سبک ict یا rtm ؟ تفاوت این دو سبک چیست؟

سبک ict یا rtm ؟ تفاوت این دو سبک چیست؟
در این پست می‌خوانید:

برای پاسخ به این سوال که کدام سبک معالاتی را برای ترید انتخاب کنیم؟ سبک ict یا rtm ؟ نیاز است تا به بررسی ابعاد مختلف مرتبط با این دو سبک معاملاتی بپردازیم.در این مطلب علاوه بر معرفی اجمالی این دو سبک ترید، به بیان مزیت ها و معایب هر کدام نسبت به یک دیگر میپردازیم و سپس فاکتور هایی که در انتخاب هر کدام از این دو سبک معاملاتی موثر هستند را، بررسی میکنیم.

معرفی سبک RTM 

سبک معاملاتی RTM (Read the Market) یک روش تحلیل تکنیکال پیشرفته است. تمرکز این سبک ترید بر فهم عمیق‌ رفتار بازار و حرکات قیمت آن است. این سبک با هدف شناسایی نقاط برگشت قیمت و مناطق کلیدی در بازار توسعه یافته است. استراتژی RTM  بر پایه مفاهیم عرضه و تقاضای پیشرفته و اصول حرکت قیمت استوار است و به معامله‌گران کمک می‌کند تا با تحلیل دقیق‌تر حرکات قیمت، تصمیم‌گیری‌های بهتری در مورد معاملات خود داشته باشند.

معرفی سبک ICT 

معرفی پرایس اکشن ict و rtm

سبک معاملاتی ICT یک روش پیشرفته و جامع برای تحلیل و معامله در بازارهای مالی است. این سبک ترید روی مفاهیمی همچون تحلیل نهادینه، حرکت قیمت، و مدیریت ریسک پیشرفته تمرکز دارد.شناسایی رفتار نهاد های مالی بزرگ نیز در این روش معاملاتی، از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین این سبک می‌تواند به تریدرها کمک کند تا با دقت بیشتری بازار را تحلیل کرده و معاملات موفق‌تری انجام دهند. با این حال، یادگیری و اجرای این سبک نیازمند دانش و تجربه زیادی است و معامله‌گران باید آماده باشند تا زمان و تلاش لازم را برای یادگیری و اجرای صحیح سبک معامله به روش ict  در نظر بگیرند.

تفاوت ict و rtm در معاملات چیست؟

مهم ترین تفاوت های این دوسبک ترید را در این قسمت بیان میکنیم و هرکدام را توضیح میدهیم تا بتوانید درک دقیق تری نسبت به این دو روش معاملاتی داشته باشید و بتوانید یک پاسخ کامل برای سوال تفاوت ict و rtm  داشته باشید:

1- تفاوت در تحلیل نهادین بازار

در سبک ترید ict یکی از روش های معامله گران برای تحلیل و بررسی وضعیت بازار، تمرکز بر شناسایی رفتار نهاد ها و موسسات مالی بزرگ مانند بانک ها و صندوق های سرمایه گذاری میباشد.در نتیجه تریدر های سبک ict سعی میکنند از اطلاعات و رفتار این نهاد ها برای ترید های بلند مدت و کوتاه مدت، بهره برداری کنند.اما در ستاپ های RTM این روش مورد استفاده معامله گران قرار نمیگیرد و بیشتر روی پیدا کردن مناطق عرضه و تقاضا حساس و تحلیل رفتار قیمت بدون توجه به رفتار نهاد های مالی تمرکز دارد.

2- تفاوت در پیچیدگی یا سادگی تحلیل

استفاده از سبک ict به مهارت و تمرین بیشتری نیاز دارد.چرا که این سبک میتواند پیچیدگی های بیشتری نسبت به سبک RTM داشته باشد.در نتیجه در سبک معامله ict نیاز به دانش و تجربه بیشتر دارید چرا که تحلیل ها ممکن است پیچیده تر باشند. اما در سبک ترید RTM تحلیل ها قابل فهم تر و سادگی بیشتری دارند و اصل استراتژی این سبک نیز تلاش میکند تا تحلیل ها را ساده تر کند.

3- تفاوت در زمان بندی ترید

موضوع زمان بندی و رعایت درست آن در سبک معاملاتی ICT بسیار اهمیت دارد و یکی از اصول اصلی تعیین استراتژی در این سبک معاملاتی میباشد.پیشنهاد میکنیم برای اینکه بیشتر با این موضوع آشنا شوید ، مطلب مرتبط با استراتژی ICT را مطالعه کنید تا انواع زمان های معاملاتی در این سبک را بشناسید. اما سبک RTM به نسبت سبک قبلی ، روی فاکتور زمان بندی معاملات توجه کمتری دارد و بیشتر بر محدودده های عرضه و تقاضا و مناطق برگشت قیمت، تمرکز دارد .

شباهت های سبک معامله  ICT و RTM چیست؟

با اینکه با دوسبک معاملاتی متفاوت رو به رو هستیم اما این دو روش شباهت هایی نیز باهم دارند که در ادامه به شباهت های این دو سبک معالاتی اشاره میکنیم و هر کدام را به صورت جداگانه بررسی میکنیم:

1- شباهت در تحلیل حرکت قیمت

هر دو سبک معالاملاتی حرکت قیمت را در بازار مورد بررسی قرار میدهد.یعنی یکی از فاکتور های اصلی هم در سبک ict و هم در سبک RTM شناسایی روند های قیمتی و اندازه گیری قدرت این روند ها میباشد.همچنین بررسی نحوه حرکت این روند ها در نقاط پیوت بازار در هر دو تحلیل مورد استفاده قرار میگیرد. شناسایی الگوهای مختلف قیمتی هم، از دیگر فاکتور های مهم است که در هر دو سبک معاملاتی اهمیت بالایی دارد.برای تسلط بر این الگوها پیشنهاد میکنیم مقاله الگوهای پرایس اکشن RTM را مطالعه کنید.

2- توجه به الگو های شمعی

هم در سبک ICT  و هم در سبک RTM روی رفتار کندهای بازار تمرکز بالایی وجود دارد.چرا که هر کدام از کندل ها میتواند بیان گر یک الگوی شمعی خاص باشد که به عنوان یک سیگنال معاملاتی استفاده شود.به عنوان مثال بسیاری از این الگوهای شمعی میتواند نشان گر نقاط برگشت بازار و یا شروع یک روند جدید باشد.

3- مدیریت ریسک و سرمایه

در هر دو سبک معاملاتی رعایت اصول مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه مورد توجه قرار میگیرد.به نحوی که در هر دو استراتژی شما موظف به رعایت تعیین دقیق استاپ لاس و تخصیص حجم معامله مناسب میباشید.همچنین در نظر گرفتن میزان ریسک به ریوارد مناسب در هر دو روش معامله از فاکتور های اصلی ورود و خروج به معاملات میباشد.

مزایا و معایب سبک ICT و RTM نسبت به یک دیگر

در این بخش مهم ترین مزیت های و معایب سبک ترید ict و rtm را نسبت به هم بررسی میکنیم تا بتوانید، انتخاب دقیق تری برای نوع استراتژی معالاتی خود داشته باشید.

تفاوت ict و rtm

مزیت های ict نسبت به rtm 

1-دقت بالاتر سبک ict 

با توجه به اینکه در سبک ترید ICT علاوه بر دقت بر رفتار و تحلیل حرکت قیمت روی تحلیل های نهادی مرتبط با رفتار موسسات مالی نیز توجه و تمرکز کافی وجود دارد، این سبک تحلیل دقت بالاتری نسبت به سبک ترید RTM ارائه میدهد و میتواند فرصت های بازار را بهتر از RTM شناسایی کند.این موضوع همچنین باعث بیشتر بودن میزان وین ریت سبک ICT نسبت به وین ریت سبک RTM خواهد شد.

2-مدیریت ریسک بالاتر

بودجه بندی مناسب در کنار زمان بندی معاملاتی دقیق در طول جلسات معاملاتی مختلف میتواند به ورود و خروج بهینه تر و در نتیجه ،ریسک به ریوارد بهتری را برای تریدر های سبک ICT به همرا داشته باشد.در نتیجه معامله گران سبک ICT با میزان ریسک به ریوارد مناسب تری میتوانند، به معاملات ورود کنند.

مزیت های سبک ترید RTM نسبت به سبک ترید ICT 

1- ساده بودن تحلیل های قیمتی

این سبک معاملاتی از اصول و روش های ساده تری برای درک تحلیل قیمت در بازار استفاده میکند و این موضوع باعث میشود تا تریدر های مبتدی بهتر بتوانند استراتژی های معاملاتی را روی معاملات خود پیاده سازی کنند. با این حال تمرین و ترکیب الگوهای قیمتی مختلف میتواند، درصد موفقیت در معاملات را بالاتر ببرد.

2- صرف زمان کمتر برای یادگیری

سادگی استفاده از سبک RTM نسبت به سبک ICT باعث میشود تریدر ها زمان کمتری را برای یادگیری این سبک صرف کنند و در نتیجه با سرعت بیشتری میتوانند روی سبک RTM به تسلط لازم برای انجام معاملات برسند.این موضوع باعث میشود سریع تری معاملات واقعی خود را شروع کنند و در تایم کمتری با این روش معاملاتی به سود برسند.

معایب سبک معاملاتی ICT نسبت به RTM 

1- نیاز به دانش و تجربه بالاتر

باتوجه به پیشرفته بودن نوع تحلیل در این سبک معالاتی، یک تریدر مبتدی برای اینکه بتواند روی سبک معاملاتی ict مسلط شود باید تمرین بسیاری در فضای دموی بازار های مالی با این سبک داشته باشد، تا با بالا بردن مهارت و تجربه خود به یک تسلط مناسب روی این سبک ترید برسد.پس سبک ترید ict نیاز به مهارت و تجربه بالاتری نسبت به سبک ترید RTM دارد.

2 -پیچیدگی استراتژی و نیاز به تحلیل بیشتر

این سبک معاملاتی نسبت به سبک ترید RTM نیاز به تحلیل های پیچیده تر دارد.مخصوصا تحلیل رفتار قیمت با در نظر گرفتن رفتار موسسات مالی و شناسایی عملکرد بانک ها در بازار میتواند زمان بیشتری از تریدر بگیرد. در نتیجه تحلیل در  این سبک معاملاتی برای معامله گران میتواند زمان بر تر باشد. همچنین بخشی از فرایند های شناسایی رفتار های نهاد های مالی در بازار در سبک ترید ICT به صورت ذهنی اتفاق می افتد و ساختار و قاعده خاصی برای آن وجود ندارد.همین موضوع نیز اثبات میکند پیچیدگی در استفاده از سبک ترید ICT میتواند بیشتر از RTM باشد.

معایب روش معاملاتی RTM نسبت به ICT  

1- عدم توجه به رفتار های نهاد های مالی

در این سبک معاملاتی همانطور که قبلا نیز گفته شد، در نظر گرفتن رفتار نهنگ های بازار همچون موسسات مالی و یا بانک ها ، جزو استراتژی معاملاتی در نظر گرفته نمیشود و در نتیجه این موضوع میتواند ریسک های مرتبط با سهم هایی که تحت تاثیر بازیگران مهم بازار هستند را افزایش دهد.

2- تمرکز محدود بر اصول زمان بندی معاملاتی

با اینکه سبک RTM نیز به این اصل معاملاتی توجه دارد اما تمرکز سبک ترید ICT بسیار بیشتر از این سبک روی این فاکتور ارزشمند میباشد. در نتیجه این موضوع میتواند باعث ورود به معاملات در زمان های نامناسب معاملاتی شود. در حالی که سبک ترید ICT تاکید میکند فقط در تایم هایی از بازار معامله کنید که حجم مناسب معامله در ان وجود داشته باشد و بازار پویایی بالاتری نسبت به تایم های دیگر داشته باشد.

پرایس اکشن ict یا rtm ؟ کدام روش پرایس اکشن بهتر است؟ 

تریدر هایی که بیشتر از سبک پرایس اکشن در معاملات خود استفاده مکینند ، بارها این سوال را میپرسند که پرایس اکشن ict یا rtm ؟ کدام بهتر است؟ در پاسخ، اگر به سبک پرایس اکشن معمولی تسلط دارید و با مفاهیم پیشرفته پرایس اکشن آشنایی کافی ندارید میتوانید، از روش پرایس اکشن RTM استفاده کنید تا در سریع ترین حالت به یک سبک معاملاتی مناسب دست پیدا کنید. اما اگر سال ها است که از روش پرایس اکشن استفاده میکنید و میتوان گفت در آن به تسلط بالا رسیده اید، و زمان لازم برای یادگیری سبک پرایس اکشن ICT را دارید میتوانید، این سبک را انتخاب کنید تا در کنار این موارد، تحلیل های نهادی این سبک را نیز یاد بگیرید.همچنین دقت پرایس اکشن در سبک ict بسیار بالاتر از سبک RTM میباشد.

کدام سبک را برای ترید انتخاب کنیم؟ سبک rtm یا ict ؟

سبک rtm یا ict ؟

بگذارید برای اینکه پاسخ دقیق تری به سوال سبک rtm یا ict ؟ داشته باشیم، ابتدا به پرسش های زیر پاسخ دهید تا بتوانید بهترین سبک معالاتی را برای ترید از بین این دو سبک انتخاب کنید:

1- در کدام بازار معامله میکنید؟

تجربه نشان داده استفاده از سبک ICT در بازار فارکس مناسب تر از بازار ارز دیجیتال میباشد و اگر شما در بازار ارز دیجیتال مشغول به معامله هستید سبک RTM میتواند برای شما مناسب تر باشد. همچنین نهاد ها و موسسات مالی در بازار ارز دیجیتال به صورت مستقیم فعالیت ندارند و به صورت واسط در این بازار ها مشغول هستند پس با اتوجه به اینکه سبک RTM تحلیل در مورد رفتار این نهاد ها ازائه نمیدهد میتواند در  بازار ارز دیجیتال عملکرد بهتری داشته باشد. اما بیان این نکته نیز ضروری است که بسیاری از معامله گران بر این عقیده اند که از هر دو سبک معاملاتی میتوان در همه بازار های مالی استفاده کرد.در نتیجه شما میتوانید با تست هر سبک در بازار معاملاتی خود، میزان بازدهی آن ها را اندازه گیری کنید و سپس سبک مناسب را انتخاب کنید.

2- در کدام تایم فریم معامله میکنید؟

مشخص کنید که نوع معاملات شما به صورت بلند مدت است یا از استراتژی های معاملاتی کوتاه مدت استفاده میکنید.پیشنهاد میکنیم اگر به دنبال معاملات بلند مدت با  مدیریت ریسک دقیق تر میباشید میتوانید از سبک ICT استفاده کنید و اگر به دنبال این هستید که با سرعت بیشتری و به صورت کوتاه مدت با انجام معاملات باتعداد بالا به سود برسید سبک RTM با توجه به سادگی در استفاده و سرعت بالای تحلیل آن ، میتواند برای شما مناسب تر باشد.

3- چه ارز یا سهمی را برای معامله انتخاب میکنید؟

بسیاری از ارز ها و سهم ها در بازار هستند که تحت تاثیر شدید تحلیل های بنیادی و نهادی مرتبط با رفتار موسسات مالی و صندوق های سرمایه گذاری میباشند.اگر شما این سهم یا ارز ها را برای معامله انتخاب کردید، سبک ICT تحلیل دقیق تری را به شما ارائه میدهد. اما سهم ها و یا ارز هایی که بازیگران بزرگ کمتری دارند و پویایی معالمه گران خرد در آن بیشتر است میتواند، انتخاب مناسب تری برای تحلیل به سبک RTM باشد.

4- میزان تجربه و مهارت شما در ترید چه مقدار است؟

ایا به تازگی وارد فضای معامله گری شده اید یا چندین سال است که با استراتژی های مختلف در بازار مشفول به معامله گری هستید؟ اگر تجربه بالایی در ترید دارید مفاهیم مرتبط با سبک ترید ICT را سریع تر و بهتر از معامله گران مبتدی میتوانید درک کنید اما اگر به عنوان یک تریدر مبتدی در بازار میخواهید فعالیت خود را شروع کنید استفاده از سبک RTM میتواند برای شما نقطه شروع مناسب تری باشد.تا بعد از تسلط روی این سبک و بررسی سبک های معاملاتی دیگر و بالا رفتن مهارت ذهنی ترید شما به سراغ سبک ICT بروید.

نتیجه گیری و جمع بندی

حالا خودتان به این سوال پاسخ دهید که برای ترید متناسب با شرایطی که دارید کدام سبک معاملاتی میتواند برای شما مناسب تر باشد؟ سبک ict یا rtm ؟ البته همیشه این نکته را هم در نظر بگیرید که شما باید به صورت دوره ای انواع سبک های جدید معاملاتی را رصد و ارزیابی کنید تا نسبت به تغییرات جدید و روش های جدید معامله گری آگاهی کامل داشته باشید. در این بازار کسانی میبرند که همواره در حال به روزرسانی مهارت ها و رصد تکنولوژی ها و ابزار های جدید معامله گری هستند. در پایان این مطلب شما نیز با بیان نظرات خود در مورد این دو سبک معالاتی در قسمت دیدگاه های این مقاله نطر خود را نسبت به این دو سبک معاملاتی بیان کنید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید