اسمارت مانی یا RTM ؟ با کدام ترید کنیم؟
سبک ترید اسمارت مانی یا SMC و سبک RTM از سبک های محبوب معاملاتی در بازار های مالی هستند.اما سوال اینجاست که کدام سبک برای ترید مناسب تر است؟ اسمارت مانی یا RTM ؟ برای پاسخ به این سوال، در این مطلب، ابتدا مفاهیم مرتبط با این دو سبک معاملاتی را بیان میکنیم و سپس تفاوت های هرکدام را، از ابعاد مختلف بررسی میکنیم و بعد، مزایا و معایب اسمارت مانی و RTM را نسبت به هم معرفی خواهیم کرد.آگاه بودن از این اطلاعات میتواند به شما کمک کند تا پاسخ دقیق تری به سوال اسمارت مانی یا RTM داشته باشید.
مفهوم اسمارت مانی یا SMC در ترید
اگر بخواهیم به صورت خلاصه سبک معاملاتی اسمارت مانی را تعریف کنیم باید بگوییم این سبک ترید، بر پایه شناسایی رد پای پول هوشمند در بازار تمرکز دارد و وظیفه اصلی آن این است که جریان نقدینگی و همچنین جریان سفارشات کلان را در بازار شناسایی کند.این کار باعث میشود معامله گران خرد بتوانند پشت دست معامله گران کلان ترید کنند و از فرصت ها و سود های ایجاد شده در بازار بهرهمند شوند.
مفهوم RTM در ترید
سبک معاملاتی RTM هم با اینکه روی تشخیص جریان سفارشات کلان در بازار های مالی توجه میکند، اما تفاوت هایی با سبک اسمارت مانی دارد.این سبک معاملاتی بیشتر سعی میکند با استفاده از مفاهیم پرایس اکشنی روی خواندن حرکت قیمت در بازار تمرکز داشته باشد.به نوعی معامله گران در سبک ترید RTM با استفاده از الگوهای کندلی پیشرفته و همچنین الگوهای پرایس اکشن RTM و شناسایی نواحی و سطوح مهم عرضه و تقاضا و همچنین زون های اصلی در بازار، سعی میکنند نشانه هایی از تقویت یا بازگشت روند را پیدا کنند.
تفاوت های اسمارت مانی با RTM
میرسیم به توضیح تفاوت های سبک معاملاتی اسمارت مانی و RTM که در این بخش از ابعاد مختلف این موضوع را بررسی میکنیم.
1-تفاوت در سبک معاملاتی
باید گفت سبک ترید اسمارت مانی روی اقدامات سرمایه گذاران بزرگ نهادی بازار تمرکز دارد اما، سبک ترید RTM بیشتر به دنبال این است که نشانه های بازگشت روند و برگشت قیمت از سطوح مهم عرضه و تقاضا را بررسی کند.
2-تفاوت در مفهوم معاملاتی
همانطور که قبلا گفته شد، مفهوم سبک اسمارت مانی بیشتر روی پیدا کردن رد پای پول هوشمند در بازار بنا شده است اما RTM به نوعی یکی از روش های پیشرفته پرایس اکشنی هست که معامله گران روی خواندن حرکت قیمت در بازار توجه ویژه ای دارند.به نوعی در سبک RTM معامله گران معتقد هستند، همه چیز در حرکت قیمت خلاصه میشود.
3-تفاوت در ابزار های مورد استفاده
معاملهگران Smart Money از ابزارهایی مثل تحلیل جریان سفارشات، پروفایل حجم، عمق بازار و ارزیابی فعالیتهای معاملهگران نهادی استفاده میکنند. آنها همچنین ممکن است عملکرد قیمت، مناطق نقدینگی و سطوح کلیدی حمایت/مقاومت را تحلیل کنند.اما در سبک ترید RTM معامله گران با استفاده از الگوهای پرایس اکشن پیشرفته RTM مانند FTR و یا QM ، و ترکیب آن ها با مناطق یا ناحیه های مهم RTM مانند ناحیه اصلی یا دست نخورده معاملاتی و همچنین استفاده از سطوح مهم عرضه و تقاضا ، با ترکیب این ابزار ها یک ستاپ معاملاتی RTM تنظیم میکنند و منتظر میمانند تا قیمت را در ابتدای ایجاد یک روند بازگشتی شکار کنند.همچنین در اسمارت مانی از ترکیبی از تحلیل های فنی و بنیادی استفاده میشود اما در سبک RTM بیشتر روی بعد فنی بازار توجه میشود.
4-تفاوت در بازه زمانی ترید
از سبک ترید RTM معمولا بیشتر برای معاملات میان مدت و یا کوتاه مدت استفاده میشود.در نتیجه بررسی در تایم فریم های ساعتی،روزانه و یا هفتگی بیشترین استفاده را در این سبک معاملاتی دارد. اما از سبک ترید اسمارت مانی بیشتر برای معاملات بلند مدت و میان مدت استفاده میشود و تایم فریم های روزانه و هفتگی و ماهانه بیشترین استفاده را در سبک اسمارت مانی بین معامله گران دارد.
شباهت های سبک اسمارت مانی و RTM
حالا میخواهیم شباهت های سبک ترید اسمارت مانی و RTM را بررسی کنیم تا ببینم چه مفاهیم در هر دو سبک ، به طور یکسان مورد استفاده قرار میگیرد.
1-شباهت در مدیریت ریسک
هم در سبک ترید RTM و هم در سبک اسمارت مانی با تعیین دقیق استاپ لاس های معاملاتی، همچنین تعیین دقیق میزان ریسک به ریوارد سعی میشود تا حد ممکن ریسک های معاملاتی کاهش پیدا کند.البته ممکن است روش تعیین استاپ لاس ها در این دو سبک متفاوت باشد اما هر دوی این روش ها، توجه ویژه روی مفاهیم مرتبط با مدیریت ریسک دارند.
2-شباهت در مفهوم شکست کاذب
نکته بسیار مهم در سبک اسمارت مانی و RTM این است که هر دوی این سبک های معاملاتی، قواعد و قوانین مختلفی برای تشخیص شکست های کاذب در بازار دارند.شکست های کاذب به دلیل دستکاری های قیمتی توسط نهاده های مالی برای فعال کردن حد ضرر معامله گران خرد و یا خارج کردن آن ها از معامله در بازار شکل میگیرد، که هم سبک ترید RTM و هم اسمارت مانی قواعد مشخصی برای شناسایی این شکست های کاذب در اختیار معامله گران قرار میدهند.
3-شباهت در تحلیل جریان سفارشات
جریان سفارشات در سبک ترید RTM به همراه مفهومی به نام FL همواره یکی از مفاهیم مهم معاملاتی در سبک ترید RTM میباشد. از طرفی در سبک ترید اسمارت مانی هم تحلیل جریان سفارشات برای تشخیص ورود جریان های نقدینگی کلان به بازار، مورد استفاده معامله گران قرار میگیرد.
مزیا و معایب اسمارت مانی و RTM نسبت به هم
وقت آن رسیده تا مهم ترین مزیت ها و معایب اسمارت مانی و RTM را بررسی کنیم تا ببنیم این دو سبک معاملاتی نسبت به هم چه مزایا و معایبی دارند.
مزیت های اسمارت مانی نسبت به RTM
-تحلیل نهادی دقیق تر
در سبک ترید اسمارت مانی با توجه به وجود قواعد بیشتر و پیچیده تر در شناسایی رفتار های نهاد های مالی و معامله گران کلان بازار، در نتیجه تحلیل نهادینه دقیق تری در بازار های مالی ارائه میدهد.
-شناسایی پتانسیل حرکات بزرگ بازار
با توجه به اینکه در سبک اسمارت مانی معامله گران روی شناسایی حرکات پول هوشمند در بازار تمرکز دارند و از طرفی، چون تزریق پول هوشمند در بازار میتواند باعث حرکت های شارپی قیمت روی نمودار شود، پس اسمارت مانی قابلیت این را دارد تا حرکات بزرگ بازار را با پتانسیل بیشتری برای معامله گران شناسایی کند.
-تشخیص دقیق تر جریان سفارشات کلان
با این که در سبک RTM نیز مفاهیم مرتبط با تحلیل جریان سفارشات وجود دارد اما دقت سبک اسمارت مانی در تحلیل جریان سفارشات و همچنین جریان نقدینگی حاکم بر بازار بسیار دقیق تر میباشد.
-کسب سود بالاتر
شناسایی حرکات شارپی در بازار که حاصل ورود پول هوشمند میباشد میتواند سود های بزرگی برای معامله گران سبک اسمارت مانی به همراه داشته باشد.
معایب سبک اسمارت مانی نسبت به RTM
-پیچیدگی بالاتر
با توجه به اینکه برخی از قواعد مرتبط با سبک اسمارت مانی به صورت ذهنی و با کسب تجربه بالا در بازار روی نمودار پیاده سازی میشود، در نتیجه پیچیدگی استفاده از سبک اسمارت مانی بالاتر از سبک RTM میباشد.
-نیاز به ابزار های گران تر
برخی از ابزار های داشبوردهای معاملاتی قابلیت این را دارند که نشانه های ورود و خروج پول هوشمند را در بازار شناسایی و آن ها را روی نمودار علامت گذاری کنند.استفاده از این ابزار های پیشرفته نیاز به خرید اشتراک و صرف هزینه دارد.
-نیاز به زمان بیشتر برای تحلیل
شما در سبک اسمارت مانی سرعت کمتری در تحلیل نمودار خواهید داشت چرا که ، این سبک معاملاتی قواعد پیچیده تری نسبت به سبک RTM دارد و نیاز دارد تا نمودار قیمتی را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار دهید.
-ریسک بالاتر
با توجه به اینکه حرکت های شارپی بازار در پی ورود و خروج پول های هوشمند رخ میدهد در نتیجه از نظر تشخیص نادرست معامله گران و هم از نظر تارگت های بزرگ معاملاتی ممکن است این موارد باعث شود تا ریسک مرتبط با ترید با روش اسمارت مانی، افزایش یابد.
مزیت های RTM نسبت به اسمارت مانی
-سادگی در استفاده
باید بدانید که سبک RTM با وجود اینکه برای تسلط کافی، نیاز به تمرین و مطالعه مناسب دارد اما از سادگی بیشتری نسبت به سبک اسمارت مانی برخوردار است.
-تحلیل سریع تر
سرعت تحلیل در سبک ترید RTM با توجه به سادگی استفاده از الگوهای قیمتی و کندلی، که از قبل، قواعد مشخصی برای آن ها وجود دارد میتواند بالاتر باشد.
-انعطاف پذیری بالا
انعطاف پذیری بالا به این معنی است که، شما سبک RTM را میتوانید در بازار های مالی مختلف و همچنین بازه های زمانی مختلف استفاده کنید.اما سبک اسمارت مانی بیشتر برای معاملات میان مدت و بلند مدت استفاده میشود و از طرفی، در بازارهایی که معامله گران کلان، حضور فعال تری دارند، مناسب تر است.
-فرصت های ورود به معامله بیشتر
سبک RTM فرصت های بیشتری برای ورود به معامله برای شما شناسایی میکند.این موضوع باعث میشود تا معامله گران کوتاه مدت و یا روزانه بتوانند از این سبک معاملاتی استفاده کنند و در روز معاملات زیادی را انجام دهند.
معایب RTM نسبت به اسمارت مانی
-احتمال سیگنال های نادرست بیشتر
با توجه به اینکه سبک RTM توجه کمتری به مفاهیم پول هوشمند و تحلیل رفتار های نهاد های مالی و همچنین دقت نکردن به مفاهیم مرتبط با تحلیل فاندامنتال دارد، این موضوع باعث میشود احتمال شکست سیگنال های RTM بالاتر برود.
-کسب سودهای کمتر
مخصوصا در استراتژی های کوتاه مدت معاملاتی ، سبک RTM سود هایی با مقدار کم برای معامله گران ایجاد میکند.البته با بالا بردن دقت معاملاتی و وین ریت معاملاتی و همچنین توجه به شاخص ریسک به ریوارد میتوان، با انجام معاملات با تعداد بالا، برایند سود دهی مناسبی، از این سبک معاملاتی داشته باشید.
-عدم کارایی در نوسان های شدید
RTM نوعی روش پرایس اکشن پشرفته است و باید بدانید که روش پرایس اکشن با توجه به اینکه روی حرکت قیمت بازار تمرکز دارد، اگر این حرکات نوسان های بسیار شدیدی داشته باشند ، RTM ، کارایی خود را از دست میدهد.پس استفاده از سبک RTM در بازار های شدیدا نوسانی توصیه نمیشود.
اسمارت مانی یا RTM ؟ کدام سبک برای ترید بهتر است؟
حالا میتوانیم پاسخ دقیق به این سوال بدهیم. فقط قبل از آن باید فاکتور هایی که در ادامه معرفی میشود را ، مشخص کنیم چرا که، در شرایط مختلف میتواند پاسخ به این سوال نیز متفاوت باشد.
میزان تجربه شما در ترید چقدر است؟
اگر به عنوان یک فرد مبتدی در بازار فعالیت میکنید و ترجیح میدهید از سبک ترید ساده تری در بازار استفاده کنید سبک RTM میتواند انتخاب مناسب تری برای شما باشد. اما اگر تجربه مناسبی در بازار دارید و میخواهید سبک معاملاتی دقیق تری برای معاملات خود انتخاب کنید اسمارت مانی انتخاب مناسب تری برای شما است.
در چه بازه های زمانی ترید میکنید؟
اگر به صورت کوتاه مدت و یا روزانه در بازار ترید میکنید، مطمعنا سبک RTM میتواند برای شما مناسب تر باشد. اما اگر رویکرد معاملاتی شما بلند مدت و یا میان مدت است، سبک اسمارت مانی میتواند کمک بیشتری به شما کند.
میزان تحمل ریسک شما در معاملات چقد است؟
میزان تحمل ریسک شما در انجام معاملات، تاثیر مستقیم روی انتخاب نوع سبک ترید دارد.اگر تحمل ریسک شما بالاتر است و میخواهید سود های بیشتری را در بازار کسب کنید سبک اسمارت مانی برای شما نسبت به RTM مناسب تر میباشد. اما اگر تحمل ریسک پایینی دارید و به سود های کوچک مارکت نیز قانع هستید، سبک RTM برای شما مناسب تر است.
کلام آخر
حالا که پاسخ دقیقی به سوال اسمارت مانی یا RTM دریافت کردید، باید به این نکته توجه داشته باشید که یکی از رازهایی که معامله گران حرفه ای در بازار استفاده مکینند این است که، با شناخت مزایا و معایب سبک های مختلف ترید، این سبک های معاملاتی را در بازار به صورت ترکیبی استفاده میکنند.یعنی با ترکیب مزیت های این سبک ها با هم و همچنین استفاده از سبک های مکمل برای مقابله با معایب سبک دیگر، یک استراتژی جامع ترکیبی برای خود میسازند که دقت معاملاتی بالایی را برای آن ها به همراه خواهد داشت.