نواحی مهم سبک ترید RTM را شناسایی کنید.در سبک RTM پیشرفته سه نوع ناحیه مهم قیمتی وجود دارد که به نام های ناحیه اصلی،ناحیه برگشتی و ناحیه دست نخورده و تازه میباشد که اگر با این نواحی آشنایی ندارید پیشنهاد میکنیم مطلب مرتبط با آموزش استراتژی RTM را مطالعه کنید.
4-پیدا کردن الگوهای پیشرفته شمعی و نموداری
در گام بعدی باید الگوهای پیشرفته قیمتی را پیدا کنید.در این گام باید توجه داشته باشید که از قبل روی نمودار گذشته قیمتی، تمرین مناسب انجام داده باشید و حالا با مهارت بالاتری میتوانید، این الگو های کندلی و قیمتی را روی چارت شناسایی کنید.
5- تحلیل روندهای نمودار
از مهم ترین مفاهیم مرتبط با RTM این است که ما سیگنال های معتبر بازگشت روند را پیدا میکنیم. پس ابتدا باید بتوانید روند های ثابت موجو در بازار را شناسایی کنید.
6-پیاده سازی ستاپ های بازگشتی
حالا وقت آن است که با در کنار هم قرار دادن الگوهای کندلی و قیمتی و همچنین، نواحی مهم RTM در کنار سطوح حمایتی و مقاومتی، یک ستاپ معاملاتی پیشرفته RTM رو ی نمودرا برای خود تنظیم کنید و منتظر بمانید تا این ستاپ کامل شود تا بعد از آن، معامله خود را شروع کنید.
اشتباهات رایج در پرایس اکشن پیشرفته rtm
بسیاری از معامله گران RTM در انجمن ها و سایت های آموزشی مرتبط با این سبک، مواردی را به عنوان اشتباهات و شکست های رایج در استفاده از پرایس اکشن پیشرفته RTM مطرح کرده اند که در ادامه آن ها را بیان میکنیم.
1-انجام بیش از حد تعداد بالای ترید
زمانی که شما تعداد زیادی از معاملات را چه به صورت هم زمان و چه به صورت جداگانه، بیش از حد باز میکنید این موضوع تمرکز شما را در استفاده از سبک RTM پیشرفته از بین میبرد.
2-ترید احساسی
وقتی شما سبکی را برای انجام معاملات انتخاب کرده اید که روی حرکت قیمت در بازار تمرکز دارد، این یعنی زمانی که شما نتوانید احساسات خود را در زمان انجام معامله مدیریت کنید، وقتی قیمت حرکات ناگهانی انجام میدهد باعث میشود با ترید به صورت احساسی در معاملات خود شکست بخورید.
2-تفسیر نادرست سیگنالها
الگوهای قیمتی و کندلی در صورتی که به درستی شناسایی نشوند، میتوانند سیگنال های گمراه کننده روی نمودار قیمتی تشکیل دهند و این موضوع باعث میشود، معاملات شما با شکست مواجه شوند و وین ریت سبک RTM کاهش یابد.
3-عدم بررسی منظم استراتژی
استراتژی خود را به صورت منظم بررسی کنید و آن ها را با، اندازه گیری شاخص های مهمی همچون وین ریت معاملاتی ، ارزیابی کنید. تا د رصورت نیاز ستاپ های آن را بهینه سازی کنید.
4-عدم رعایت مدیریت سرمایه و مدیریت ریسک
وقتی شما مبانی مرتبط با مدیریت سرمایه و مدیریت یسک را در معامله رعایت نکنید، این موضوع باعث میشود، حتی اگر وین ریت معاملاتی شما مناسب باشد در برایند معاملات نتوانید درآمد مناسبی از آن کسب کنید. پس همواره با میزان ریسک به ریوارد مناسب 2 الی 3 وارد معالات RTM شوید.
نتیجه گیری و جمع بندی
حالا که با مباحث پرایس اکشن پیشرفته RTM آشنا شدید پیشنهاد میکنیم به تصاویر موجود در این مطلب اکتفا نکنید.بلکه باید به نمودار گذشته قیمتی بروید و سعی کنید هرکدام از این الگوهای قیمتی و کندلی را روی نمودار پیدا کنید.سپس ستاپ های RTM پیشرفته که در این مطلب آموزش داده شده است را روی نمودار شناسایی و پیاده سازی کنید.این کار به عنوان یک تمرین موثر میتواند مهارت شما را در شناسایی این الگوها و تنظیم این ستاپ های پیشرفته روی نمودار بالاتر ببرد.حالا که با مباحث RTM پیشرفته آشنا شدید پیشنهاد میکنیم مقاله نقشه راه RTM را مطالعه کنید.