استراتژی ICT به زبان ساده
در این مطلب به آموزش استراتژی ICT میپردازیم.ابتدا با توضیح مفهوم کلی این استراتژی، شما را با ساختار کلی آن آشنا میکنیم.سپس در ادامه اجزای اصلی استراتژی ict را معرفی میکنیم و اصلی ترین زمان بندی های معاملاتی که در این سبک باید رعایت شود را، آموزش میدهیم.در پایان با معرفی یک نقشه راه کامل برای اجرای استراتژی ترید ICT ، مسیر استفاده از این سبک معاملاتی را برای شما هموار تر میکنیم.
استراتژی ict چیست ؟
استراتژی ICT به معنی دقت و درک از چگونگی حرکت پول توسط بانکها در بازارهای مالی میباشد. مزیتی که بسیاری از معاملهگران را به انتخاب این روش ترید جذب کرده دقت بالای تحلیل این سبک معاملاتی میباشد، به همین دلیل است که وین ریت سبک ICT میتواند نسبت به سایر سبک ها مناسب تر باشد. این استراتژی بر پایه اصولی مثل دستکاری قیمت و یا بازار سازی در جهت شکار سهام معامله گران خرد توسط معامله گران کلان بنا شده است. همچنین بر پایه جریان سفارشات نهاد های مالی و درک رفتار پول هوشمند در بازار استوار است.این استراتژی هدفش این است که شما از رفتار های داینامیکی که در بازار اتفاق می افتد، آگاه باشید و یا به نوعی اطلاعاتی که در پشت پرده بازار وجود دارد را به دست آورید.
خالق استراتژی ICT کیست؟
مایکل هادلسون، کسی که سال ها رفتار بانک ها و نهاد های مالی را در بازار زیر نظر داشت تا بتواند آن ها را به عنوان یک سبک ترید جامع، به تریدر های دیگر معرفی کند.مایکل سال ها برای شناساندن این سبک معاملاتی به تریدرها دیگر تلاش کرد تا توانست این سبک را بین آن ها رواج دهد.
اجزای اصلی استراتژی معاملاتی ICT
در ادامه آموزش استراتژی ICT در این بخش 5 جزء اصلی استراتژی معاملاتی ICT را معرفی میکنیم که به شما کمک میکند تا با آگاهی کامل از ساختار استراتژی ICT بتوانید، به بهترین شکل ممکن ساختار این سبک معاملاتی را تدوین کنید.
1- شکاف ارزش منصفانه یا FVG
این فاکتور به معنی تفاوت ارزش واقعی یک سهم نسبت به قیمت فعلی در بازار میباشد.تریدر ها در استراتژی ICT میزان این تفاوت را تحلیل میکنند تا روند آینده قیمت سهم مورد نظر را پیش بینی کنند. البته علاوه بر این روش برای پیش بینی حرکات قیمتی از تحلیل های پیشرفته بنیادی،تکنیکالی و روانشناسی بازار نیز استفاده میکنند.
2- محدوده قیمت متوازن
این موضوع یعنی محدوه هایی در بازار وجود دارد که میزان عرضه و تقاضا در آن متعادل است.این محدوده ها توسط معامله گران شناسایی میشوند چرا که میتوانند نشان دهنده مناطق حمایت یا مقاومت معتبر و قدرتمندی باشند.
3- زمان معامله در استراتژی ICT
فاکتور زمان بندی معاملاتی در استراتژی ترید ICT بسیار اهمیت دارد که در این بخش برخی از مهمترین زمان بندی های معاملاتی که در استراتژی ICT در نظر گرفته میشود را معرفی میکنیم:
– جلسه لندن
جلسه لندن از ساعت ۸:۰۰ صبح به وقت گرینویچ شروع و تا ۴:۰۰ بعد از ظهر ادامه مییابد ، بهویژه در ساعات اولیه این جلسه معاملاتی پس از باز شدن بازار، حجم معاملات و نوسانات قیمتی در این ساعات بسیار بالا میباشد.معاملهگران ICT به حرکات قیمتی و شتاب در باز شدن بازار لندن توجه ویژهای دارند تا ، فرصتهای احتمالی شکست یا تغییر روند را شناسایی کنند.
– جلسه آسیایی
جلسه معاملاتی آسیایی، از حدود ساعت ۷:۰۰ بعد از ظهر به وقت گرینویچ شروع و تا ساعت ۴:۰۰ صبح به وقت گرینویچ ادامه مییابد. معاملهگران با استفاده از استراتژی ICT این محدوده را تحلیل میکنند تا سطوح کلیدی و نقاط احتمالی شکست یا تغییر روند را شناسایی کنند، و تحلیل هایی راجع به احساسات حاکم بر بازار روی این جلسه معاملاتی انجام میدهند.هدف آن ها از این کار این است که در جلسات معاملاتی بعدی بتوانند روند آینده قیمت را پیش بینی کنند.
– جلسه معاملاتی نیویورک
تریدرها در بیشتر مواقع حجم معاملات را در طول جلسه معاملاتی نیویورک برای ارزیابی مشارکت بازار و سطوح نقدینگی تحلیل میکنند. جلسه معاملاتی نیویورک از ساعت ۸:۰۰ صبح به وقت شرقی شروع میشود و تا ساعت ۵:۰۰ بعد از ظهر به وقت شرقی یا ۱۰:۰۰ بعد از ظهر به وقت گرینویچ ادامه دارد. این جلسه با پایان جلسه لندن تداخل دارد، که منجر به افزایش حجم معاملات و نوسانات میشود. تریدر های سبک ICT با تحلیل حجم معاملات در این زمان بندی های معاملاتی، سطوح کلیدی حمایت و مقاومت را پیدا میکنند و همچنین احساسات حاکم بر بازار را نیز تحلیل میکنند.
4-بلوک های سفارش یا اوردربلاک
این محدوده های قیمتی به معنی این هستند که در آن ها ورود و خروج به معاملات با تعداد بالا در حال انجام است.اغلب این سفارش گذاری ها، توسط نهاد های مالی انجام میشود و خود این موضوع نشانه این است که معامله گران کلان در حال سفارش گذاری به تعداد بالا در آن محدوده میباشند.پس میتواند سیگنال های مهمی برای ورود یا خروج پول هوشمند و یا تقویت و یا تضعیف روند موجود برای معامله گران خرد باشد.پیشنهاد میکنیم برای تسلط بیشتر روی این مفهوم مقاله مرتبط با ستاپ های معاملاتی ICT را مطالعه کنید.
5-الگوهای دستکاری و بازارسازی نهادی
بازارسازی توسط نهاد های مالی از ترفندهای قدیمی برای تغییر روند قیمت به منظور تحریک رفتار سایر تریدر ها میباشد، تا اهداف معاملاتی معامله گران کلان را محقق کند.یک نوع از این دستکاری های قیمت در محدوده های حد ضرر سایر معامله گران، توسط نهاد های مالی ایجاد میشود تا با فعال کردن حد ضرر این افراد، آن ها را از معامله خود خارج و خودشان وارد معامله شوند تا روند بازار دوباره به حالت قبل باز گردد.
آیا استراتژی سبک ict برای مبتدیان مناسب است؟
اگر با مبانی اولیه ترید آشنایی لازم را دارید و مهارت معامله در بازار و مدیریت این معاملات را چندین بار تجربه کرده اید میتوان گفت، اگر که به عنوان یک تریدر مبتدی فعالیت میکنید میتوانید از استراتژی ترید ICT استفاده کنید اما اگر هیچگونه درکی از مبانی معامله در بازار های مالی ندارید بهتر است ابتدا با استراتژی ها و تحلیل های ساده تر در بازار شروع کنید و بعد از رسیدن به یک درک و مهارت مناسب در بازار های مالی، آموزش استراتژی ICT را شروع کنید.
آیا استراتژی هایICT میتوانند سود را تضمین کنند؟
برای پاسخ صادقانه به این سوال باید گفت هیچ استراتژی تریدی در بازار نمیتواند کسب سود در بازار های مالی را تضمین کند.چرا که این موضوع به عوامل مختلفی مثل نحوه اجرای آن استراتژی و یا میزان مهارت و تجربه فرد در بازار های مالی بستگی دارد.همچنین رعایت اصول مرتبط با مدریت ریسک و مدیریت سرمایه نیز تاحد زیادی روی برایند سود کسب شده توسط معامله گران تاثیر میگذارد.یکی دیگر از راه هایی که میتواند احتمال کسب سود را برای تریدر ها بالا ببرد این است که آن ها باید به صورت دوره ای و منظم مهارت و دانش خود را به روز نگه دارند و با یادگیری مداوم روش ها و تکنولوژی های جدید معاملاتی از سبک ها و نظریه های جدید حاکم بر بازار جا نمانند.چرا که بازار همواره در حال تغییر میباشد و سبک های جدید ترید با رویکرد های جدید جایگزین سبک های قدیمی میشود.به طوریکه سبک های جدید با طعمه قرار دادن قوانین سبک های قدیمی، معامله گرانی که نسبت به روش های جدید به روز نیستند را شکار میکنند.رعایت این نکات در اجرای استراتژی هایICT نیز بسیار اهمیت دارد.
بهترین استراتژی ICT در سال 2024
دراین بخش دو نوع از بهترین استراتژی ICT که در سال 2024 بیشترین وین ریت معاملاتی را داشته اند، معرفی میکنیم:
1- استراتژی گلوله نقره ای
این استراتژی وین ریت بالایی دارد و معمولا معامله گران میتوانند با یک ریسک به ریوارد مناسب ، وارد معاملات شوند. زمانی باید این استراتژی را استفاده کنید که حجم معاملات در بازار بالا است معمولا بین ساعت 10 صبح تا 11 صبح آسیایی زمان مناسبی برای اجرای این استراتژی میباشد. برای شروع از تقاطع نقاط همپوشانی سطوح فیبوناچی و سایر ابزار های فنی و نهادی برای ورود به بازار استفاده کنید. یکی از روش های این استراتژی این است که شما باید به دنبال قیمتی باشید که به بالا یا پایین کندل یک ساعت قبلی در هر دو جهت نفوذ کند. پس از جرای معامله، شما باید به دنبال معامله بازگشت به محدوده کندل باشید.
2- استراتژی ترکیبی تحلیل جریان بازار و جریان نقدینگی
این استراتژی روی شناسایی روند اصلی بازار و تطبیق معاملات بر اساس این روند تمرکز دارد که شامل مراحل
شناسایی ساختار اصلی بازار، شناسایی سطوح حمایتی و مقاومتی و نقاط پیوت اصلی است که به شما در شناخت کلی بازار کمک میکند.در این استراتژی علاوه بر شناسایی انواع روند های رنج،بازگشتی و یا اصلاحی، قدرت هر یک از این روند ها نیز اندازه گیری میشود.هچنین جریان های نقدینگی که توسط نهاد های مالی در سطوح مرتبط با اوردربلاک ها تشکیل میشود میتواند خبر از تقویت و یا تضعیف روند فعلی را بدهد.
ابزار های مورد استفاده در استراتژی های ICT
در اجرا کردن استراتژی معاملاتی ICT از چه ابزار هایی استفاده میشود؟برای پاسخ به این سوال مهم ترین ابزار هایی که در این استراتژی مورد استفاده قرار میگیرد در ادامه معرفی میکنیم:
-الگوریتم های نرم افزاری
از جمله مهمترین ابزار هایی که در اجرا کردن استراتژی ICT از آن استفاده میشود این است که، قواعد مرتبط با این استراتژی در قالب الگوریتم به بستر نرم افزاری داده میشود تا با سرعت و دقت بالا به صورت خودکار در بازار های مالی به معامله بپردازد. البته برای کاهش ریسک های نرم افزاری، باید همواره نظارت انسانی روی معاملات انجام شود.
-اطلاعات بنیادی و نهادی
اطلاعات بنیادی یک سهم همچون اندازه گیری ارزش واقعی آن و تحلیل تفاوت این ارزش با قیمت فعلی در بازار یکی از تحلیل های مهم در استراتژی ICT میباشد.همچنین اطلاعات مرتبط با رفتار نهاد های مالی در بازار از دیگر ابزار های مهم در استراتژی ICT است .
-ابزراهای تکنیکال
ابزار هایی همچون سطوح حمایت مقاومت و یا سطوح فیبوناچی و استفاده از برخی از اندیکاتور های منطبق بر ستاپ های معاملاتی ICT همچون اندیکاتور AMD ، میتواند به عنوان ابزار های اصلی برای اجرا کردن استراتژی های ICT در نظر گرفته شود.
مراحل اجرایی برای پیاده سازی استراتژی ICT
اگر به دنبال نقشه راهی هستید که بتوانید با آن مسیر پیاده سازی استراتژی ICT را دنبال کنید در این بخش صفر تا صد این مسیر برای شما ترسیم شده است:
1-بررسی ساختار بازار
اولین قدم این است که شما ساختار کلی حاکم بر بازار را درک کنید این موضوع به این معنی است که شما باشد سطوح مهم حمایتی و مقاومتی و همچنین محدوده های نوسانی و سقف و کف این نوسان ها را بشناسید تا این موضوع برای شناسایی مناطق تغییر روند یا ادامه روند به شما کمک کند.سه اقدام مهم در بررسی ساختار بازار را در ادامه بیان میکنیم:
-اول،بررسی قله ها و کف های روزانه
یکی از اقدامات مهم در بررسی استراکچر بازار این است که باید در تایم فریم روزانه سقف ها و کف های قیمتی مشخص شوند.البته اعتبار و قدرت هر کدام از این سطوح نیز باید بررسی و اندازه گیری شود.
-دوم،بررس قله ها و کف های جلسه ای
با در نظر گرفته جلسات معاملاتی که در بالا توضیح داده شد باید سقف ها و کف هایی که در هر جلسه معاملاتی ایجاد شده اند نیز نشانه گذاری شود چرا که این سطوح به دلیل حجم معاملاتی بالا اعتبار بالاتری نیز دارند.
-سوم،تحلیل قله ها و کف های هفتگی
مخصوصا در سبک معاملاتی بلند مدت نیاز است تا این سطوح در تایم فریم هفتگی نشانه گذاری شوند.از طرفی باید بدانید که هرچه دوره زمانی یک سطح حمایتی و مقاومتی بالاتر باشد اعتبار و قدرت آن نیز بالاتر میباشد.
2-تعیین میزان ریسک به ریوارد
نوبت به تعیین عددی ریسک به ریوارد میرسد.این عدد برای استراتژی ICT بین 2 الی 3 واحد در نظر گرفته میشود.لذا معامله گران باید نسبت به تعیین دقیق این شاخص ریسک معاملاتی خود را تا حد امکان کاهش دهند.
3-تعیین حد ضرر و حد سود
متناسب با میزان ریسک به ریوارد تعیین شده حد سود و حد ضرر روی سیگنال های نهادی و تکنیکالی استراتژی ICT سوار میشود.پیشنهاد میکنیم برای مدیریت سرمایه بهتر معاملات، این سطوح به صورت لایه ای در نظر گرفته شوند تا ورود و خروج شما از معامله به صورت پله ای شکل بگیرد.
4-شناسایی جریان سفارش
یکی از اصولی که در استراتژی ICT به آن توجه زیادی میشود این است که جریان های نقدینگی که توسط نهاد های مالی ایجاد میشود شناسایی شود تا معامله گران خرد بتوانند همراه و همگام با معامله گران کلان بازار ، معامله کنند.این موضوع باعث میشود جهت احتمالی قیمت به درستی پیش بینی شود چرا که اگر نقاط ورود و خروج معامله گران کلان شناسایی شود به نوعی ورود و خروج پول هوشمند در بازار شناسایی شده است.
5-پیدا کردن الگوهای دستکاری قیمت
این موضوع به این معنی است که موسسات و نهاد های مالی با دستکاری قیمتی باعث میشوند محدوده های مناسبی برای سفارش گذاری مناسب برای آن ها ایجاد شود.یکی از این الگوها، الگوی استاپ هانت میباشد.به این معنی که این نهاد ها قیمت را با دستکاری و بازارسازی به سمتی هدایت میکنند تا حد ضرر تعداد زیادی از معامله گران خرد فعال شود و هم زمان با خارج شدن این افراد از معامله ، نهاد های مالی شروع به ورود به معامله با قیمت مناسب میکنند.و بعد بازار روند خود را در خلاف فعال شدن حد ضرر آن ها ، ادامه میدهد.
6-تحلیل شکست های نامعتبر
درواقع با شکست یک خط حمایت و مقاومت معتبر ادامه روند توسط معامله گران خرد مورد توجه قرار میگیرد اما در استراتژی ICT در بسیاری از مواقع حرکت قیمت به این شکل توسط نهاد های مالی هدایت میشود و دلیل آن هم شکار معامله گران دیگر است که به دلیل شکست وارد معامله شده اند اما روند ادامه پیدا نمیکند بلکه این تله ای برای به دام انداختن معامله گران خرد دیگر در بازار است.
نتیجه گیری و جمع بندی
همانطور که متوجه شدید ،استراتژی ICT یکی از استراتژی های پیشرفته است که توسط تریدر های حرفه ای در بازار استفاده میشود. پس برای اینکه شما هم بتوانید از این سبک معاملاتی بهترین خروجی را دریافت کنید نیاز است تا با تست و تمرین روی ساختار آن مسلط شوید.همچنین نظارت روی معاملات انجام شده و بهینه سازی ستاپ های معالاملاتی ICT میتواند دقت معاملاتی شما را افزایش دهد.