ایندوسمنت در اسمارت مانی چیست و چه انواعی دارد؟

یکی از اصطلاحات بسیار مهمی که افراد علاقه مند به حوزه اسمارت مانی پس از مطالعه مطالب علمی این حوزه با آن مواجه می شوند، ایندوسمنت در اسمارت مانی است. اگر نمی دانید که معنا و مفهوم ایندوسمنت چیست، با ما در این مطلب از وب سایت آقای ترید همراه باشید تا شما را با مفهوم ایندوسمنت آشنا کنیم.
ایندوسمنت چیست؟
اگر بخواهیم شما را با مفهوم Idm در اسمارت مانی آشنا کنیم باید در وهله اول شما را با معنا کلمه ایندوسمنت آشنا کنیم. ایندوسمنت به معنای تشویق به انجام کاری است. در بازارهای مالی، ایندوسمنت به فرآیندی اطلاق می شود که در آن حرکت قیمت ها به گونه ای طراحی می شود که معامله گران را به انجام معاملاتی تحریک کند که احتمال شکست آن ها بالا است. این عملیات عمدتاً توسط معامله گران بزرگ و نهادهای مالی انجام می شود که با دستکاری حرکات قیمت، سعی می کنند تا خریداران یا فروشندگان کوچک را به دام بیندازند. هدف نهایی ایندوسمنت، جلب نقدینگی و سپس تغییر جهت بازار است تا معامله گران خرد گرفتار شوند. اگر قصد دارید تا با سبک اسمارت مانی فارکس آشنا شوید، می توانید این مطلب نوشته شده در سایت آقای ترید را مطالعه کنید.
انواع IDM در اسمارت مانی
برا این که بتوانید به بهترین شکل ممکن درک بهتری از ایندوسمنت در اسمارت مانی پیدا کنید، باید بدانید که روش های شناسایی IDM در اسمارت مانی چیست؟ روش اصلی شناسایی ایندوسمنت در بازار، تحلیل ساختار بازار است. در این تحلیل، مفاهیم مختلفی نقش حیاتی دارند. از مهم ترین این مفاهیم می توان به پولبک معتبر، شکست ساختار، تغییر در روند بازار و… اشاره کرد. از رایج ترین روش های شناسایی ایندوسمنت در اسمارت مانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– ایندوسمنت پس از شکست ساختار
یکی از انواع ایندوسمنت، ایندوسمنت پس از شکست ساختار است. پس از شکست یک سطح ساختاری، قیمت معمولاً یک پولبک ایجاد می کند که معامله گران ممکن است آن را فرصتی برای ورود به روند اصلی ببینند اما ممکن است این پولبک یک ایندوسمنت باشد که به دام معامله گران خرد کشیده می شود. در مطلب راهنمای ستاپ اسمارت مانی در سایت آقای ترید شما را با نحوه استفاده از ستاپ اسمارت مانی آشنا کردیم.
– ایندوسمنت پس از تغییر در روند بازار
نوع دیگر ایندوسمنت، ایندوسمنت پس از تغییر در روند بازار است. پس از تغییر روند بازار، ایندوسمنت ها معمولاً با اولین پولبک پس از این تغییر شکل می گیرند. در این حالت، معامله گران ممکن است گمان کنند که روند قبلی ادامه می یابد، در حالی که در واقع بازار به سمت جهت مخالف حرکت می کند.
انواع ایندوسمنت در فارکس
در صورتی که قصد دارید تا مفهوم ایندوسمنت در فارکس را درک کنید، باید با انواع ایندوسمنت آشنا کنیم. از رایج ترین انواع ایندوسمنت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- ایندوسمنت در نواحی عرضه و تقاضا
یکی از انواع ایندوسمنت در فارکس، ایندوسمنت در نواحی عرضه و تقاضا است. در این حالت، قیمت وارد یک ناحیه ی عرضه یا تقاضا می شود، اما به جای واکنش، آن ناحیه را شکسته و از آن عبور می کند تا استاپ ها فعال شوند. سپس قیمت به مسیر اصلی خود بازمی گردد. این اتفاق باعث می شود معامله گرانی که به ناحیه تقاضا یا عرضه اعتماد کرده بودند، با ضرر از بازار خارج شوند.
2- ایندوسمنت در سطوح حمایت و مقاومت
سطوح کلاسیک حمایت و مقاومت نیز اغلب محل ایندوسمنت هستند. به عنوان مثال قیمت از مقاومت عبور می کند و با Breakout فیک، معامله گران را به خرید ترغیب می کند و سپس قیمت برمی گردد و در جهت مخالف حرکت می کند.
3- ایندوسمنت در بازارهای رنج
در فازهای رنج، قیمت بین دو سطح نوسان می کند. در این حالت معامله گران در حمایت می خرند و در مقاومت می فروشند اما قیمت ممکن است از یکی از طرفین رنج عبور کند، سپس بازگردد و سمت دیگر را نیز بشکند. این حالت به عنوان Power of Three نیز شناخته می شود.
روش تشخیص IDM در اسمارت مانی چیست؟
شناسایی ایندوسمنت در زمان معامله بسیار سخت و چالشی است. با این حال، ابزارها و تکنیک هایی برای تشخیص Idm در اسمارت مانی وجود دارد. اگر بخواهیم شما را با روش های شناسایی ایندوسمنت در اسمارت مانی آشنا کنیم، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بررسی جریان سفارشات: برای تشخیص Idm در اسمارت مانی باید در تایم فریم بالا جهت جریان سفارشات را بررسی کنید. اگر جریان کلی نزولی است، حرکت های صعودی موقتی می توانند ایندوسمنت باشند.
- تشخیص نواحی نقدینگی: ایندوسمنت ها معمولاً در کنار نواحی پر از استاپ لاس یا سفارشات معلق قرار دارند (بالای مقاومت یا زیر حمایت).
- اولین پولبک پس از شکست ساختار: اولین اصلاح قیمت پس از شکست سطح حمایت/مقاومت یا BOS، اغلب ایندوسمنت است و فرصت ورود به بازار محسوب نمی شود.
- بازگشت های زودهنگام در نواحی ضعیف: اگر قیمت به جای بازگشت از Order Block معتبر، از یک سطح ضعیف واکنش نشان دهد، احتمالاً با یک ایندوسمنت مواجه هستیم.
- نواحی نوسان بالا: لازم به ذکر است که زونی که نوسان شدید دارد ممکن است تله ای برای جذب نقدینگی باشد.
- نواحی Premium و Discount: در روند صعودی نواحی بالای ۵۰٪ حرکت قبلی که نواحی Premium است، احتمال ایندوسمنت بیشتری دارد. همچنین در روند نزولی، در نواحی پایین تر Discount اتفاق می افتد و محل معتبری برای ایندوسمنت است.
چطوری فریب ایندوسمنت در اسمارت مانی را نخوریم؟
اگر می خواهید که فریب ایندوسمنت در اسمارت مانی را نخرید، بهتر است تا به چند نکته توجه کنید. اولا به جای عجله برای ورود به معامله، صبر کنید تا قیمت به محدوده قوی برسد. همچنین نواحی Equal Highs و Equal Lows را به چشم هشدار ببینید، نه سیگنالی برای ورود به معامله چرا که این نواحی ایندوسمنت دارند. همچنین درک عمیقی از مفهوم Liquidity داشته باشید و بدانید بازار به دنبال استاپ ها است. همچنین بهتر است تا ورود بر خلاف جریان اندیکاتورها و احساسات عمومی را مد نظر قرار دهید چرا که مارکت میکرها از این موضوع استفاده کرده و ایندوسمنت ایجاد می کنند.
مقایسه نقدینگی و ایندوسمنت در اسمارت مانی
بسیاری از افراد دو مفهوم نقدینگی (Liquidity) و ایندوسمنت (Inducement) را با هم اشتباه می گیرند. اگر نمی دانید که نقدینگی در اسمارت مانی چیست، در این مطلب جامع در سایت آقای ترید به بررسی آن پرداختیم. به منظور مقایسه نقدینگی و ایندوسمنت در اسمارت مانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ویژگی | ایندوسمنت | نقدینگی |
---|---|---|
نقش در بازار | ایجاد سیگنال اشتباه | تعیین هدف قیمت |
رفتار قیمت | ایجاد شکست جعلی | حرکت واقعی |
نتیجه | شکار استاپ ها | تأمین سفارشات بزرگ |
واکنش بازار | برگشت ناگهانی | شروع حرکت اصلی |
هدف نهایی | زدن استاپ معاملهگر خرد | پر کردن سفارش |
حرف آخر
در این مطلب شما را با ایندوسمنت در اسمارت مانی آشنا کردیم که به معنای ایجاد فریب در حرکات قیمت برای جذب معامله گران خرد به ورود اشتباه است. همان طوری که مشاهده کردید، این مفهوم زمانی رخ می دهد که مارکت میکرها با ایجاد شکست های فیک، معامله گران را ترغیب به ورود کنند تا سپس با چرخش قیمت، نقدینگی لازم برای سفارشات بزرگ فراهم شود. ایندوسمنت معمولاً در نواحی مهم مثل سطوح حمایت و مقاومت، مناطق عرضه و تقاضا، یا در اولین پولبک پس از شکست ساختار دیده می شود. تشخیص آن نیاز به بررسی دقیق جریان سفارشات، موقعیت نقدینگی و رفتار قیمت دارد.
منبع: writofinance