اصطلاحات پرایس اکشن به زبان ساده ( لیست 25 تایی )

اصطلاحات پرایس اکشن به زبان ساده ( لیست 25 تایی )
در این پست می‌خوانید:

وقتی درباره سبک معاملاتی پرایس اکشن صحبت میکنیم، به صورت ناخودآگاه وارد دنیایی از اصطلاحات پرایس اکشن میشویم که باید نسبت به مفاهیم این اصطلاحات آگاهی داشته باشیم.در این مقاله آموزشی لیست کاملی از اصطلاحات انگلیسی پرایس اکشن را در قالب یک فرهنگ لغت پرایس اکشنی آماده کرده ایم تا به عنوان یک منبع معتبر بتوانید از آن در یادگیری مباحث آموزشی پرایس اکشن، استفاده کنید.

معرفی اصطلاحات پرایس اکشن

لیست اصطلاحات انگلیسی پرایس اکشن

اصطلاحات انگلیسی پرایس اکشن همواره در بخش های مختلف منابع مطالعاتی و یا در تحلیل های معامله گران این سبک ترید مورد استفاده قرار میگیرد.پس کسی که درک درستی از اصطلاحات پرایس اکشن نداشته باشد ممکن است در برداشت مفاهیم این سبک ترید و یا در ارزیابی تحلیل های پرایس اکشنی دچار اشتباه شود.در ادامه هر کدام از این اصطلاحات را به صورت جداگانه، مختصر و به زبان ساده توضیح میدهیم.

1- Bullish در پرایس اکشن

این اصطلاح پرایس اکشنی هم درباره الگوهای قیمیتی و هم در باره الگوهای کندلی مورد استفاده قرار میگیرد.مفهوم این اصطلاح این است که الگوی مورد نظر نشان دهنده یک روند صعودی در آینده میباشد.به عنوان مثال Bullish Engulfing Pattern به معنی دو شمع که در آن شمع دوم کاملاً شمع اول را در بر می‌گیرد ، میباشد و سیگنالی برای یک روند صعودی در نظر گرفته میشود.

2- Bearish در پرایس اکشن

برعکس اصطلاح قبلی وقتی از عبارت Bearish در مفاهیم پرایس اکشنی استفاده میشود به معنی این است که ،روند نزولی در آینده شکل میگیرد.حالا این اصطلاح میتواند در الگوهای قیمتی یا الگوهای کندلی مورد استفاده قرار بگیرد.به عنوان مثال Bearish Engulfing Pattern به معنی دو شمع که در آن شمع دوم کاملاً شمع اول را در بر می‌گیرد، میباشد و سیگنالی برای یک روند نزولی در نظر گرفته میشود.

3- پیوت در پرایس اکشن

اصطلاح پیوت در پرایس اکشن به نواحی و سطوحی گفته میشود که با توجه به هم پوشانی سطوح معاملاتی کلاسیک و مدرن در آن ناحیه، احتمال بازگشت قیمت و یا بازگشت روند در آن منطقه وجود دارد.همچنین در ناحیه پیوت معامله گران میتوانند انتظار مکث و یا استراحت قیمت را نیز داشته باشند.نواحی پیوت معمولا از هم پوشانی سطوح حمایتی و مقاومتی و سطوح فیبوناچی روی نمودار شناسایی میشوند.

4- فیلیپ در پرایس اکشن

زمانی که در بازار قیمت از یک ناحیه مقاومتی عبور میکند این سطح مقاومتی نقش خود را تغییر میدهد و به یک سطح حمایتی معتبر تبدیل میشود.به این تغییر نقش سطوح از مقاومت به حمایت و یا برعکس، ناحیه و یا سطح فیلیپ گفته میشود.

5- Support در پرایس اکشن

ناحیه support یا حمایت در پرایس اکشن که به آن ناحیه تقاضا نیز گفته میشود، سطح معاملاتی است که در آن فشار خرید بالا میباشد و این فشار تقاضا از ریزش بیشتر قیمت جلوگیری میکند.معمولا معامله گران پرایس اکشن از این سطح برای اهداف معاملاتی خود یا تعیین استاپ لاس های خود استفاده میکنند.

6- اصطلاح بریک اوت در پرایس اکشن

بریک اوت به این معنی است که قیمت یک سطح مهم معاملاتی را میشکند.حالا این سطح معاملاتی میتواند یک سطح حمایت یا مقاومتی باشد و یا سطحی مرتبط با یک الگوی قیمتی یا کندلی باشد که با عبور قیمت از آن معامله گران نشانه هایی از ادامه یا بازگشت روند را شناسایی میکنند.

7- اسپایک در پرایس اکشن

اسپایک به معنی حرکت ناگهانی و شارپی قیمت میباشد.زمانی که روی نمودار مشاهده کردید که بدنه کندل قیمت بسیار بلند بود، گفته میشود که یک اسپایک روی نمودار رخ داده است.اسپایک ها در پرایس اکشن معمولا زمانی رخ میدهند که قیمت از یک سطح مهم معاملاتی عبور کند یا یک خبر بنیادی قیمت را تحت تاثیر قرار دهد.

8- Resistance در پرایس اکشن

این مفهوم به معنی وجود یک سطح یا ناحیه مقاومتی در بازار میباشد.سطح مقاومتی که به آن ناحیه عرضه نیز گفته میشود با توجه به اینکه فشار فروش در آن ناحیه بالا میباشد، باعث میشود قیمت بعد از نزدیک شدن به این سطح نتواند بیشتر رشد کند و احتمال بازگشت قیمت در این سطوح بسیار بالا میباشد.

9- ATR در پرایس اکشن

ابزار ATR در پرایس اکشن یک ابزار کاربردی برای اندازه گیری میزان نوسان پذیری بازار میباشد.در واقع زمانی که این شاخص عدد بالایی را نشان دهد به معنی این است که بازار در آینده نوسان شدیدی خواهد داشت و زمانی که عدد پایینی را نشان دهد به معنی این است که بازار از ثبات بیشتری برخودار است.دقت کنید که این ابزار کمکی به تعیین روند نمیکند و فقط شدت و میزان نوسان بازار را برای شما اندازه میگیرد.

10- اصطلاح گره در پرایس اکشن

زمانی که قیمت در یک ناحیه کوچک به صورت فشرده و متراکم حرکت ثابت و نوسانی داشته باشد به آن گره معاملاتی در پرایس اکشن میگویند.این گره های معاملاتی میتواند به دلیل استراحت قیمت روی نمودار ایجاد شوند و گاهی نیز میتوانند به عنوان یک سطح حمایتی و مقاومتی معتبر روی قیمت تاثیر گذار باشند.

11- Trend در پرایس اکشن

عبارت Trend در پرایس اکشن بیشتر زمانی استفاده میشود که میخواهیم به روند بازار اشاره کنیم.این مفهوم معاملاتی بیانگر روند شکل گرفته در بازار میباشد که میتواند به سه نوع صعودی،نزولی و رنج روی نمودار قیمت شکل بگیرد.توجه داشته باشید که روند رنج همان بازار نوسانی میباشد که قیمت برای مدتی در یک محدوده خاص نوسان میکند.

12- Uptrend در پرایس اکشن

وقتی روی نمودار قیمت شروع به ایجاد سقف های بالاتر از سقف قبلی و کف های بالاتر از کف قبلی میکند ، این موضوع با اصطلاح Uptrend یا یک روند صعودی در سبک معاملاتی پرایس اکشن شناخته میشود.گاهی این اصطلاح برای رسم خط روند صعودی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

13- Downtrend در پرایس اکشن

وقتی روی نمودار قیمت شروع به ایجاد سقف های پایین تر از سقف قبلی و کف های پایین تر از کف قبلی میکند ، این موضوع با اصطلاح Downtrend یا یک روند نزولی در سبک معاملاتی پرایس اکشن شناخته میشود. گاهی این اصطلاح برای رسم خط روند نزولی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

14- Sideways Trend در پرایس اکشن

این اصطلاح به معنی دوره تثبیت قیمت میباشد.این موضوع به این معنی است که قیمت در یک محدوده زمانی خاص نوسان میکند.معامله گران سبک پرایس اکشن علاوه بر این اصطلاح به عنوان بازار دارای روند رنج نیز این مفهوم معاملاتی را میشناسند.

15- لگ یا گام حرکتی در پرایس اکشن

لگ یا گام حرکتی به معنی یک حرکت جهت دار است که ، بخشی از یک روند کلی را تشکیل میدهد میباشد.به عنوان مثال تصور کنید بازار دارای  یک روند نزولی بزرگ است.در این صورت این روند از چندین موج کوچک تر نزولی تشکیل شده است که به آن گام حرکتی نزولی گفته میشود.حالا این گام های حرکتی میتوانند در جهت روند کلی بازار یا به عنوان لگ های اصلاحی روی نمودار شکل بگیرند.

16- VSA در پرایس اکشن

VSA مخفف عبارت Volume Spread Analysis میباشد. این اصطلاح پرایس اکشن به معنی نسبت حجم معاملاتی در مقایسه با قیمت روی نمودار میباشد.درواقع این تکنیک رابطه بین قیمت و حجم را تحلیل می‌کند تا قدرت و ضعف پنهان بازار را شناسایی کند.

17- Market Structure در پرایس اکشن

این اصطلاح به معنی ساختار بازار میباشد.این موضوع یعنی در سبک معاملاتی پرایس اکشن شما نیاز دارید تا ابتدا چارچوب و ساختار بازار را بشناسید.یعنی ابتدا باید روند های حاکم بر بازار و سطوح حمایتی و مقاومتی کوچک و بزرگ در ناحیه زنده بازار را شناسایی کنید.

18- پولبک در پرایس اکشن

زمانی که قیمت از یک سطح معاملاتی مهم عبور میکند، حالا این سطح میتواند یک سطح حمایتی یا مقاومتی باشد یا یک خط روند معتبر، و بعد در ادامه قیمت بعد از شکست این سطح معاملاتی به آن برگشت میزند.این موضوع به معنی پولبک در پرایس اکشن میباشد که انواع مختلفی دارد.

19- False Breakouts در پرایس اکشن

این اصطلاح به معنی شکست غیر واقعی روی نمودار میباشد.زمانی که قیمت یک سطح مهم معاملاتی را میشکند اما نمیتواند روند خود را در جهت این شکست حفظ کند.شکست های فیک یا غیر واقعی به دلایل مختلفی همچون تامین نقدینگی توسط معامله گران نهادی در بازار رخ میدهند.

20- اصطلاح BOS در پرایس اکشن

شکست ساختار بازار یا BOS به معنی این است که، تصور کنید در یک روند صعودی قیمت قله های مقاومتی را میشکند.این موضوع نشان دهنده ادامه روند میباشد.درواقع زمانی که شما شکست این نواحی عرضه و تقاضا را در جهت روند بازار مشاهده کردید، این موضوع میتواند به عنوان نشانه ای از ادامه روند در نظر گرفته شود.

21- بیس در پرایس اکشن

بیس در پرایس اکشن به عنوان یک الگوی معاملاتی شناخته میشود.زمانی که قیمت برای مدتی به صورت ثابت در یک محمدوده کوچک نوسان میکند گفته میشود یک الگوی بیس روی نمودار رخ داده است.این فشردگی قیمت میتواند با مدل های مختلفی همچون الگوی بیس منحنی روی نمودار شکل بگیرد.

22- تری پوش در پرایس اکشن

تری پوش نام یک الگوی معاملاتی در سبک پرایس اکشن میباشد.این الگو معمولا در پایان روند ها شکل میگیرد و نشانه ای از بازگشت روند میباشند.زمانی که قیمت با سه فشار متوالی در انتهای یک روند طولانی خبر از پایان روند فعلی میدهد ، گفته میشود الگوی تری پوش روی نمودار رخ داده است.

23- Harmonic Patterns در پرایس اکشن

به الگوهای قیمتی که هرکدام از نظر شکلی تفاوت هایی دارند و نشانه ای از بازگشت یا ادامه روند میتوانند باشند، الگوهای هارمونیک در پرایس اکشن گفته میشود.معامله گران با استفاده از این الگو ها میتوانند پیش بینی کنند که آینده حرکت قیمت به چه سمتی خواهد بود.

24- اصطلاح گپ در پرایس اکشن

گپ ها در پرایس اکشن نواحی هستند که قیمت هنگام باز شدن در یک روز معاملاتی بسیار بالاتر و یا پایین تر از قیمت بسته شدن روز معاملاتی قبل روی نمودار شکل میگیرد و یک فضای خالی روی نمودار ایجاد میکند که در آن قیمت ها گویی سهمی معامله نشده است.به این رخداد گپ در پرایس اکشن گفته میشود.

25- impulsive در پرایس اکشن

این اصطلاح نوعی از گام حرکتی یا لگ در پرایس اکشن میباشد. درواقع گام حرکتی که در جهت روند اصلی بازار ایجاد میشود را لگ impulsive میگویند و از آن برای موج شماری نیز استفاده میشود.برعکس حالت قبل زمانی که گام حرکتی ما در خلاف روند اصلی بازار شکل میگیرد به عنوان لگ اصلاحی در پرایس اکشن شناخته میشود.

سخن پایانی

با درک این اصطلاحات پرایس اکشن شما میتوانید درک بهتری از تحلیل های ارائه شده با سبک ترید پرایس اکشن داشته باشید و مهارت خود را در این سبک معاملاتی افزایش دهید.اگر با اصطلاح دیگری در سبک پرایس اکشن مواجه شدید که در لیست اصطلاحات پرایس اکشن  بالا نبود، میتوانید آن را در قسمت دیدگاه ها وارد کنید تا توضیح کاملی در مورد آن ارائه شود.

 

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید